Opublikowano 20 Stycznia20 Sty Próbuje dodać sani switch bota ale ugrzęzłem w tym pliku. Jak to zrobić poprawnie? ClientManagerPlayer-sani.cppClientManagerPlayer - moj.cpp Edytowane 20 Stycznia20 Sty przez biololo
Opublikowano 20 Stycznia20 Sty Spróbuj tak dodać, zaznaczyłem ci w formie // gdzie nastąpiły zmiany. https://pastebin.com/VsQsy5qH
Opublikowano 20 Stycznia20 Sty Autor No widzę że zrobiłeś to tak jak w standardowych plikach tylko zastanawia mnie to co dorzucił tam martysama "AND (`window` in ('INVENTORY','EQUIPMENT','DRAGON_SOUL_INVENTORY','BELT_INVENTORY'))"," Więc pare rzeczy usunałeś a dorzuciłeś np safebox - czy to zadziała? myślałem nad czymś takim: https://pastebin.com/zrauTkqH No ale fajnie jak by to ktoś zweryfikował jeszcze. Edytowane 20 Stycznia20 Sty przez biololo
Opublikowano 20 Stycznia20 Sty Godzinę temu, biololo napisał(a): No widzę że zrobiłeś to tak jak w standardowych plikach tylko zastanawia mnie to co dorzucił tam martysama "AND (`window` in ('INVENTORY','EQUIPMENT','DRAGON_SOUL_INVENTORY','BELT_INVENTORY'))"," Więc pare rzeczy usunałeś a dorzuciłeś np safebox - czy to zadziała? myślałem nad czymś takim: https://pastebin.com/zrauTkqH No ale fajnie jak by to ktoś zweryfikował jeszcze. Ja mam tak u siebie w plikach bo sam mam BS Saniego. Skompiluj db po prostu
Opublikowano 20 Stycznia20 Sty Autor Udało mi się wszystko pokompilować i uruchomić. Mam taki syser: doszedłem do momentu: błąd się pojawia po najechaniu na bonus i kliknięcie w niego (nie da się go wybrać)
Opublikowano 20 Stycznia20 Sty 5 minut temu, biololo napisał(a): Udało mi się wszystko pokompilować i uruchomić. Mam taki syser: doszedłem do momentu: błąd się pojawia po najechaniu na bonus i kliknięcie w niego (nie da się go wybrać) Wgrałeś kod do ui.py? bo brakuje ci pasek do przewijania
Opublikowano 20 Stycznia20 Sty W ui.py w "class ListBoxEx" brakuje Ci "def GetItems". Ogarnij sobie te funkcje i powinno działać Edytowane 20 Stycznia20 Sty przez ValkeryE
Opublikowano 20 Stycznia20 Sty Autor Tak jest , to było to, dziękuje państwu 🙂 Jest jeszcze jeden problem, jeśli itemy zostaną w oknie Bs, po wylogowaniu nie trafiają bezpośrednio do eq, tylko na wolne sloty w wyposażeniu Edytowane 20 Stycznia20 Sty przez biololo
Opublikowano 20 Stycznia20 Sty 4 godziny temu, biololo napisał(a): Tak jest , to było to, dziękuje państwu 🙂 Jest jeszcze jeden problem, jeśli itemy zostaną w oknie Bs, po wylogowaniu nie trafiają bezpośrednio do eq, tylko na wolne sloty w wyposażeniu niespójne kolejności w enumach, prawdopodobnie
Opublikowano 20 Stycznia20 Sty Autor Z Tego co mi się udało wygooglować, bo kilka osób miało ten problem to kończyło się na clientmanagerplayer. Ostatecznie tak to dodałem. ClientManagerPlayer.cpp enumy sprawdzałem. lenght i gametype Edytowane 20 Stycznia20 Sty przez biololo
Opublikowano 20 Stycznia20 Sty Sprawdź, czy w bazie danych w tabeli item poprawnie przypisuje ci window, gdy przedmiot będzie umieszczony w slocie bs.
Opublikowano 20 Stycznia20 Sty Autor tak, to sprawdzałem, jak mam odpalonego bs i wsadzony item to jest SWITCHBOT, ale po relogu wyrzuca go
Opublikowano 20 Stycznia20 Sty 25 minut temu, biololo napisał(a): tak, to sprawdzałem, jak mam odpalonego bs i wsadzony item to jest SWITCHBOT, ale po relogu wyrzuca go To w takim razie problem nie leży w Clientmanager. Pokaż nam funkcje CInputDB::ItemLoad, CInputLogin::Entergame, enum EWindows z length i gametype bool IsValidCell()
Opublikowano 20 Stycznia20 Sty Autor input_db.cppinput_login.cpp, enumy wrzcilem wyżej Edytowane 20 Stycznia20 Sty przez biololo
Opublikowano 21 Stycznia21 Sty 10 godzin temu, biololo napisał(a): tak, to sprawdzałem, jak mam odpalonego bs i wsadzony item to jest SWITCHBOT, ale po relogu wyrzuca go W projekcie tabeli `item` do kolumny `window` dopisałeś wartość SWITCHBOT? Pamiętaj, że kolejność musi być taka sama jak podałeś w swoich enumach w kodzie.
Opublikowano 21 Stycznia21 Sty Autor 29 minut temu, Zephyr napisał(a): W projekcie tabeli `item` do kolumny `window` dopisałeś wartość SWITCHBOT? Pamiętaj, że kolejność musi być taka sama jak podałeś w swoich enumach w kodzie. Tak, jest ustawione w tej samej kolejności
Opublikowano 22 Stycznia22 Sty Autor up, ktoś ma pomysł który plik odpowiada za utrzymanie itemu w oknie Bs? Żeby po wylogowaniu dalej tam siedział a nie wracał do eq?
Opublikowano 22 Stycznia22 Sty 31 minut temu, biololo napisał(a): up, ktoś ma pomysł który plik odpowiada za utrzymanie itemu w oknie Bs? Żeby po wylogowaniu dalej tam siedział a nie wracał do eq? Zle dodales kod temu takie rzeczy sie dzieja
Opublikowano 22 Stycznia22 Sty Autor Rozwiązanie no dzięki, sprawdzilem każdy plik 3 razy, domyślam się że coś jest źle, dlatego pytam na który plik patrzeć edit: po długich próbach udało mi się to naprawić. Dla potomnych: #ifdef ENABLE_SWITCHBOT case SWITCHBOT: break; #endif zmieniłem na: #ifdef ENABLE_SWITCHBOT case SWITCHBOT: item->AddToCharacter(ch, TItemPos(p->window, p->pos)); break; Edytowane 23 Stycznia23 Sty przez biololo
Próbuje dodać sani switch bota ale ugrzęzłem w tym pliku.
Jak to zrobić poprawnie?
ClientManagerPlayer-sani.cppClientManagerPlayer - moj.cpp
Edytowane przez biololo