Skocz do zawartości

Problem z uruchomieniem plików serwerowych na serwerze (początkujący)

Opublikowano

Kurcze 
Rejestracja dziala 
tworzenie wojownika dziala , lecz gdy chce wejsc do gry pasek sie laduje i mi wywale metina co robie nie tak ?

Edytowane przez N0BADY

Rozwiązane przez Sevence

Przejdź do rozwiązania

Featured Replies

Opublikowano

Jesteś super!
nie poddawaj się!

Opublikowano

Na serwer wrzucasz tylko pliki serwerowe, tabele do bazy i src game i db jeśli planujesz również na nim kompilować. Jeśli kompilujesz lokalnie to tylko SF i tabele. Źródło binarki kompilujesz na komputerze Visual Studio. 

Opublikowano
  • Autor

Kurcze 
Rejestracja dziala 
tworzenie wojownika dziala , lecz gdy chce wejsc do gry pasek sie laduje i mi wywale metina co robie nie tak ?

Edytowane przez N0BADY

• N0BADY zmienił(a) tytuł na co robie nie tak
Opublikowano

W kliencie gry (główny folder, tam gdzie masz plik odpalający metka), powinieneś mieć plik sysser.txt, wrzuć ten plik jako załącznik w nim będziesz mieć informacje jaki jest problem. 

Opublikowano
  • Autor

0920 11:25:17384 :: Unknown packet header: 47, last: 21 1

Opublikowano

To niezgodność pakietów względem bin -> game. Jakiego klienta gry używasz? Jakie pliki serwerowe próbujesz uruchomić? Czy kompilowałeś plik binarny ze źródła programem Visual Studio? 

Opublikowano

Nie wiem co to za poradnik, wygląda na jakiś stary, nie bazujący na src w linku jest klient 2013. Jeśli chcesz pliki do nauki, prościej Ci będzie uruchomic EntryCore znajdziesz je pod tym linkiem. 

W temacie masz wszystko czego potrzebujesz do uruchomienia od plików serwerowych po klienta gry, źródła itd. 

Opublikowano
  • Autor

No stary na twoich plikach siedzialem 7 godzin i nie dalem rady poleglem nie wiem co jest nie tak wg 

Opublikowano

Na jakim etapie utknąłeś? 

Opublikowano
  • Autor

zrobiem to prawie bo mysql blad zainstalowania byl wiec znalazlem znow inny poradnik i tak w kolko 

i nie wiedzialem co dalej mam robic gdzie a tam w miare wszytsko bylo opisane 

Edytowane przez N0BADY

Opublikowano

Rozumiem, niebawem planujemy video poradnik i odświeżenie tego tematu, bo widzę że nadal jest on zbyt skomplikowany dla nowych, dzięki za info. 

To tak pewnie juz zainstalowałeś bazę danych (MySQL)? Wrzuciłeś pliki serwerowe do FTP przez WinSCP? 

Pewnie masz je w katalogu /usr/home/mt2 - usuń go możesz to zrobić z konsoli przechodząc do katalogu i usuwając folder mt2. 

cd /usr/home/ && rm -rf mt2

Następnie wrzuć pliki serwerowe z tematu EntryCore będzie to paczka entrycore_files_v2.1.tar.gz wrzuć ją do katalogu /usr/home/ przez program winscp przechodząc do odpowiedniej ścieżki i wrzuć tą paczkę. 

Później rozpakuj ją poprzez wpisanie polecenia: 

tar -xzf entry_files_v2.1.tar.gz
Opublikowano
  • Autor

Updating FreeBSD repository catalogue...
FreeBSD repository is up to date.
All repositories are up to date.
pkg: No packages available to install matching 'mysql57-server' have been found in the repositories

robic z tego ? 

Edytowane przez N0BADY

Opublikowano
4 minuty temu, N0BADY napisał(a):

Updating FreeBSD repository catalogue...
FreeBSD repository is up to date.
All repositories are up to date.
pkg: No packages available to install matching 'mysql57-server' have been found in the repositories

Stary, zrób to co ci napisałem powyżej, co ty robisz w tym momencie? Staram się poprowadzić cię krok po kroku do uruchomienia EntryCore. 

