Opublikowano 20 Września 202420 Wrz Kurcze Rejestracja dziala tworzenie wojownika dziala , lecz gdy chce wejsc do gry pasek sie laduje i mi wywale metina co robie nie tak ? Edytowane 20 Września 202420 Wrz przez N0BADY
Opublikowano 20 Września 202420 Wrz Autor 2 minuty temu, Sevence napisał(a): To wejdź w katalog usr i utwórz katalog home. Nie znam struktury twoich katalogów. Sprawdź, czy przed wypisaniem powyższych poleceń jesteś w katalogu cd / cd /usr/ && mkdir home nie mam tego katalogu poniewaz , jak zaczolem z toba pisac myslalem ze mam zrobic hard reset na maszynie i tak zrobilem wiec daj mi troche czasu to poskladania tego gowna od nowa
Opublikowano 20 Września 202420 Wrz 4 minuty temu, N0BADY napisał(a): nie mam tego katalogu poniewaz , jak zaczolem z toba pisac myslalem ze mam zrobic hard reset na maszynie i tak zrobilem wiec daj mi troche czasu to poskladania tego gowna od nowa To nawet lepiej jeśli zrobiłeś hard reset możemy zacząć od nowa. Pobierz program WinSCP połącz się z serweram wejdź do katalogu /usr/home/ (jeśli nie masz home utwórz go) i wrzuć tą paczkę z tematu EntryCore. Dokładnie paczkę z plikami serwerowymi o nazwie entry_files_v2.1.tar.gz do katalogu /usr/home i wpisz polecenie do rozpakowania, które ci podałem parę postów wyżej. Gdy próbujesz rozpakować będziesz musiał być w tym samym katalogu gdzie wrzuciłeś paczkę z plikami czyli cd /usr/home/ i dopiero wtedy polecenie do rozpakowania: tar -xzf entry_files_v2.1.tar.gz
Opublikowano 20 Września 202420 Wrz Autor 2 minuty temu, Sevence napisał(a): To nawet lepiej jeśli zrobiłeś hard reset możemy zacząć od nowa. Pobierz program WinSCP połącz się z serweram wejdź do katalogu /usr/home/ (jeśli nie masz home utwórz go) i wrzuć tą paczkę z tematu EntryCore. Dokładnie paczkę z plikami serwerowymi o nazwie entry_files_v2.1.tar.gz do katalogu /usr/home i wpisz polecenie do rozpakowania, które ci podałem parę postów wyżej. No i teraz co piszesz to jest zrozumiale zrobie to i bede lecia dalej z tym co mowisz
Opublikowano 20 Września 202420 Wrz Teraz, N0BADY napisał(a): i bede lecia dalej z tym co mowisz Nie rób tego poradnika, ponieważ on nie będzie kompatybilny z plikami EntryCore. Działaj według moich postów w tym temacie.
Opublikowano 20 Września 202420 Wrz Autor 7 minut temu, Sevence napisał(a): Nie rób tego poradnika, ponieważ on nie będzie kompatybilny z plikami EntryCore. Działaj według moich postów w tym temacie. okej to daj mi chwile wezne walne znow reseta i bede robil jak Ty mowisz
Opublikowano 20 Września 202420 Wrz Autor znow cos kurcze tar -xzf entry_files_v2.1.tar.gz tar: Error opening archive: Failed to open 'entry_files_v2.1.tar.gz'
Opublikowano 20 Września 202420 Wrz Nie jesteś w odpowiednim katalogu. Czy wrzuciłeś pliki do /usr/home/? Jeśli tak to musisz do niego przejść i dopiero wtedy wykonać polecenie do rozpakowania. cd /usr/home/ tar -xzf entry_files_v2.1.tar.gz @N0BADY PS: Jeśli wrzucisz screen w formacie png, jpg czy tym podobnym to będziemy go od razu widzieć.
Opublikowano 20 Września 202420 Wrz Możesz wrzucić ponownie screen? Proszę zapisuj w png będę go od razu widzieć bez pobierania. Problem polega na tym, że wpisujesz polecenie do rozpakowania plików w katalogu w którym ich NIE MA. Dlatego pierwsze musisz wejść do katalogu /usr/home i dopiero wykonać polecenie rozpakowania. Wszystko ci podałem powyżej wystarczy że wpiszesz te dwa polecenia.
Opublikowano 20 Września 202420 Wrz Autor 2 minuty temu, Sevence napisał(a): Możesz wrzucić ponownie screen? Proszę zapisuj w png będę go od razu widzieć bez pobierania. tar zxfv tu byl blad
Opublikowano 20 Września 202420 Wrz A faktycznie, zawsze mi się mylą, my bad. To rozumiem, że rozpakowałeś pliki serwerowe i masz taki widok?
Opublikowano 20 Września 202420 Wrz Autor Mam juz wypakowane , co mam dalej zrobic ? Pozniej za pomoc posklejam to i wstawie jako pradnik krok po kroku xddd
Opublikowano 20 Września 202420 Wrz Terez zainstaluj pakiet Pythona, aby móc uruchamiać panel zarządzania serwerem. pkg install python39
Opublikowano 20 Września 202420 Wrz Autor 1 minutę temu, Sevence napisał(a): Terez zainstaluj pakiet Pythona, aby móc uruchamiać panel zarządzania serwerem. pkg install python39 The most recent versions of packages are already installed wiec good chyba tak ?
Opublikowano 20 Września 202420 Wrz Tak, masz już zainstalowanego najnowszego Pythona. Teraz przejdź do katalogu: cd /usr/home/mt2/ Uruchom panel zarządzania: python3.9 panel.py Wybierz opcję: 9. Dodatkowe opcję Następnie: 5. Utwórz symlinki
Opublikowano 20 Września 202420 Wrz Autor 2 minuty temu, Sevence napisał(a): Tak, masz już zainstalowanego najnowszego Pythona. Teraz przejdź do katalogu: cd /usr/home/mt2/ Uruchom panel zarządzania: python3.9 panel.py Wybierz opcję: 9. Dodatkowe opcję Następnie: 5. Utwórz symlinki gotowe
Opublikowano 20 Września 202420 Wrz Dobrze to teraz zainstalujemy silnik bazy. Wpisz polecenie: pkg search mariadb I wstaw screen z wyniku najlepiej w formacie png
Opublikowano 20 Września 202420 Wrz Dobrze to teraz wpisz polecenie do zainstalowania najnowszej wersji mariadb. pkg install mariadb1011-server
Opublikowano 20 Września 202420 Wrz Autor Teraz, Sevence napisał(a): Dobrze to teraz wpisz polecenie do zainstalowania najnowszej wersji mariadb. pkg install mariadb1011-server wszystko w usr/home/mt2 ?
Kurcze
Rejestracja dziala
tworzenie wojownika dziala , lecz gdy chce wejsc do gry pasek sie laduje i mi wywale metina co robie nie tak ?
Edytowane przez N0BADY