Skocz do zawartości
Opublikowano

Witam .

Ostatnio męczyłem dodawanie systemu Wierzchowców na swój stary serwer od Terenzo. Operacja z dodaniem kodu, kompilacjami i podmianami przebiegła ok . Wpisy w item_proto podmienione na odpowiednie 

Mam jednak ostatni problem z pieczęciami  . Aby montować peta i go demontować ze slotu chciałbym używać kombinacji klawiszy ctrl+g .  Niestety mam tylko stary Quest , który był wrzucony na sewer . Nie jestem biegły w programowaniu . nie jestem w stanie stwierdzić co tu w nim nie gra . Jak widać na załączonym obrazku , po naduszeniu ctrl+g postać na sekunde wchodzi na mounta i schodzi pozostawiając pieczątke w slocie . Niestety ponowne naciśnięcie klawiszy nie wraca jej do EQ  - trzeba odklikać ją myszką .Jak pieczęć jest założona w slot i relogne postać, to po zalogowaniu pojawia się ona na wierzchowcu  i normalnie mogę z niego bić . Jak tylko  - powtórka sytuacji . Może ktoś zerknąć na tego questa ? Interesuje mnie  tylko aby  działało to na tych 5 pieczątkach, które zmieniałem w proto  z możliwością dodania potem kolejnych wpisów typu Manu itd . Zwykły koń działa prawidłowo , przywoluje się , odwołuje  i atakuje jak należy .

nomont.jpg

iteproto.jpg

wierzchowce.quest

Edytowane przez Malinex2

Rozwiązane przez Zephyr

Przejdź do rozwiązania

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Malinex2 napisał(a):

Witam .

Ostatnio męczyłem dodawanie systemu Wierzchowców na swój stary serwer od Terenzo. Operacja z dodaniem kodu, kompilacjami i podmianami przebiegła ok . Wpisy w item_proto podmienione na odpowiednie 

Mam jednak ostatni problem z pieczęciami  . Aby montować peta i go demontować ze slotu chciałbym używać kombinacji klawiszy ctrl+g .  Niestety mam tylko stary Quest , który był wrzucony na sewer . Nie jestem biegły w programowaniu . nie jestem w stanie stwierdzić co tu w nim nie gra . Jak widać na załączonym obrazku , po naduszeniu ctrl+g postać na sekunde wchodzi na mounta i schodzi pozostawiając pieczątke w slocie . Niestety ponowne naciśnięcie klawiszy nie wraca jej do EQ  - trzeba odklikać ją myszką .Jak pieczęć jest założona w slot i relogne postać, to po zalogowaniu pojawia się ona na wierzchowcu  i normalnie mogę z niego bić . Jak tylko  - powtórka sytuacji . Może ktoś zerknąć na tego questa ? Interesuje mnie  tylko aby  działało to na tych 5 pieczątkach, które zmieniałem w proto  z możliwością dodania potem kolejnych wpisów typu Manu itd . Zwykły koń działa prawidłowo , przywoluje się , odwołuje  i atakuje jak należy .

nomont.jpg

iteproto.jpg

wierzchowce.quest 12.46 kB · 0 pobrań

wierzchowce.quest zmodyfikowałem tego questa  , tylko dla tych 5 pieczątek , ale nadal to samo . Po naciśnięciu ctrl+g  -Postać wsiada na wierzchowca i po sekundzie zsiada.  Pieczątka zostaje u góry  . Item_Special_Group zmodyfikowane też na te 5 pieczątek 

special group.png

Opublikowano

Type: 28
Subtype: 2 lub 3 Jeśli masz szarfy
Flag: 9216
Wearflag: 128

Edytowane przez TIMEK

Opublikowano
6 minut temu, TIMEK napisał(a):

Type: 28
Subtype: 2 lub 3 Jeśli masz szarfy
Flag: 9216
Wearflag: 128

Co to ma do problemu autora?

Opublikowano
1 minutę temu, Zephyr napisał(a):

Co to ma do problemu autora?

Może ma źle ustawione i dlatego tak się dzieje że schodzi z wierzcha

Edytowane przez TIMEK

Opublikowano
  • Rozwiązanie
2 minuty temu, TIMEK napisał(a):

Może ma źle ustawione i dlatego tak się dzieje że schodzi z wierzcha

To wina questa, nie złego type i subtype.

Opublikowano
8 minut temu, Zephyr napisał(a):

To wina questa, nie złego type i subtype.

Ja miałem tego samego questa i mi działało normalnie

Opublikowano

wina questa, miałem to samo kiedyś niestety nie pamiętam co tam ustawić trzeba

Opublikowano
  • Autor

Panowie temat uważam za zakończony . Kolega Zephyr jak zwykle mega  pomocny rozwiązał problem z questem . Ja też nie pomagam, bo jade na jakiś starociach z 2015 roku ,ale mam już tu za dużo naustawiane i nie chce mi się tego zostawiać , bo taką  najlepszą gre zapamiętałem 😄 Polecam człowieka , bo zna się na rzeczy , jest mega cierpliwy  i nie wyśmiewa tego , że ktoś może czegoś nie umieć ! Oby więcej takich ludzi na tym forum , bo fachowców już mamy dużo . Być może zbyt wiele Was sam nie nauczę ,ale stażem gry i doświadczeniem na serwerach globalnych GFa  na TOP poziomie nadrabiam 🙂 Dziękuje wszystkim za pochylenie się nad tematem 

• Sevence zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.