Skocz do zawartości
Opublikowano

Pochwalony słoneczka, pytanko do osób które bawiły się w robienie map. Robiąc mapy takie w miarę z pomysłem zauważyłem kilka problemów:

niektóre tekstury gór mają bardzo dziwny wygląd (Po lewej widać w miarę dobrą jakość a po prawej wylew) ⬇️

Spoiler

image.png.ec5c8d7631739a82d6f00dd73a05ecdb.png

góry "skaczą" (problem nie występuję tylko na koronie gór a również przy ziemii, totalnie randomowe miejsca i punkty gór) ⬇️

Spoiler

Nikt nie był szefem od początku, temat może pomóc również następnym młodym adeptom którzy będą chcieli zrobić mapki.

Za wszelakie porady, sugestie. Z góry dziękuję!

Krytyka z zamiarem pomocy jest mile widziana i nie bójmy się kogoś opie*dolić dla zasady i nauki.

Edytowane przez ExoCarossa

Rozwiązane przez Hydro

Przejdź do rozwiązania

Featured Replies

Opublikowano

Co do punktu pierwszego, to tekstura po prawej stronie tak wygląda bo jest bardziej rozciągnięta, na płaskich prostych ścianach tak niestety rozciągają się te tekstury i potem jest taki efekt jak na zdjęciu.
Odnośnie `skakania` gór to nigdy się nie spotkałem z takim czymś, jakiej wersji WE używasz? To mapa robiona od 0 czy teren przerabiany z jakiejś gotowej?

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Zephyr napisał(a):

Co do punktu pierwszego, to tekstura po prawej stronie tak wygląda bo jest bardziej rozciągnięta, na płaskich prostych ścianach tak niestety rozciągają się te tekstury i potem jest taki efekt jak na zdjęciu.
Odnośnie `skakania` gór to nigdy się nie spotkałem z takim czymś, jakiej wersji WE używasz? To mapa robiona od 0 czy teren przerabiany z jakiejś gotowej?

Z forum "RemiX", mapa jest robiona od nowa, skoki takowe zauważyłem już na paru serwerach ale w małej ilości.

Opublikowano
6 minut temu, ExoCarossa napisał(a):

Z forum "RemiX", mapa jest robiona od nowa, skoki takowe zauważyłem już na paru serwerach ale w małej ilości.

Tego v44, tak? Jeśli nie to polecam używać tę wersję, bo ma najwięcej fixów.

https://www.mediafire.com/folder/g0r2rlnfewwv4/WE

Możliwe, że masz rację, nigdy nie zwróciłem na to uwagi, musiałbyś coś pogrzebać z renderowaniem, bo zapewne tam jest problem, ale to już większy temat i chyba nie ma sensu się w to zagłębiać.

Opublikowano
  • Rozwiązanie

N9r9BCe.png

Klikasz na wybraną teksturę dwukrotnie, i masz jej opcje ustawienia, i po prostu sobie dopasowujesz jak chcesz, to powinno pomóc.

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Zephyr napisał(a):

Tego v44, tak? Jeśli nie to polecam używać tę wersję, bo ma najwięcej fixów.

https://www.mediafire.com/folder/g0r2rlnfewwv4/WE

Możliwe, że masz rację, nigdy nie zwróciłem na to uwagi, musiałbyś coś pogrzebać z renderowaniem, bo zapewne tam jest problem, ale to już większy temat i chyba nie ma sensu się w to zagłębiać.

Tak, "WorldEditorRemix_MfcRelease_v44.exe", gdyby te góry miały problem z skokiem powiedźmy dwie na mapę to uj ale ich jest sporo, spróbuje jakoś te góry może zniżyć/pochylić bardziej.

50 minut temu, Hydro napisał(a):

N9r9BCe.png

Klikasz na wybraną teksturę dwukrotnie, i masz jej opcje ustawienia, i po prostu sobie dopasowujesz jak chcesz, to powinno pomóc.

To będzie zabawa ze scalowaniem, dziękuję wam za porady. Jeżeli macie jeszcze jakieś tipy to chętnie przygarniemy.

• Januszek zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.