Opublikowano 25 Września 20232 l Cześć, Mam przyjemność przedstawić wam nowość, która zadebiutowała na oficjalnych serwerach. Nowy typ przedmiotów o nazwie 'ITEM_GACHA'. Ten typ jest już używany w przypadku - Skrzyń Beran-Setaou. Najciekawsze jest to, że możecie określić ilość otwarć danego przedmiotu. Wszystko za sprawą kolumny w bazie danych 'limitvalue1', który pozwala na ustalenie konkretnej liczby możliwych otwarć skrzynki. 🎁 Brzmi intrygująco? No to zaczynajmy! 🚀 Prezentacja: Implementacja: 📁 Lokalizacja pliku: 'common -> item_length.h' 🔍 Szukaj Tylko zalogowani Zaloguj się, aby wyświetlić chronioną treść Ten post zawiera treści dostępne tylko dla członków. Zaloguj się lub utwórz konto, aby odblokować całą zawartość tego posta. Zaloguj się Utwórz konto ➕ Dodaj 📁 Lokalizacja pliku: 'game -> item_manager.cpp' 🔍 Szukaj ➕ Dodaj wyżej 🗒️Podgląd implementacji: Spoiler 📁 Lokalizacja pliku: 'game -> char_item.cpp' 🔍 Szukaj ➕ Dodaj 🗒️Podgląd implementacji: Spoiler 📁 Lokalizacja pliku: 'db -> ProtoReader.cpp' (To samo musisz zrobić w swoim packerze proto aby uwzględnić nowy typ) 🔍 Szukaj ➕ Dodaj 🔍 Szukaj w ➕ Dodaj 🔍 Szukaj w ➕ Dodaj 📁 Lokalizacja pliku: 'GameLib -> ItemData.h' 🔍 Szukaj ➕ Dodaj 📁 Lokalizacja pliku: 'UserInterface -> PythonItemModule.cpp' 🔍 Szukaj ➕ Dodaj 📁 Lokalizacja pliku: 'root -> UiToolTip.py' 🔍 Szukaj ➕ Dodaj 🗒️Podgląd implementacji: Spoiler 📁 Lokalizacja pliku: 'locale -> pl -> locale_game.txt' 🔍 Szukaj ➕ Dodaj Informacje: Identyfikator typu - 35 'limitvalue1' - określasz ilość otwarć skrzynki Skrzynki muszą mieć zablokowaną możliwość łączenia antflag - 32768 Jeżeli temat wzbudzi wasze zainteresowanie, mogę go zaktualizować i dodać funkcję łączenia skrzynek na podstawie liczby otwarć.
Opublikowano 17 Sierpnia 202517 Sie Dodane działa. Dla osób które cały czas korzystają z dump_proto musimy dodatkowo dopisać tak samo jak w db. U mnie wyglądało to tak:Skrypt na ściąganie item_proto z bazy:🔍 Wyszukaj:C++Kod został skopiowanyitem_type = {na końcu tej listy dopisz sobie brakujące type.C++Kod został skopiowany35: "ITEM_GACHA",Następnie🔍wyszukaj:C++Kod został skopiowanyitem_subtype = {na końcu tej listy dopisz sobie brakujące subtype:C++Kod został skopiowany 35: { 0: "ITEM_GACHA", },Teraz możemy śmiało wygenerować nowe item_proto🎉. Przechodzimy do dump_protoItemCSVReader.cpp wyszukaj🔍:C++Kod został skopiowanystatic string* arSubType[] = {0,na końcu popatrz ile masz i dopisz tak aby było 1:1 z db ( w moim przypadku miałem do // 32 więc dopisuje:C++Kod został skopiowany 0, //33 0, //34 0, //35Po klamrze zamykającej mamy drugiego smyka którego musimy skorygować:static int arNumberOfSubtype[33] = { ➡️ tutaj musisz zwiększyć bo wyrzuci Ci błąd o zbyt dużą wartość inicjatora. W moim przypadku z 33 na 36.Na końcu tak samo jak w przypadku powyższego schematu dopisujemy brakujące czyli z // 32 robimy na // 35C++Kod został skopiowany 0, //33 0, //34 0, //35Teraz już wystarczy skompilować nowe dump_proto, spakować item_proto do clientowego, przenieść, spakować rooty i możemy cieszyć się w pełni działającym poradnikiem dla osób które używają starszych technologii :DJeżeli chodzi o wpis do item_proto ja użyłem na próbę szkat blasku księżyca. 2 to ilość szkat do otworzenia TextKod został skopiowany50011 0 50011 Szkat. Blasku Księżyca 35 0 0 1 32768 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 -1 -1 -1 -1 -1 -1 0 0 0