Opublikowano 14 Listopada 20241 r Siemka. Ostatnio stworzyłem temat czy podrzuci ktoś kodzik od wyświetlania ilości sztuk przedmiotów i o to mamy za pozwoleniem przerzucenia w poradnik. Czym różni się ten kod od ? Za bardzo niczym, totalnie drobne "dodatki" tj. dopisałem warunek pokazywania od większej ilosci sztuk niż 1 Inny kolor niż złoty dodałem tłumaczenie z locale_game bo inaczej polskie znaki staną się chińczykami. Stary styl: Nowy styl: Lokalizacja pack\root\uitooltip.py Szukamy funkcji def SetInventoryItem(self, slotIndex, window_type = player.INVENTORY): pod: Spoiler self.ClearToolTip() dodajemy: Spoiler count = player.GetItemCount(window_type, slotIndex) na końcu fukcji szukamy: Spoiler self.AddItemData(itemVnum, metinSlot, attrSlot) Dopisujemy przed ostatnim nawiasem Spoiler , count = count Szukamy fukcji def SetExchangeOwnerItem(self, slotIndex): pod: Spoiler self.ClearToolTip() dodajemy: Spoiler count = exchange.GetItemCountFromSelf(slotIndex) na końcu fukcji szukamy: Spoiler self.AddItemData(itemVnum, metinSlot, attrSlot) Dopisujemy przed ostatnim nawiasem Spoiler , count = count Szukamy fukcji def SetExchangeTargetItem(self, slotIndex): pod: Spoiler self.ClearToolTip() Dodajemy: Spoiler count = exchange.GetItemMetinSocketFromTarget(slotIndex) na końcu fukcji szukamy: Spoiler self.AddItemData(itemVnum, metinSlot, attrSlot) Dopisujemy przed ostatnim nawiasem Spoiler , count = count Szukamy funkcji def SetSafeBoxItem(self, slotIndex): pod: Spoiler self.ClearToolTip() dodajemy: Spoiler count = safebox.GetItemCount(slotIndex) na końcu fukcji szukamy: Spoiler self.AddItemData(itemVnum, metinSlot, attrSlot, safebox.GetItemFlags(slotIndex)) Dopisujemy przed ostatnim nawiasem Spoiler , count = count Szukamy funkcji def SetMallItem(self, slotIndex): pod: Spoiler self.ClearToolTip() dodajemy: Spoiler count = safebox.GetMallItemCount(slotIndex) na końcu fukcji szukamy: Spoiler self.AddItemData(itemVnum, metinSlot, attrSlot) Dopisujemy przed ostatnim nawiasem Spoiler , count = count Szukamy fukcji: def AddItemData -- są dwa, edytujemy tą bez "_OfflineOffline" Dopisujemy w tym właśnie wyszukamym def na samym końcu przed ostatnim nawiasem Spoiler , count = 1 Na końcu fukcji mamy linijke Spoiler self.ShowToolTip() dodajemy PRZED: Spoiler if app.ILOSC_PRZEDMIOTOW: if count > 1: self.AppendTextLine(localeInfo.TOOLTIP_ILOSC_PRZEDMIOTOW, 0xFF00FFFF) #self.AppendTextLine("Quantity:", 0xFF00FFFF) self.AppendTextLine("{}".format(count), 0xFF00FFFF) Otwieramy locale_game u mnie \pack\root\locale\pl na górze/dole dopisujemy gdzie chcecie. Spoiler TOOLTIP_ILOSC_PRZEDMIOTOW Ilość przedmiotów: Pakujemy rooty i cieszymy się wyświetlaniem ilości posiadanych sztuk przedmiotów. Tutaj w razie co macie jak to wygląda u mnie. Zrobiłem na if app. nie dałem w temat bo nie każdy preferuje a w razie co skopiuje sobie odemnie/sam sobie dopisze. Funkcja: def SetInventoryItem(self, slotIndex, window_type = player.INVENTORY): Spoiler Tylko zalogowani Zaloguj się, aby wyświetlić chronioną treść Ten post zawiera treści dostępne tylko dla członków. Zaloguj się lub utwórz konto, aby odblokować całą zawartość tego posta. Zaloguj się Utwórz konto Funkcja: def SetExchangeOwnerItem(self, slotIndex): Spoiler Funkcja: def SetExchangeTargetItem(self, slotIndex): Spoiler Funkcja: def SetSafeBoxItem(self, slotIndex): Spoiler Funkcja: def SetMallItem(self, slotIndex): Spoiler Funkcja: def AddItemData Spoiler Jeżeli chcecie zmienić sobie kolor to wystarczy zmienić 0xFF00FFFF w ostatniej edycji którą mamy na samym dole funkcji def AddItemData I to na tyle, dziękuję jeszcze raz za podrzucenie kodu, jak widać dla niektórych cena kebaba nie jest wyznacznikiem kilku linijek. Pozdro!
Opublikowano 14 Listopada 20241 r A może mi ktoś wytłumaczyć po co dodawać te licznik ilości sztuk ? Bo nie kumam w sumie tego 😄
Opublikowano 14 Listopada 20241 r W dniu 14.11.2024 o 13:00, Shar506 napisał(a): A może mi ktoś wytłumaczyć po co dodawać te licznik ilości sztuk ? Bo nie kumam w sumie tego 😄 czesto widze u jutuberow ze odpalaja okienko rozdzielania itemow bo nie widza ile sztuk maja a taki dodatek rozwiazuje ten problem
Opublikowano 14 Listopada 20241 r W dniu 14.11.2024 o 13:01, lachimek napisał(a): czesto widze u jutuberow ze odpalaja okienko rozdzielania itemow bo nie widza ile sztuk maja a taki dodatek rozwiazuje ten problem Jak można nie widzieć ilości sztuk? 😄
Opublikowano 14 Listopada 20241 r W dniu 14.11.2024 o 13:08, Shar506 napisał(a): Jak można nie widzieć ilości sztuk? 😄 bo to jutuberzy