Skocz do zawartości
Opublikowano

Problem:

image.png.680d51b16239f9c546b8a676fe776314.png

Wszystkie tłumaczenia mi działają, jedynie tego nie czyta, gdzie szukać?

Rozwiązane przez Sevence

Przejdź do rozwiązania

Featured Replies

Opublikowano

locale_string.txt

Opublikowano

Musiałeś otworzyć locale_string.txt w programie np. notepad++, który zmienił ci kodowanie znaków i popsuł odnośniki do tłumaczeń. 

Opublikowano
  • Autor

To chyba nie to bo wszystko inne z locale string działa. chyba że może się zmienić kodowanie jednego wiersza?

Opublikowano

Jak się popsuje kodowanie to zwykle w całym pliku. Taka sytuacja może też wyniknąć z braku cudzyłowiu w identyfikatorach lub komunikacie. Możesz opublikować tu plik locale_string.txt to rzucimy okiem. 

Opublikowano
  • Rozwiązanie

Nie wiem, co to za pliki i system, ale w wersji serwerowej masz popsute kodowanie znaków identyfikatorów. Ona powinny być takie same co w źródle, czyli oryginalnie koreańskie identyfikatory, a po otworzeniu tego severside masz jakieś 'znaczki'. Najlepszym rozwiązaniem będzie wrzucenie oryginalnego locale_string.txt z tych plików i podczas edytowania użyj domyślnego edytora w winscp bo notepad++ przy niewłaściwym ustawieniu może popsuć przy zapisie tak jak w tym przypadku. 

Opublikowano
  • Autor
8 godzin temu, Sevence napisał(a):

Nie wiem, co to za pliki i system, ale w wersji serwerowej masz popsute kodowanie znaków identyfikatorów. Ona powinny być takie same co w źródle, czyli oryginalnie koreańskie identyfikatory, a po otworzeniu tego severside masz jakieś 'znaczki'. Najlepszym rozwiązaniem będzie wrzucenie oryginalnego locale_string.txt z tych plików i podczas edytowania użyj domyślnego edytora w winscp bo notepad++ przy niewłaściwym ustawieniu może popsuć przy zapisie tak jak w tym przypadku. 

Racja, wgrałem na nowo i wszystko śmiga. Dziwi mnie tylko to że wszystkie tlumaczenia działaly po za tym jednym.

• Sevence zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.