- Dzięki tej modyfikacji możesz ustawić przedział czasowy dla odradzania się
- Po zniknięciu/zabiciu bossa, nastąpi nowy proces odradza się
- Nowy czas odrodzenia zostanie ustawiony po wywołaniu funkcji CHARACTER::Destroy()
Na każdym poziomie pliki boss.txt, npc.txt itp muszą byc uzupełnione o kolumne z przedziałem czasowym bezpośrednio po czasie odrodzenia
Można używać również : 's' 'm' 'h' po podaniu wartości (sekundy, minuty, godziny)
W ten sposób, jeśli potwór o ID 591 zostanie zabity, to odrodzi się w czasie od 10 do 20 sekund.
(Czas nie liczy się od momentu zabicia, ale od wywołania CHARACTER::Destroy() (CHARACTER::Destroy() = moment, w którym coś znika, w przypadku zabitego potwora - jego ciało)).
Znalazłem to gdzieś 🥳
Implementacja:
📂 Lokalizacja pliku: 'common -> service.h / global_config.h / common_defines.h'
➕ Dodaj:
Implementacja:
📂 Lokalizacja pliku: 'game -> char.cpp'
🔎Szukaj:
➕ Dodaj pod spodem:
Implementacja:
📂 Lokalizacja pliku: 'game -> regen.cpp'
🔎 Szukaj:
➕ Dodaj pod spodem:
🔎 Szukaj:
➕ Dodaj pod spodem:
🔎 Szukaj:
➕ Dodaj pod spodem:
🔎 Szukaj:
➕ Dodaj pod spodem:
Implementacja:
📂 Lokalizacja pliku: 'game -> regen.h'
🔎 Szukaj:
➕ Dodaj pod spodem:
🔎 Szukaj:
➕ Dodaj pod spodem:
Na każdym poziomie pliki boss.txt, npc.txt itp muszą byc uzupełnione o kolumne z przedziałem czasowym bezpośrednio po czasie odrodzenia
Można używać również : 's' 'm' 'h' po podaniu wartości (sekundy, minuty, godziny)
Przykład:
Stary sposób:
a w nowy w taki sposób:
W ten sposób, jeśli potwór o ID 591 zostanie zabity, to odrodzi się w czasie od 10 do 20 sekund.
(Czas nie liczy się od momentu zabicia, ale od wywołania CHARACTER::Destroy() (CHARACTER::Destroy() = moment, w którym coś znika, w przypadku zabitego potwora - jego ciało)).