Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

when i teleport or do something shortcuts doesnt working, just i can open from buttons on ui. Do you know how to fix?

Opublikowano
  W dniu 7.03.2025 o 21:12, trkrkn61 napisał(a):

when i teleport or do something shortcuts doesnt working, just i can open from buttons on ui. Do you know how to fix?

1 / 100 bugs on this files 😂

Opublikowano
  W dniu 7.03.2025 o 21:22, Rain94 napisał(a):

1 / 100 bugs on this files😂

yeah i guess ur right :D

Opublikowano

Thx for share with us buddy

Opublikowano
  W dniu 4.03.2025 o 20:12, wojciech74 napisał(a):

Pokaz ss/film z konsoli i logi z db/auth/ odpalane ch

image.png

Tutaj to mialem wklepac czy gdzie?

Opublikowano
  W dniu 9.03.2025 o 10:56, januszbiznesu napisał(a):

image.png

Tutaj to mialem wklepac czy gdzie?

Tu te dwa monitory z błyskawicą klikasz i odpala Ci się konsola image.png

lub po prostu w oknie wirtualnej maszyny image.png

Opublikowano
  W dniu 9.03.2025 o 12:12, wojciech74 napisał(a):

Tu te dwa monitory z błyskawicą klikasz i odpala Ci się konsola image.png

lub po prostu w oknie wirtualnej maszyny image.png

okej to teraz cos takiego

image.png

Opublikowano

Ten błąd mówi że nie istnieje taki katalog lub plik. Nie przechodzisz wcale do tego katalogu. Sprawdź w FTP poprzez program WinSCP, czy faktycznie taka ścieżka jest do katalogu, którą wpisujesz. Jeśli tak to spróbuj wpisać te polecenia po kolei i jeśli wyskoczy błąd to pokaż nam screena.

cd /

cd /usr/home/m2_game/game/main/

./admin_panel.sh

Opublikowano
  W dniu 9.03.2025 o 12:26, januszbiznesu napisał(a):

okej to teraz cos takiego

image.png

dwa &&, czyli
cd /usr/home/m2_game/game/main && sh admin_panel.sh
A pliki w ogóle wypakowałeś?
O tak to ma wyglądać(nie patrz na lokalizacje u mnie, bo ja mam to na vps)

image.png

Opublikowano
  W dniu 9.03.2025 o 12:40, wojciech74 napisał(a):

dwa &&, czyli
cd /usr/home/m2_game/game/main && sh admin_panel.sh
A pliki w ogóle wypakowałeś?
O tak to ma wyglądać(nie patrz na lokalizacje u mnie, bo ja mam to na vps)

image.png

Tak były wypakowane.

Nie wiem co robilem nie tak, ale ta komenda która teraz podałeś zadziałała i odpalilo serwer.

Bardzo dziekuje za pomoc.

Opublikowano

Witam, wszystko super tylko wiecie może jakie sa komendy na eventy? Lub gdzie ich szukać? I czy da sie je odpalic bez jakichs wiekszych kompilacji? Bede wdzieczny za odpowiedz bo sie troche tego juz uszukałem.

Opublikowano
  W dniu 10.03.2025 o 07:54, cytron3205 napisał(a):

Witam, wszystko super tylko wiecie może jakie sa komendy na eventy? Lub gdzie ich szukać? I czy da sie je odpalic bez jakichs wiekszych kompilacji? Bede wdzieczny za odpowiedz bo sie troche tego juz uszukałem.

Wyszukaj sobie „event_manager” w src

Opublikowano
  W dniu 10.03.2025 o 07:54, cytron3205 napisał(a):

W bazie w player event_manager se ustaw rodzaj czas itd

Opublikowano

Ok bede obczajal dzięki wam

Opublikowano

Będzie ten serwer działał na hamachi ? Wytłumaczy ktoś jak postawić na tym serwa ?

Opublikowano
  W dniu 17.03.2025 o 17:49, bodziooo___ napisał(a):

Będzie ten serwer działał na hamachi ? Wytłumaczy ktoś jak postawić na tym serwa ?

Jak chcesz dla siebie uruchomić to nie potrzebujesz hamachi. A dla znajomych to najlepszą opcją będzie kupić serwer VPS, nikt w tych czasach już się w hamachi nie bawi.