Nie, nie instalować żadnego MySQL tylko zrobić te dwa powyższe kroki, które ci opisałem, nic więcej, gdy je wykonasz daj znać. 

Opublikowano

Cos czuje ze ten temat do jutra dobije 50 odpowiedzi XD

Opublikowano
2 minuty temu, ARK napisał(a):

Cos czuje ze ten temat do jutra dobije 50 odpowiedzi XD

image.png.0ef13bac378aa9907e0afe731695474c.png

Chłop chciał jeszcze wczoraj projekt robić xD

@N0BADY Na Twoim miejscu bym wywalił wszystko co masz do tej pory zrobione i na nowo od zera uruchomił EntryCore lub podstawkę TMP4, bo ta będzie dla Ciebie odpowiedniejsza i łatwiejsza "w obsłudze".
Kto wie ile najebałeś na tej swojej maszynie teraz i ile trzeba będzie naprawiać, zresetuj sobie vpsa i zainstaluj na nowo wszystko krok po kroku.

Opublikowano
4 minuty temu, Zephyr napisał(a):

image.png.0ef13bac378aa9907e0afe731695474c.png

Chłop chciał jeszcze wczoraj projekt robić xD

@N0BADY Na Twoim miejscu bym wywalił wszystko co masz do tej pory zrobione i na nowo od zera uruchomił EntryCore lub podstawkę TMP4, bo ta będzie dla Ciebie odpowiedniejsza i łatwiejsza "w obsłudze".

Jeszcze jest terenzo 😛 

Opublikowano
  • Autor

NIE MAM TAKIEGO CZEGOS 

/usr/local/etc/mysql/my.conf
Opublikowano
  • Autor
Teraz, ARK napisał(a):

Jeszcze jest terenzo 😛 

Noo czyli ja pace a Ty zapierdalasz ;]

Opublikowano

Ja mu piszę step by step co ma wykonać to on instaluje jakiegoś MySQl'a gdzie Entry wcale go nie używa to ciężko tu jakoś pomóc skoro kolega nawet nie potrafi wklepywać poleceń po kolei. 

2 minuty temu, N0BADY napisał(a):

NIE MAM TAKIEGO CZEGOS 

/usr/local/etc/mysql/my.conf

O tym piszę, co ty w ogóle robisz? Przewiń parę postów do góry i napisałem Ci co masz zrobić, tam były dwa proste polecenia do wklepania i wrzucenie plików na FTP. 

Opublikowano
2 minuty temu, Sevence napisał(a):

Ja mu piszę step by step co ma wykonać to on instaluje jakiegoś MySQl'a gdzie Entry wcale go nie używa to ciężko tu jakoś pomóc skoro kolega nawet nie potrafi wklepywać poleceń po kolei. 

Po prostu ma w dupie i nie słucha co ktoś do niego gada.

Jak tak dalej pójdzie to zamknąć temat i po sprawie po co tracić czas na takiego typa który oczekuje pomocy a nie chce se pomóc xd

2 minuty temu, N0BADY napisał(a):

Noo czyli ja pace a Ty zapierdalasz ;]

waisting of time xd

Edytowane przez ARK

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Sevence napisał(a):

O tym piszę, co ty w ogóle robisz? Przewiń parę postów do góry i napisałem Ci co masz zrobić, tam były dwa proste polecenia do wklepania i wrzucenie plików na FTP. 

/usr/home/: No such file or directory.

Opublikowano
  • Autor

dobra jebac nie ma sensu sie denerowac do zamkniecia 

Opublikowano
1 minutę temu, N0BADY napisał(a):

/usr/home/: No such file or directory.

To wejdź w katalog usr i utwórz katalog home. Nie znam struktury twoich katalogów. Sprawdź, czy przed wypisaniem powyższych poleceń jesteś w katalogu cd /

cd /usr/ && mkdir home
Opublikowano
1 minutę temu, Sevence napisał(a):

To wejdź w katalog usr i utwórz katalog home. Nie znam struktury twoich katalogów. Sprawdź, czy przed wypisaniem powyższych poleceń jesteś w katalogu cd /

cd /usr/ && mkdir home

cos czuje ze typo wali w chuja XD 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.