Opublikowano 4 Grudnia 20244 Gru Przy używania questa od teleportowania w plikach martysama 5.8 mam taki błąd - W innych plikach działa bez problemu. O co tu może chodzić? quest wygląda tak - quest teleport begin state start begin when login begin cmdchat("Teleport index"..q.getcurrentquestindex()) end when info or button begin local i = tonumber(input(cmdchat("Teleport GetInfo")))+1 if type(i) != "number" then return end local warp = teleport.warp_kords() if warp[i] == nil then return end if pc.get_level() < warp[i][3] then return end pc.warp(warp[i][1], warp[i][2]) end function warp_kords() return { {969000,277800, 1}, } end end end
Opublikowano 4 Grudnia 20244 Gru Rozwiązanie Z błędu wynika, że funkcje GetInfo nic nie pobiera. Sprawdź, czy w sysser, klienta gry nie otrzymujesz błędu. Dodałbym logi i zobaczył co zwraca Teleport GetInfo, ale sądząc po logu błędu nie zwraca wartości. Stąd podejrzewam, że ten command chat nie jest poprawnie zaimplementowany i błąd jest na poziomie implementacji wersji klientowej, bo w tym zadaniu nie widać błędu.
Opublikowano 4 Grudnia 20244 Gru Autor Faktycznie był błąd w cliencie, w drugich plikach działało bo tam po prostu dobrze dodałem do clienta. Tego nawet nie sprawdzałem bo byłem przekonany że tam jest dobrze... Dzięki
Przy używania questa od teleportowania w plikach martysama 5.8 mam taki błąd -
W innych plikach działa bez problemu. O co tu może chodzić?
quest wygląda tak -