Opublikowano 14 Listopada 202414 Lis Siemka. Ostatnio stworzyłem temat czy podrzuci ktoś kodzik od wyświetlania ilości sztuk przedmiotów i o to mamy za pozwoleniem przerzucenia w poradnik. Czym różni się ten kod od @Draha? Za bardzo niczym, totalnie drobne "dodatki" tj. dopisałem warunek pokazywania od większej ilosci sztuk niż 1 Inny kolor niż złoty dodałem tłumaczenie z locale_game bo inaczej polskie znaki staną się chińczykami. Stary styl: Nowy styl: Lokalizacja pack\root\uitooltip.py Szukamy funkcji def SetInventoryItem(self, slotIndex, window_type = player.INVENTORY): pod: Spoiler self.ClearToolTip() dodajemy: Spoiler count = player.GetItemCount(window_type, slotIndex) na końcu fukcji szukamy: Spoiler self.AddItemData(itemVnum, metinSlot, attrSlot) Dopisujemy przed ostatnim nawiasem Spoiler , count = count Szukamy fukcji def SetExchangeOwnerItem(self, slotIndex): pod: Spoiler self.ClearToolTip() dodajemy: Spoiler count = exchange.GetItemCountFromSelf(slotIndex) na końcu fukcji szukamy: Spoiler self.AddItemData(itemVnum, metinSlot, attrSlot) Dopisujemy przed ostatnim nawiasem Spoiler , count = count Szukamy fukcji def SetExchangeTargetItem(self, slotIndex): pod: Spoiler self.ClearToolTip() Dodajemy: Spoiler count = exchange.GetItemMetinSocketFromTarget(slotIndex) na końcu fukcji szukamy: Spoiler self.AddItemData(itemVnum, metinSlot, attrSlot) Dopisujemy przed ostatnim nawiasem Spoiler , count = count Szukamy funkcji def SetSafeBoxItem(self, slotIndex): pod: Spoiler self.ClearToolTip() dodajemy: Spoiler count = safebox.GetItemCount(slotIndex) na końcu fukcji szukamy: Spoiler self.AddItemData(itemVnum, metinSlot, attrSlot, safebox.GetItemFlags(slotIndex)) Dopisujemy przed ostatnim nawiasem Spoiler , count = count Szukamy funkcji def SetMallItem(self, slotIndex): pod: Spoiler self.ClearToolTip() dodajemy: Spoiler count = safebox.GetMallItemCount(slotIndex) na końcu fukcji szukamy: Spoiler self.AddItemData(itemVnum, metinSlot, attrSlot) Dopisujemy przed ostatnim nawiasem Spoiler , count = count Szukamy fukcji: def AddItemData -- są dwa, edytujemy tą bez "_OfflineOffline" Dopisujemy w tym właśnie wyszukamym def na samym końcu przed ostatnim nawiasem Spoiler , count = 1 Na końcu fukcji mamy linijke Spoiler self.ShowToolTip() dodajemy PRZED: Spoiler if app.ILOSC_PRZEDMIOTOW: if count > 1: self.AppendTextLine(localeInfo.TOOLTIP_ILOSC_PRZEDMIOTOW, 0xFF00FFFF) #self.AppendTextLine("Quantity:", 0xFF00FFFF) self.AppendTextLine("{}".format(count), 0xFF00FFFF) Otwieramy locale_game u mnie \pack\root\locale\pl na górze/dole dopisujemy gdzie chcecie. Spoiler TOOLTIP_ILOSC_PRZEDMIOTOW Ilość przedmiotów: Pakujemy rooty i cieszymy się wyświetlaniem ilości posiadanych sztuk przedmiotów. Tutaj w razie co macie jak to wygląda u mnie. Zrobiłem na if app. nie dałem w temat bo nie każdy preferuje a w razie co skopiuje sobie odemnie/sam sobie dopisze. Funkcja: def SetInventoryItem(self, slotIndex, window_type = player.INVENTORY): Spoiler 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się Funkcja: def SetExchangeOwnerItem(self, slotIndex): Spoiler 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się Funkcja: def SetExchangeTargetItem(self, slotIndex): Spoiler 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się Funkcja: def SetSafeBoxItem(self, slotIndex): Spoiler 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się Funkcja: def SetMallItem(self, slotIndex): Spoiler 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się Funkcja: def AddItemData Spoiler 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się Jeżeli chcecie zmienić sobie kolor to wystarczy zmienić 0xFF00FFFF w ostatniej edycji którą mamy na samym dole funkcji def AddItemData I to na tyle, dziękuję jeszcze raz za podrzucenie kodu, jak widać dla niektórych cena kebaba nie jest wyznacznikiem kilku linijek. Pozdro! Edytowane 14 Listopada 202414 Lis przez ExoCarossa
Opublikowano 14 Listopada 202414 Lis A może mi ktoś wytłumaczyć po co dodawać te licznik ilości sztuk ? Bo nie kumam w sumie tego 😄
Opublikowano 14 Listopada 202414 Lis Teraz, Shar506 napisał(a): A może mi ktoś wytłumaczyć po co dodawać te licznik ilości sztuk ? Bo nie kumam w sumie tego 😄 czesto widze u jutuberow ze odpalaja okienko rozdzielania itemow bo nie widza ile sztuk maja a taki dodatek rozwiazuje ten problem
Opublikowano 14 Listopada 202414 Lis 7 minut temu, lachimek napisał(a): czesto widze u jutuberow ze odpalaja okienko rozdzielania itemow bo nie widza ile sztuk maja a taki dodatek rozwiazuje ten problem Jak można nie widzieć ilości sztuk? 😄
Opublikowano 14 Listopada 202414 Lis 33 minuty temu, Shar506 napisał(a): Jak można nie widzieć ilości sztuk? 😄 bo to jutuberzy