Skocz do zawartości
Opublikowano

metin1.png

Cześć!

Tworzę temat o nowo startującym serwerku Metin2009, który ma być odzwierciedleniem klasycznej rozgrywki z tamtych lat. Powrót do klasyki, czy kolejny niewypał?

Osobiście jestem fanem serwerów typu hard i chciałem wejść sprawdzić, niestety utknąłem na etapie logowania.  

W oczekiwaniu na gierkowanie... 🥱

image.png

Featured Replies

Opublikowano

promowanie serwera przez rok czy dwa jak antaris

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, Hydro napisał(a):

Właśnie też mam takie doświadczenia, że serwery z mega hype często okazują się niewypałem w sensie może nie tyle niewypałem, co mają problemy i często kończą marnie. Właśnie podobnie jak to było w przypadku Antarisa, Resthea czy Someya. Akurat lubię takie klimaty klasyków, a tu całkiem fajnie udoskonalili niektóre aspekty gry, zapowiadało się ciekawie. Jednak ten ItemShop jest trochę kontrowersyjny delikatnie mówiąc. 

Opublikowano

Wypowiem się prosto i merytorycznie. Chuj dupa i kamieni kupa

Opublikowano
  • Autor
Teraz, KizioRCK napisał(a):

Wypowiem się prosto i merytorycznie. Chuj dupa i kamieni kupa

Hehe, aż tak? Nie wiem, niedawno znalazłem chwilę i chciałem wejść, ale z tego co widziałem na jakimś live niektórzy już mogą grać? ;o 

A może channel VIP ma tylko dostęp? 😄

Opublikowano
1 minutę temu, Sevence napisał(a):

Hehe, aż tak? Nie wiem, niedawno znalazłem chwilę i chciałem wejść, ale z tego co widziałem na jakimś live niektórzy już mogą grać? ;o 

A może channel VIP ma tylko dostęp? 😄

Oficjalny start dla vip a dla plebsu pewnie pare dni pozniej xD

Opublikowano
8 minut temu, Hydro napisał(a):

Ja jestem fanem takiej długofalowej promocji, ale no tutaj im bliżej startu tym więcej kwiatków wychodziło 😆

Opublikowano
  • Autor

To spory minus, ale pewnie konkurencja się zainteresowała tym projektem. Trochę lipa że taki nierówny start będzie już lepiej gdyby przesunęłi jak poradzą sobie z problemami... 

Opublikowano
3 minuty temu, KizioRCK napisał(a):

Oficjalny start dla vip a dla plebsu pewnie pare dni pozniej xD

Skoro stwierdzili, że kanał VIP to dobry pomysł, to w sumie do tego też by byli zdolni 😆

Opublikowano
  • Autor

Prawie godzina 22:00, a start miał się odbyć o 18?... 

Mr Bean Reaction GIF

Opublikowano

image.jpeg.e69ceaa03661409f375ec5d5998dd8c5.jpeg

Nostalgia z sklepami offline i masą innych systemów. Jeżeli szukamy nostalgii to nie dodajemy nowości. Proste? Proste.

Opublikowano
  • Autor

Działa!!! Potężny wojownik wleciał na serwis 😄

image.png.4e210a2d3f675bba6d2472fd33d57f14.png

Edit: no i się nagrałem... 

image.png.c667c983720f717962ee46ee9ca25fcf.png

Opublikowano
1 minutę temu, Sevence napisał(a):

Działa!!! Potężny wojownik wleciał na serwis 😄

image.png.4e210a2d3f675bba6d2472fd33d57f14.png

nie chciało się szukać tekstur z 2009 roku

Opublikowano
  • Autor

W sumie z tamtymi starszymi teksturami byłby jeszcze lepszy klimat... powiem wam że to jest mega hard miecz +0 i 3 potiony gdzie przy tych lagach to na 1 grupie psów ginę. To może być zbyt trudne dla dzisiejszych graczy i większość odejdzie po tygodniu mam takie wrażenie. Jednak no graczy jest bardzo dużo w tym momencie. 