Opublikowano

No narazie tylko dla siebie

A wiesz może jak ogarnąć ten temat co i jak żeby wejść na grę ? Jak to odpalić ?

Opublikowano
  W dniu 17.03.2025 o 18:13, bodziooo___ napisał(a):

No narazie tylko dla siebie

A wiesz może jak ogarnąć ten temat co i jak żeby wejść na grę ? Jak to odpalić ?

W paczce masz gotowa maszynkę która se importujesz do virtualboxa czy innej wirtualki.
W ustawieniach se wbijasz do sieci i ustawiasz swoja kartę sieciowa albo od hamachi, zapisujesz i odpalasz maszynkę.

Passy do logowania masz w temacie, a konfiguracja to w zalezonsci czy lecisz po dhcp albo ustawiasz se hamachi.
A reszte to raczej ogarniesz, jak nie to dawaj znac na czym sie zatrzymales

Opublikowano
  W dniu 17.03.2025 o 17:49, bodziooo___ napisał(a):

tu nawet w tych plikach proxy ustawic bind ip i proxy ip bo jak sie bawilem to blad wypierdala jakby ktos to dal rade zrobic i podrzucic maszyne to bede happy i dla kolegi to samo bym polecil bo pliki pod local chcialem odpalic ale problem jest nie wiem czy na sharegon czasem nie ma takiego samego bledu ze trzeba do config dodac bind_ip: ip4 takie jakie masz na virtualu . i proxy_ip: tu dajesz publiczne ip . ale mowie ja mialem ostatnio problem zeby game i db skompilowac bo zbytnio w tym nie siedze bo to tez trzeba dodac w src jest tego dla zawansowanego to 5 min roboty a dla noobow jak ja i kolega to chwila i tak bedzie z tego problem

Edytowane przez tricker

Opublikowano
  W dniu 17.03.2025 o 18:18, tricker napisał(a):

tu nawet w tych plikach proxy ustawic bind ip i proxy ip bo jak sie bawilem to blad wypierdala jakby ktos to dal rade zrobic i podrzucic maszyne to bede happy i dla kolegi to samo bym polecil bo pliki pod local chcialem odpalic ale problem jest nie wiem czy na sharegon czasem nie ma takiego samego bledu ze trzeba do config dodac bind_ip: ip4 takie jakie masz na virtualu . i proxy_ip: tu dajesz publiczne ip . ale mowie ja mialem ostatnio problem zeby game i db skompilowac bo zbytnio w tym nie siedze bo to tez trzeba dodac w src jest tego dla zawansowanego to 5 min roboty a dla noobow jak ja i kolega to chwila i tak bedzie z tego problem

nic nie bindujesz. Odpalasz, zmieniasz ip w kliencie i ma grać. Parę postów wcześniej napisalem co zrobić, żeby to odpalić.

Opublikowano
  W dniu 17.03.2025 o 18:33, wojciech74 napisał(a):

nic nie bindujesz. Odpalasz, zmieniasz ip w kliencie i ma grać. Parę postów wcześniej napisalem co zrobić, żeby to odpalić.

nie do konca bo kolega jak chce narazie sam pograc to tak wystarczy to co mowisz ale jakby z czasem chcialby z kims pograc a nie dawac za vpsa to wiecej zabawy

Opublikowano
  W dniu 17.03.2025 o 18:40, tricker napisał(a):

nie do konca bo kolega jak chce narazie sam pograc to tak wystarczy to co mowisz ale jakby z czasem chcialby z kims pograc a nie dawac za vpsa to wiecej zabawy

To wtedy płacisz komuś kilkadziesiąt złociszy i Ci odpala serwer.

Opublikowano

Czy komuś również po X minutach przestaje reagować gra na przyciski tj: skille postaci, peta, pkt statystyk itd. oraz chat? nie idzie nic wpisać albo jako GM ani jako zwykły śmiertelnik.

Edytowane przez ExoCarossa

Opublikowano

już server na tym powstał o nazwie Zaris.cc tureckie

Opublikowano

cos ten paker nie dziala mi ? chyba zle cos robie? wszystko chodzi serwer włączony ale paker nie dziala ?