Skocz do zawartości
Opublikowano

metin1.png

Cześć!

Tworzę temat o nowo startującym serwerku Metin2009, który ma być odzwierciedleniem klasycznej rozgrywki z tamtych lat. Powrót do klasyki, czy kolejny niewypał?

Osobiście jestem fanem serwerów typu hard i chciałem wejść sprawdzić, niestety utknąłem na etapie logowania.  

W oczekiwaniu na gierkowanie... 🥱

image.png

Featured Replies

Opublikowano
1 minutę temu, Sevence napisał(a):

No można, można. A Ty współpracujesz z Metin2009? 

Nie. Jakbym wspolpracowal to by zapewne nie bylo takich cyrków

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, KizioRCK napisał(a):

Nie. Jakbym wspolpracowal to by zapewne nie bylo takich cyrków

To może idź im zaoferuj swą pomoc bo ludzie chcą grać w spokoju, a widać że sobie nie radzą. #easyklient 😁 Właśnie przerwa planowana na 20 minut trwa już z dobre 40. 

Opublikowano

Napisalem do tego pawke czy jakos tak ale nie odpisuje mi nic

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, KizioRCK napisał(a):

Napisalem do tego pawke czy jakos tak ale nie odpisuje mi nic

Pewnie mocno zajęci ogarnianiem. Hmm, sprawdzał ktoś gdzie oni się hostują w OVH? 

image.png.e7a24ced30ac6e8aadfda90a141a8517.png

Niby online, ale coś nie idzie wejść. 

Opublikowano

Pewnie mocno zajęci ogarnianiem. Hmm, sprawdzał ktoś gdzie oni się hostują w OVH? 

Nie mam clienta tego serwera. Wlacz sevence w cmd komende netstat i sprawdz podczas logowania na gre

Opublikowano
  • Autor

Ta, wygląda że to adresach z OVH, ale nie wygląda na Polską lokację ;o a nie jednak PL. 

image.png.002480ea95dddd784745cb168f29596e.png

Wygląda na to że uporali się z atakami i już gra się normalnie. 

Opublikowano
10 minut temu, Sevence napisał(a):

Ta, wygląda że to adresach z OVH, ale nie wygląda na Polską lokację ;o a nie jednak PL. 

image.png.002480ea95dddd784745cb168f29596e.png

Wygląda na to że uporali się z atakami i już gra się normalnie. 

Albo grzyb zaoferowal swoje zabezpieczenia w postaci wylaczenia boterkow za pln skoro juz sie tam krecil xD

Opublikowano
  • Autor

Możliwe kto go tam wie... Kto dołącza do zabawy? 😜

image.png.9b2540e0e8119da7ca9cecf6be015c52.png

Opublikowano

pozdro, szukam osoby ktora wyjmie mi z tego clientlessa

image.png.a55e084684eb00be6d580dc2c39afb0f.png

Edytowane przez Dex666

Opublikowano

Co to jest? 

ss od muchomora, sam oczywiscie nie pochwali sie

Opublikowano
  • Autor

Jak się gra jeszcze dużo graczy? Ciekaw jestem ilu odpuści po pierwszych poziomach bo no będzie to faktycznie mega hard bez tych zmianek. Nie wiem co tam tyle czasu robili bo trochę ten serwer wygląda jak terenzo na boostach. Questy typowy klasyk - zmienione nagrody. Parę systemów i modyfikacji do bazowych aspektów gry. Co tam było robione rok czy tam dwa? ;o

Grając wczoraj jakoś godzinę/dwie nie zauważyłem żadnego cheatera, a to duży plus na tego typu serwerach... jest dostępny w ogóle na HLBOT ten serwer? 

Opublikowano
24 minuty temu, Sevence napisał(a):

Jak się gra jeszcze dużo graczy? Ciekaw jestem ilu odpuści po pierwszych poziomach bo no będzie to faktycznie mega hard bez tych zmianek. Nie wiem co tam tyle czasu robili bo trochę ten serwer wygląda jak terenzo na boostach. Questy typowy klasyk - zmienione nagrody. Parę systemów i modyfikacji do bazowych aspektów gry. Co tam było robione rok czy tam dwa? ;o

Grając wczoraj jakoś godzinę/dwie nie zauważyłem żadnego cheatera, a to duży plus na tego typu serwerach... jest dostępny w ogóle na HLBOT ten serwer? 

Nie działa.

image-4.png.c912d690b30bb6563fb94d6210087165.png

Opublikowano
  • Autor

To jest dwie opcja, doagadali się z nimi albo mają dobre zabezpieczenia, że HL jest blokowany. 

Opublikowano
25 minut temu, Sevence napisał(a):

To jest dwie opcja, doagadali się z nimi albo mają dobre zabezpieczenia, że HL jest blokowany. 

coś w tym jest. Istnieją jakieś alternatywne boty na rynku działające na zasadzie HL'a na polskich privach 😮 ? 

