Mam przyjemność przedstawić wam nowość, która zadebiutowała na oficjalnych serwerach. Nowy typ przedmiotów o nazwie 'ITEM_GACHA'. Ten typ jest już używany w przypadku - Skrzyń Beran-Setaou. Najciekawsze jest to, że możecie określić ilość otwarć danego przedmiotu. Wszystko za sprawą kolumny w bazie danych 'limitvalue1', który pozwala na ustalenie konkretnej liczby możliwych otwarć skrzynki. 🎁
Cześć,
Mam przyjemność przedstawić wam nowość, która zadebiutowała na oficjalnych serwerach. Nowy typ przedmiotów o nazwie 'ITEM_GACHA'. Ten typ jest już używany w przypadku - Skrzyń Beran-Setaou. Najciekawsze jest to, że możecie określić ilość otwarć danego przedmiotu. Wszystko za sprawą kolumny w bazie danych 'limitvalue1', który pozwala na ustalenie konkretnej liczby możliwych otwarć skrzynki. 🎁
Brzmi intrygująco? No to zaczynajmy! 🚀
Prezentacja:
Implementacja:
📁 Lokalizacja pliku: 'common -> item_length.h'
🔍 Szukaj
➕ Dodaj
📁 Lokalizacja pliku: 'game -> item_manager.cpp'
🔍 Szukaj
➕ Dodaj wyżej
🗒️Podgląd implementacji:
📁 Lokalizacja pliku: 'game -> char_item.cpp'
🔍 Szukaj
➕ Dodaj
🗒️Podgląd implementacji:
📁 Lokalizacja pliku: 'db -> ProtoReader.cpp' (To samo musisz zrobić w swoim packerze proto aby uwzględnić nowy typ)
🔍 Szukaj
➕ Dodaj
🔍 Szukaj w
➕ Dodaj
🔍 Szukaj w
➕ Dodaj
📁 Lokalizacja pliku: 'GameLib -> ItemData.h'
🔍 Szukaj
➕ Dodaj
📁 Lokalizacja pliku: 'UserInterface -> PythonItemModule.cpp'
🔍 Szukaj
➕ Dodaj
📁 Lokalizacja pliku: 'root -> UiToolTip.py'
🔍 Szukaj
➕ Dodaj
🗒️Podgląd implementacji:
📁 Lokalizacja pliku: 'locale -> pl -> locale_game.txt'
🔍 Szukaj
➕ Dodaj
Informacje:
Identyfikator typu - 35
'limitvalue1' - określasz ilość otwarć skrzynki
Skrzynki muszą mieć zablokowaną możliwość łączenia antflag - 32768
Jeżeli temat wzbudzi wasze zainteresowanie, mogę go zaktualizować i dodać funkcję łączenia skrzynek na podstawie liczby otwarć.