Opublikowano
3 minuty temu, Sevence napisał(a):

W sumie z tamtymi starszymi teksturami byłby jeszcze lepszy klimat... powiem wam że to jest mega hard miecz +0 i 3 potiony gdzie przy tych lagach to na 1 grupie psów ginę. To może być zbyt trudne dla dzisiejszych graczy i większość odejdzie po tygodniu mam takie wrażenie. Jednak no graczy jest bardzo dużo w tym momencie. 

biegaj jak ten noob i popros o 500 yang na depo zamiast tego kup potki XDD

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Hydro napisał(a):

biegaj jak ten noob i popros o 500 yang na depo zamiast tego kup potki XDD

Właśnie. Poczekam aż gracze się wzbogacą i ten słynny patent z wystawieniem sklepiku z taką samą zawartością co sklep u NPC. 😄

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Hydro napisał(a):

czy trzeba specjalnie robic konto bo mi sie nie chce

U mnie też 0 nawet po zalogowaniu możliwe, że odłączyli żeby nie obciążać. Ja zalogowałem, ale aktualnie straszne lagi, że nie da się expić wcale. I w tym monecie trwa przerwa niby 20 minut zobaczymy jak będzie po

Opublikowano
4 minuty temu, Sevence napisał(a):

U mnie też 0 nawet po zalogowaniu możliwe, że odłączyli żeby nie obciążać. Ja zalogowałem, ale aktualnie straszne lagi, że nie da się expić wcale. I w tym monecie trwa przerwa niby 20 minut zobaczymy jak będzie po

teraz będą fixy wgrywać od 2009 roku w górę 

moze /dice nawet dziala cos teges sprawdzisz xDD

Edytowane przez Hydro

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Hydro napisał(a):

teraz będą fixy wgrywać od 2009 roku w górę 

Znaczy aktualnie to główny problem to spore 'lagi', a tak to nie zauważyłem na razie żadnych innych problemów po przerwie ma być lepiej, zobaczymy... 

Opublikowano

A to juz wiadomo skad tamte lagi. Chodza screeny juz że muchomor sie tam krecił po discord serwera xD

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, KizioRCK napisał(a):

A to juz wiadomo skad tamte lagi. Chodza screeny juz że muchomor sie tam krecił po discord serwera xD

Co masz na myśli? W sensie że atakuje? 😄 

Miała być przerwa 20 minut, a ciągle nie działa. 

Jednak coś się zaczyna dziać: 

image.png.3a0c7f9422408037541ba685304aaec4.png

Opublikowano
Teraz, Sevence napisał(a):

Co masz na myśli? W sensie że atakuje? 😄 

Miała być przerwa 20 minut, a ciągle nie działa. 

Wlasnie dziwnym zbiegiem okolicznosci jest to że serwery ktore do mnie piszą czasem o zabezpieczenia maja czesto na discord muchomora. I czesto sa akcje że chce im wciskac tez swoje pseudozabezpieczenia

Opublikowano
  • Autor
Teraz, KizioRCK napisał(a):

Wlasnie dziwnym zbiegiem okolicznosci jest to że serwery ktore do mnie piszą czasem o zabezpieczenia maja czesto na discord muchomora. I czesto sa akcje że chce im wciskac tez swoje pseudozabezpieczenia

Przy tak dużym zainteresowaniu, nie problem przyblokować logowanie, nie wiem jakieś info dostałem, że niby Grzyb jakoś konkurencje ma odpalać dla nich? xD

Opublikowano
5 minut temu, Sevence napisał(a):

Przy tak dużym zainteresowaniu, nie problem przyblokować logowanie, nie wiem jakieś info dostałem, że niby Grzyb jakoś konkurencje ma odpalać dla nich? xD

Oj sevence przeciez w pythonie mozna se napisac funkcje losujaca numerek id i zrobic np 100 portów logowania i żeby sobie przy klikaniu enter losowalo numer i rozkladalo na rozne porty 😀

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, KizioRCK napisał(a):

Oj sevence przeciez w pythonie mozna se napisac funkcje losujaca numerek id i zrobic np 100 portów logowania i żeby sobie przy klikaniu enter losowalo numer i rozkladalo na rozne porty 😀

No można, można. A Ty współpracujesz z Metin2009?