Opublikowano
  • Autor

@bartololoZ tego co się orientuje to m2bob działa na globalnych i prywatnych serwerach z tego co widzę jest tam obsługiwany Metin2009, pytanie tylko czy to chodzi o ten polski czy jakiś zagraniczny o takiej samej nazwie. Choć jest spora szansa że to właśnie o ten chodzi bo widzę tam polskie nazwy serwerów. Drugie pytanie, czy nie mają jakiegoś detektora, który od razu wykryje go. 

https://m2bob.shop/workingservers.html

Opublikowano
18 godzin temu, Sevence napisał(a):

Możliwe kto go tam wie... Kto dołącza do zabawy? 😜

image.png.9b2540e0e8119da7ca9cecf6be015c52.png

juz pewnie topeczka?😅

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Hydro napisał(a):

juz pewnie topeczka?😅

Ja wszedłem tak z ciekawości popatrzeć, bo podoba mi się koncepcja. Kiedyś bardzo podobny projekt tworzyłem gdzie skupiłem się na ulepszeniu bazowych aspektów. Powiem wam, że dawno nie widziałem tylu graczy, że ciężko się do grupy potworów dorwać na każdym channelu pełno ludzi, a byłem w Shinsoo. Lurów sporo, niektórzy expią archerami po tych zmianach co wprowadzili. Bardzo mi się podoba koncepcja tej umiejętności Sprint gdzie możesz ją odpalać na Shift i bazuje na staminie gdzie zawsze ona była bezużyteczna. Mało cheaterów przez brak HL'a, no teraz pojawił się cheat na forum więc pewnie to się zmieni. Fajny klimacik, gdybym miał więcej czasu i ekipę do gry to myślę, że bym został. No ale niestety praca i ogarnianie wielu tematów wyklucza aktywną grę na tym serwerze. 

• Sevence przypiął/eła ten temat
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

To bylo oczywiste patrząc przez pryzmat jakie serwisy wczesniej mial ten technik i jaki poziom reprezentuje. Swoje zarobil i sie z kazdego smieje, pewnie ciągle ma zakwasy na brzuchu a w banku zasanawiają się co to biznesmen sie trafił z klasą.

Opublikowano
  • Autor

Gra tam ktoś jeszcze i może się wypowiedzieć jak wygląda sytuacja? Z tego co słychać mieli sporo problemów z atakami i nieudanymi aktualizacjami, które sporo napsuły w balansie. Na ten moment to nawet nie wiem czy ten serwer działa? Strona wydaje się wywalać błędy.

Opublikowano
W dniu 1.03.2025 o 17:29, Sevence napisał(a):

Gra tam ktoś jeszcze i może się wypowiedzieć jak wygląda sytuacja? Z tego co słychać mieli sporo problemów z atakami i nieudanymi aktualizacjami, które sporo napsuły w balansie. Na ten moment to nawet nie wiem czy ten serwer działa? Strona wydaje się wywalać błędy.

Wydaje mi sie, że upadnie. Chłop robi z serwerem co chce, teraz zaczął bawić się tak samo na Alune Akademi. Albo wykorzystuje jakaś luke w source, albo na FreeBSD. Bo nie jest możliwe, że są to ataki DDos. Patrząc po szybkości działania. Jestem prawie pewny, że niedługo ktoś zacznie sprzedawać fixa za grube siano, tak jak quarel kiedyś sprzedawał kopiowanie za 500 złoty na move_item

Edytowane przez Rain94

Opublikowano
  • Autor
8 minut temu, Rain94 napisał(a):

Wydaje mi sie, że upadnie. Chłop robi z serwerem co chce, teraz zaczął bawić się tak samo na Alune Akademi. Albo wykorzystuje jakaś luke w source, albo na FreeBSD. Bo nie jest możliwe, że są to ataki DDos. Patrząc po szybkości działania. Jestem prawie pewny, że niedługo ktoś zacznie sprzedawać fixa za grube siano, tak jak quarel kiedyś sprzedawał kopiowanie za 500 złoty na move_item

Też mam takie wrażenie, wygląda na to że sporo eksperymentują na produkcji... Z tymi atakami to jeszcze jestem skłonny uwierzyć bo stworzyli nie małą konkurencję dla typowych hardów w PL, ale też nie wykluczone, że mają problemy z zupełnie innej przyczyny. Grasz tam nadal? Jest dużo graczy?

Odwalili jakieś grube akcje ostatnio? xD

Opublikowano
22 minuty temu, Rain94 napisał(a):

teraz zaczął bawić się tak samo na Alune Akademi

Przecież Alune w żaden sposób tych jego "zabaw" nie odczuło. Jedyne problemy jakie tam do tej pory były to chyba w trakcie jednego eventu. Tych problemów z mt2009 też bym nie wiązał z tym chłopem od filmów, imo wykorzystał sytuacje by zarobić trochę siana na idiotach co się dali zbaitować na jakiś śmieszny skrypt za 10$

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Oglądając jeden odcinek stwierdzam że daleko im do 2k9