Skocz do zawartości
Opublikowano
  • Programista

Cześć, pomyślałem żeby zrobić temat, w którym poruszymy krytyczne błędy na plikach martysamy.

Błędy jakie mam na mysli:

- SQL injector
- Core downery

Celem tego tematu jest zebranie jak największej ilości takich błędów, żebym mógł je dla Was naprawić i udostępnić tutaj poradniki krok po kroku co zrobić żeby się przed nimi zabezpieczyć. 

Featured Replies

Opublikowano

Pomysł spoko, jak to jest że tak popularne source ma dalej błędy krytyczne (ponoć nie od wczoraj). Patrząc realnie to dajesz 200e za source które i tak musisz poprawiać gdzie masz w necie Entry, terenzo, inne za darmo. 

Opublikowano

To martysama nadal ma krytyczne błędy? Podobno sporo serwerów na tym funkcjonuję.

Opublikowano
  • Autor
  • Programista
21 minut temu, ExoCarossa napisał(a):

Pomysł spoko, jak to jest że tak popularne source ma dalej błędy krytyczne (ponoć nie od wczoraj). Patrząc realnie to dajesz 200e za source które i tak musisz poprawiać gdzie masz w necie Entry, terenzo, inne za darmo. 

Jest naprawione wiele innych błędów. Jednak nie zmienia to faktu, że znalazłem kilka drobnych kwiatków, które nie mają wpływu na stabilność, ale jednak są.

21 minut temu, Sevence napisał(a):

To martysama nadal ma krytyczne błędy? Podobno sporo serwerów na tym funkcjonuję.

Jak widać, ale coredownera jeszcze chyba nie znalazłem

Opublikowano

Safebox dalej ma kopiowanie.

Opublikowano
W dniu 5.12.2024 o 13:06, MysteriousDev napisał(a):

Safebox dalej ma kopiowanie.

nagrasz filmik i pokażesz? sam używam plików Martysia i chciałbym sprawdzić ten błąd

Opublikowano

Błąd z kopiowaniem przy zmianie kanału i zabijaniu osoby na - randze dalej działa, poprawka na forum udostępniona przez @Sevence łata tylko przypadek użycia zmiany kanału w kliencie, ale kopiować można dalej np na switchu z hlbot'a

Edytowane przez HeskuGame

Opublikowano
2 godziny temu, lolustc napisał(a):

nagrasz filmik i pokażesz? sam używam plików Martysia i chciałbym sprawdzić ten błąd

Tam coś ze stackowaniem jest nietak.

Godzinę temu, HeskuGame napisał(a):

Błąd z kopiowaniem przy zmianie kanału i zabijaniu osoby na - randze dalej działa, poprawka na forum udostępniona przez @Sevence łata tylko przypadek użycia zmiany kanału w kliencie, ale kopiować można dalej np na switchu z hlbot'a

Jeżeli chodzi o ten temat to ten fix jest już na plikach martysamy.

Edytowane przez MysteriousDev