Skocz do zawartości
Masz już aplikację Sharegon?

Odkryj wszystkie możliwości. Dowiedz się więcej

Sharegon.pl

Zainstaluj aplikację Sharegon i korzystaj z powiadomień push oraz licznika nowych aktywności bezpośrednio z ekranu głównego.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS.
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu początkowego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Zainstaluj aplikację Sharegon na Androidzie
  1. Otwórz Sklep Google Play na swoim smarfonie.
  2. Wyszukaj „Sharegon” w pasku wyszukiwania.
  3. Stuknij „Zainstaluj”, aby pobrać aplikację.

Aktualizacja pythona 2.7 do 3.12

Featured Replies

Opublikowano

WERSJA EKSPERYMENTALNA - WYSOKIE PRAWDOPODOBIEŃSTWO WYSTĄPIENIA NOWYCH BŁĘDÓW!!!!!!!!!!!!!!!!

Siemanko. Jakiś czas temu stwierdziłem, że muszę przysiąść do tego pytonga i coś nie coś się o nim dowiedzieć. Z racji, że mt2 używa py2.7, to pierwsze co mnie zainteresowało to upgrade go do nowszej wersji - py3 (3.12.5).

Aktualizacji dokonałem na czystych plikach od TMP4. W temacie znajdziecie dokonane zmiany po stronie binki, a w linku załączam całą binkę jak i całego klienta ze wszystkimi zmianami. Wypisałem też trochę zmian, które musiałem dokonać w py natomiast zalecam samemu sobie popatrzeć co się zmieniło w plikach bo było tego sporo. Temat co jakiś czas zaktualizuję jak znajdzie się trochę wolnego.

Wielkie podziękowania dla użytkownika Sogma z innej społeczności za podzielenie się wiedzą na temat jego doświadczeń związanych z próbą aktualizacji pythona do wersji 3.10 ❤️

Python3.12.5: 

spacer.png

• Zmiany w BINCE

Spoiler
  • Client PY
Spoiler

DOBRZE JEST DOBRZE ROBIĄ POZDRAWIAM CAŁY LUBLIN NIECH SIĘ TO NIESIE DOBRY PRZEKAZ LECI POZDRAWIAM DOBRYCH CHŁOPAKÓW

Edytowane przez unpackboss
zapomniałem pozdrowić cały lublin!!

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

w uiguild.py trzeba zmienić :

PythonKod został skopiowany
	def NumberToMoneyString(n):		if n <= 0 :			return "0" 		return "%s" % (','.join([ i-3<0 and str(n)[:i] or str(n)[i-3:i] for i in range(len(str(n))%3, len(str(n))+1, 3) if i ]))

na :

PythonKod został skopiowany
	def NumberToMoneyString(n):		if len(n) <= 0:			return "0" 		return "%s" % (','.join([ i-3<0 and str(n)[:i] or str(n)[i-3:i] for i in range(len(str(n))%3, len(str(n))+1, 3) if i ]))

Bez tego nie działa te takie okno od budynków gildii, nic większego na razie nie znalazłem xd

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ktoś już wykonywał tę aktualizację? Jeśli tak, to dało to coś? Client działa szybciej/wolniej? jest sens w ogóle tego pythona aktualizować?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Macie jakiś pomysł jak zrobić polskie znaki po aktualizacji? Po skonwertowaniu na UTF-8 w pliku (np locale_game) jest ok ale w grze już nie

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 26.05.2025 o 10:03, Ymirah napisał(a):

Macie jakiś pomysł jak zrobić polskie znaki po aktualizacji? Po skonwertowaniu na UTF-8 w pliku (np locale_game) jest ok ale w grze już nie

Samo konwertowanie Ci nic nie da, bo locale_game czyta złe iso. Musisz skryptem narzuć ISO 8859-2 dla tego pliku, następnie wgrać tłumaczenia.

Ogólnie, locale_game oraz locale_interface jest do usunięcia. Zrób sobie najlepiej od nowa i miej tylko 1 plik - locale_client.

Ja np. mam tak:

image.png