Skocz do zawartości
Opublikowano

Siemka! Wracam do metka po dluzszej przerwie i naszlo mnie na zrobienie sobie podstawki.
Chcialbym was zapytac co warto wybrac mainline_release czy Novaline?
Wiem ze zdania sa podzielone w tej kwestia dla tego z checia wyslucham kazdej strony jakie macie zdanie o tych 2 branchah i dlaczego akurat tego polecacie.

dzięki wielkie ❤️

Featured Replies

Opublikowano

Cześć,

Ja na Twoim miejscu zastanowiłbym się odnośnie budowy podstawki samemu to czasochłonny proces i zawsze możesz pominąć jakiś poważny błąd. Jeśli po prostu chcesz się bawić i tak 4fun sobie tworzyć to polecam mainline będzie zgodna z większością systemów. Nie mniej każda wymaga niezliczonej ilości poprawek błędów. Jak planujesz budowę jakiegoś projektu serwera w przyszłości to najlepszą opcją będzie zainwestowanie trochę kasy na stabilną odbugowaną podstawkę np. martysama, gdzie przez lata sporo błędów zostało poprawionych zwłaszcza tych krytycznych. Wszystko zależy od tego co tak naprawdę planujesz. 

• Sevence zmienił(a) tytuł na Jaką podstawkę wybrać Mainline vs Novaline?
Opublikowano
  • Autor
12 minut temu, Sevence napisał(a):

Cześć,

Ja na Twoim miejscu zastanowiłbym się odnośnie budowy podstawki samemu to czasochłonny proces i zawsze możesz pominąć jakiś poważny błąd. Jeśli po prostu chcesz się bawić i tak 4fun sobie tworzyć to polecam mainline będzie zgodna z większością systemów. Nie mniej każda wymaga niezliczonej ilości poprawek błędów. Jak planujesz budowę jakiegoś projektu serwera w przyszłości to najlepszą opcją będzie zainwestowanie trochę kasy na stabilną odbugowaną podstawkę np. martysama, gdzie przez lata sporo błędów zostało poprawionych zwłaszcza tych krytycznych. Wszystko zależy od tego co tak naprawdę planujesz. 

Bardziej 4fun ale pewnie w trakcie zmieni to sie i bede chcial to przygotowac pod stawianie juz serwera(czasu akurat sporo mam na to)
Temu tez chce poznac w miare wasze opinie co do danego branacha.

Edytowane przez Spark

Opublikowano

To moim zdaniem lepiej bazować na martysamie od początku samemu będzie Ci ciężko przygotować w pełni odbugowaną podstawkę bo jest tam pracy na długie miesiące tak naprawdę. Jeśli w przyszłości chcesz uruchamiać projekt no to szkoda tracić czas na zabawę z czystym źródłem. No, ale zrobisz co zechcesz może ktoś inny się jeszcze wypowie. 

Opublikowano
  • Autor
17 minut temu, Sevence napisał(a):

To moim zdaniem lepiej bazować na martysamie od początku samemu będzie Ci ciężko przygotować w pełni odbugowaną podstawkę bo jest tam pracy na długie miesiące tak naprawdę. Jeśli w przyszłości chcesz uruchamiać projekt no to szkoda tracić czas na zabawę z czystym źródłem. No, ale zrobisz co zechcesz może ktoś inny się jeszcze wypowie. 

Ale tak patrzac pod stawianie serwera to co wypada lepiej mainline czy novaline? jakby juz wybierac 

Opublikowano
1 minutę temu, Spark napisał(a):

Ale tak patrzac pod stawianie serwera to co wypada lepiej mainline czy novaline? jakby juz wybierac 

Według mnie mainline na tamte czasy to był ich główny branch i większość systemów które znajdziesz będzie bazowało na nim. Novaline to ich nowszy branch i ma trochę dodatkowych funkcjonalności, typów itd. Jednak obie są jak ser szwajcarski. 

Opublikowano
  • Autor
10 minut temu, Sevence napisał(a):

Według mnie mainline na tamte czasy to był ich główny branch i większość systemów które znajdziesz będzie bazowało na nim. Novaline to ich nowszy branch i ma trochę dodatkowych funkcjonalności, typów itd. Jednak obie są jak ser szwajcarski. 

tak to jest prawda wtedy bylo terenzo, ale dalej mnie wlasnie zastanawia ktora z tych lepiej nada sie na serwer jakby wybrac miedzy nimi 

Opublikowano

Też się podpinam pod pytanie, który branch lepszy pod serwer między tymi 2 mainline czy novaline 

• Sevence zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.