Zauważyłem, że brakuje kompletnego poradnika, który przedstawia jak dodać TOGGLE dla umiejętności w grze.
Ta funkcja pozwala na aktywację umiejętności bez czasu odnowienia (cooldown), co znacząco wpływa na dynamikę rozgrywki.
Dlatego postanowiłem przygotować szczegółowy poradnik, który krok po kroku pokaże, jak wprowadzić ten atrybut do umiejętności. 🛠️
Co to jest flaga TOGGLE?
Flaga TOGGLE to specjalny atrybut umiejętności, który pozwala na jej ciągłe działanie lub możliwość włączenia/wyłączenia na żądanie, bez konieczności odnowienia.
Jest to istotne narzędzie, które daje graczom większą kontrolę nad strategią, ale również wymaga ostrożności ze względu na potencjalny wpływ na balans gry. ⚖️
Umiejętności w którym dodamy nowy atrybut:
Wojownik Body
Aura Miecza
Berserk
Wojownik Mental
Silne Ciało
Sura WP
Czarowane Ostrze
Czarowana Zbroja
Strach
Sura BM
Ognisty Duch
Mroczna Ochrona
Szaman Smok
Pomoc Smoka
Błogosławieństwo
Odbicie
Szaman Leczenie
Zwiększenie Ataku
Zwinność
Ninja Archer
Bezszelestny Chłód
Aktualizacja bazy danych🔧
Pierwszym krokiem jest aktualizacja tabeli 'skill_proto'. Ustalamy flagę 'TOGGLE'i zerujemy czas odnowienia dla wybranych umiejętności.
Poniżej znajduje się zapytanie mysql SQL, które wykonuje te zmiany:
Hej wszystkim! 👋
Zauważyłem, że brakuje kompletnego poradnika, który przedstawia jak dodać TOGGLE dla umiejętności w grze.
Ta funkcja pozwala na aktywację umiejętności bez czasu odnowienia (cooldown), co znacząco wpływa na dynamikę rozgrywki.
Dlatego postanowiłem przygotować szczegółowy poradnik, który krok po kroku pokaże, jak wprowadzić ten atrybut do umiejętności. 🛠️
Co to jest flaga TOGGLE?
Flaga TOGGLE to specjalny atrybut umiejętności, który pozwala na jej ciągłe działanie lub możliwość włączenia/wyłączenia na żądanie, bez konieczności odnowienia.
Jest to istotne narzędzie, które daje graczom większą kontrolę nad strategią, ale również wymaga ostrożności ze względu na potencjalny wpływ na balans gry. ⚖️
Umiejętności w którym dodamy nowy atrybut:
Wojownik Body
Wojownik Mental
Sura WP
Sura BM
Szaman Smok
Szaman Leczenie
Ninja Archer
Aktualizacja bazy danych🔧
Pierwszym krokiem jest aktualizacja tabeli 'skill_proto'. Ustalamy flagę 'TOGGLE' i zerujemy czas odnowienia dla wybranych umiejętności.
Poniżej znajduje się zapytanie mysql SQL, które wykonuje te zmiany:
Modyfikacja Plików Klienta🔧
Teraz wykonamy modyfikacje w plikach klienta od umiejętności.
📂Lokalizacja pliku: 'locale -> pl -> skilldesc.txt'
Dodaj flagę 'TOGGLE' do odpowiednich wpisów, tak jak pokazano poniżej:
📂Lokalizacja pliku: 'locale -> pl -> skilltable.txt'
Tutaj również musisz dodać flagę 'TOGGLE' oraz usunąć wartość czasu odnowienia (cooldown).
Po wgraniu zaleca się użycia komendy reboot - w PuTTy.
Jeżeli napotkacie na jakiekolwiek trudności czy macie dodatkowe pytania, jestem tutaj, żeby pomóc.
Nie krępujcie się zadawać pytań lub dzielić się swoimi doświadczeniami, bo wspólnie tworzymy lepszą społeczność dla Metin2. 🎮🛡️
Powodzenia w modyfikacji! 🌟