Skocz do zawartości

Dołącz do społeczności Sharegon

Odkryj świat technologii, gier i programowania w Sharegon.pl 🚀

Czy jesteś pasjonatem nowych technologii, zapalonym graczem, czy aspirującym programistą? Nasza społeczność jest miejscem dla Ciebie! Tutaj możesz dzielić się swoimi pomysłami, uczestniczyć w ekscytujących dyskusjach i uczyć się od ekspertów w dziedzinie. Zdobywaj osiągnięcia, buduj swoją reputację i rywalizuj z innymi entuzjastami.

Twoja wiedza i umiejętności mogą wzbogacić naszą społeczność. Stań się częścią Sharegon! 🧩🌐

header

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam krótkie pytanie.

Braliście może udział w takich rzeczach jak: https://skvot.pl/course/421-produkcja-gier ?
Otrzymałem od nich taką informację i zastanawiam się czy coś takiego jest warte swoich pieniędzy:

Cytat

Cześć Patryk!

Zgodnie z rozmową, podsyłam więcej szczegółów o szkoleniu Game Production.

Polecam też wejść na naszą stronę internetową, gdzie jest więcej szczegółów :)

Wykładowca:

Stanislav Mishchenko - Senior Producer, 11 bit studios

Jako Senior Producent w 11 bit studios pracuje nad projektami o nazwie kodowej „Project 8” oraz „The Alters”.

Zdobywał doświadczenie w Lionbridge podczas tworzenia silnika Amazon Lumberyard.

W czasie prac nad projektem Outriders w studiu People Can Fly pełnił kluczowe funkcje takie jak: Lead Code DevQA oraz Technical Producent.

Jest współorganizatorem Unreal Engine Meetup w Warszawie. Jako speaker dzieli się wiedzą na temat praktyk Agile w gamedevie oraz efektywnego zarządzania zespołem.

Zaczynamy: 09.12.2024 | Kończymy: 24.02.2025

Harmonogram: 18 zajęć, dwa razy w tygodniu – poniedziałek i czwartek - 18:30 - 20:30

Plan kursu: wykłady online + zadania domowe + feedback do zadań + materiały dodatkowe + discord

Czas na wykonanie zadań domowych: jeden tydzień.

Po ukończeniu: Dyplom oraz certyfikat

Cena regularna: 7000 zł brutto

Cena przedsprzedażowa do 20.11: 5500 zł brutto

Więcej szczegółów:

Szczegółowy program zajęć

Na kursie:

Poznasz kompleksowy proces produkcji gier wideo, co pozwoli Ci skutecznie zarządzać wszystkimi etapami od koncepcji po dystrybucję.

Zdobędziesz umiejętności niezbędne do pracy jako producent gier, w tym zarządzania zespołem, harmonogramem i budżetem, co pomoże Ci w osiągnięciu efektywności i jakości produkcji.

Nauczysz się stosować różne metodyki zarządzania projektami, takie jak Agile, Waterfall, czy Scrum, co umożliwi Ci dostosowanie podejścia do specyfiki każdego projektu.

Dowiesz się, jak tworzyć dokumentację projektową, taką jak Game Design Document (GDD) i Technical Design Document (TDD), co jest kluczowe dla efektywnej komunikacji i realizacji projektu.

Rozwiniesz umiejętności w zakresie analizy rynku i strategii marketingowej, co pozwoli Ci lepiej pozycjonować gry i zwiększać ich szanse na sukces komercyjny.

Nauczysz się zarządzać ryzykiem w projektach gier, co umożliwi Ci szybkie reagowanie na zmiany i minimalizowanie potencjalnych problemów.

Zdobędziesz wiedzę na temat zarządzania jakością i procesów QA, co zapewni wysoką jakość finalnego produktu.

Poznasz techniki budżetowania i zarządzania finansami w produkcji gier, co pozwoli Ci na skuteczne zarządzanie kosztami i pozyskiwanie finansowania.

Przygotujesz się do wyzwań związanych z postprodukcją i dystrybucją gier, co pomoże Ci w efektywnym wprowadzaniu gier na rynek.

W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości, pozostaję do dyspozycji.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia,

https://sharegon.pl/topic/1297-kurs-game-production-czy-to-ma-sens/

Moim zdaniem strata pieniędzy. Po co ci taki kurs? To bardziej dla osób, którzy chcą wejść w tą branżę i zostać producentem. Jak masz na myśli w kontekście prywatnego serwera Metin'a to bez sensu. 

https://sharegon.pl/topic/1297-kurs-game-production-czy-to-ma-sens/#findComment-9463

13 minut temu, Sevence napisał(a):

Moim zdaniem strata pieniędzy. Po co ci taki kurs? To bardziej dla osób, którzy chcą wejść w tą branżę i zostać producentem. Jak masz na myśli w kontekście prywatnego serwera Metin'a to bez sensu. 

Pewnie masz rację, nigdy czegoś takiego nie robiłem i zawsze uważałem to za naciąganie ludzi na hajs. Jak oferta dywanowa od cygana.

Jednak pomyślałem, że Warto Was zapytać, może się mylę itd. Może ktoś z tego forum miał z tym coś wspólnego. Po takim poście pewnie już nikt się nie zechce przyznać xD. 

https://sharegon.pl/topic/1297-kurs-game-production-czy-to-ma-sens/#findComment-9464

Teraz gdzie nie spojrzę to wszęzie ktoś jakieś kursy próbuje opierdolić, wiedza ogólnodostępna ładnie opakowana za parę tysiaczków, nie mówię że w tym przypadku tak jest, ale piszę ogólnie. Tu jak widać typek określa się jako Senior Producer więc pewnie wiedzę ma. Tylko wciąż nie bardzo rozumiem w jakim celu chcesz nabyć ten kurs? Jakie masz plany? Co chcesz osiągnąć dzięki niemu? Może opisz coś więcej niż sam link i przedstawienie samego kursu. Na ten moment to trochę wygląda tak jakbyś się natknął na przypadkowy kurs związany z tworzeniem gier i miał ochotę go nabyć. ;D

• Lubię 1
  • Lubię 1
https://sharegon.pl/topic/1297-kurs-game-production-czy-to-ma-sens/#findComment-9466

No właśnie liczyłem, że ktoś już coś takiego robił z Was i powie coś więcej niż tam jest opisane. Szukam możliwości poszerzenia mojej wiedzy na temat tworzenia gier ogólnie, może też coś się przyda w tworzeniu serwerów mt. Najlepiej uczyć się od najlepszych a skoro aktualny rynek metina jest raczej delikatnie mówiąc "wrogi" to może warto poszukać w innych miejscach. 
To tylko pytanie a nie mój biznes plan, chyba o to chodzi w tym dziale xD. 

https://sharegon.pl/topic/1297-kurs-game-production-czy-to-ma-sens/#findComment-9467