Opublikowano 23 Listopada 202423 Lis Siemka przerzucam dalej. Twórca jest Jking System powiadomień w grze, może być wykorzystany do różnych celów. Biologa Kolekcjonera Wygasającego czasowego itemka(PDk, Rekawice, PPK itd..) I co tam se jeszcze wymyślicie XD Powiadomienia są ustawiane w kolejce wiec jak sie wam nasra ich to będzie leciał kolejno jeden za drugim. 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się Backup 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się Edytowane 23 Listopada 202423 Lis przez ARK
Opublikowano 23 Listopada 202423 Lis Programista Co takie małe te powiadomienia? XD Na cały ekran trzeba było 😄
Opublikowano 23 Listopada 202423 Lis Autor 53 minuty temu, KoYGeR napisał(a): Co takie małe te powiadomienia? XD Na cały ekran trzeba było 😄 Ja to czekam aż ktoś wrzuci w te powiadomienia "Gorące mamuśki w twojej okolicy" ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
Opublikowano 23 Listopada 202423 Lis Powiadomienia połączone z powiadomieniami systemowymi to by było OP. Np. gracz otrzymuje wiadomość i na pasku systemowym ma na czerwono ilość powiadomień wiadomości i innych notyfikacji. 😜
Opublikowano 23 Listopada 202423 Lis Autor 5 minut temu, Sevence napisał(a): Powiadomienia połączone z powiadomieniami systemowymi to by było OP. Np. gracz otrzymuje wiadomość i na pasku systemowym ma na czerwono ilość powiadomień wiadomości i innych notyfikacji. 😜 Na jakims serwerze juz to widzialem + polaczone z wiadomosciami na priv, nawet spoko ale jak przyafczyłeś dlużej to potem mialo sie na pasku zadan na ikonie clienta napis +100 XDD Edytowane 23 Listopada 202423 Lis przez ARK
Opublikowano 23 Listopada 202423 Lis Ma to swoje plusy i minusy, ale można zrobić tak że wiadomość od 1 gracza to 1 powiadomienie i każda kolejna wiadomość to nie jest dodatkowe powiadomienie. I chyba maksymalnie wyświetlanie jest 99.
Opublikowano 23 Listopada 202423 Lis Działa, ale oczywiście jest kilka braków. 1. W źródle clienta musicie dodać do Packet.h to samo co po stronie serwera, ale to raczej logiczne. 2. W ui.py brakuje funkcji MakeText, podrzucam ją poniżej: def MakeText(parent, textlineText, x, y, color): textline = TextLine() if parent != None: textline.SetParent(parent) textline.SetPosition(x, y) if color != None: textline.SetFontColor(color[0], color[1], color[2]) textline.SetText(textlineText) textline.Show() return textline
Opublikowano 23 Listopada 202423 Lis Programista 13 minut temu, Zephyr napisał(a): Działa, ale oczywiście jest kilka braków. 1. W źródle clienta musicie dodać do Packet.h to samo co po stronie serwera, ale to raczej logiczne. 2. W ui.py brakuje funkcji MakeText, podrzucam ją poniżej: 🔐 Ukryta Treść 🔐 🔑 Nie zapomnij zostawić reakcji, aby podziękować autorowi za jego pracę! 👍 💖 W ten sposób okazujemy wsparcie i doceniamy wkład każdego członka naszej społeczności. 🌸✨ Funkcja MakeText jest domyślnie w pliku ui.py
Opublikowano 23 Listopada 202423 Lis Teraz, KoYGeR napisał(a): Funkcja MakeText jest domyślnie w pliku ui.py U mnie nie było i w kilkunastu innych clientach, które przejrzałem również jej nie było, także raczej nie jest domyślnie.
Opublikowano 23 Listopada 202423 Lis Autor 51 minut temu, Zephyr napisał(a): U mnie nie było i w kilkunastu innych clientach, które przejrzałem również jej nie było, także raczej nie jest domyślnie. W starych clientach nie ma typu Terenzo, ale w nowszych juz jest domyslnie
Siemka przerzucam dalej.
Twórca jest Jking
System powiadomień w grze, może być wykorzystany do różnych celów.
Powiadomienia są ustawiane w kolejce wiec jak sie wam nasra ich to będzie leciał kolejno jeden za drugim.

Backup
Edytowane przez ARK