Opublikowano 2 Lutego2 Lut Nie mogę zmienić bonusów we fryzurze nawet tych podanych na stronie Gameforge z kostiumem poszło normalnie.
Opublikowano 2 Lutego2 Lut Możesz trochę więcej opisać? Co konkretnie dodajesz, gdzie w jaki sposób? Jaki bonus, czy konwertujesz item_proto do klienta?
Opublikowano 2 Lutego2 Lut Autor W dniu 2.02.2025 o 23:02, Sevence napisał(a): Możesz trochę więcej opisać? Co konkretnie dodajesz, gdzie w jaki sposób? Jaki bonus, czy konwertujesz item_proto do klienta? Mam we fryzurze silny przeciwko zwierzętom 2% chce zmienić na np. 10% i nie zmienia się nic.
Opublikowano 2 Lutego2 Lut Teraz, Tareep napisał(a): mam we fryzurze silny przeciwko zwierzętom 2% chce zmienić na np 10% i nie zmienia sie nic Aby widzieć zmiany w grze musisz spakować item_proto do klienta i spakować locale w kliencie gry, zrobiłeś to?
Opublikowano 2 Lutego2 Lut Autor W dniu 2.02.2025 o 23:09, Sevence napisał(a): Aby widzieć zmiany w grze musisz spakować item_proto do klienta i spakować locale w kliencie gry, zrobiłeś to? Zawsze tylko zmieniam w Navicat w zakładce item i zawsze działało z kostiumem np. działa albo z dodaniem bonusów do broni lub zbroi.
Opublikowano 2 Lutego2 Lut 1 minutę temu, Tareep napisał(a): zawsze tylko zmieniam w navicacie w zakładce item i zawsze działało z kostiumem np działa albo z dodaniem bonusów do broni lub zbrojki To może na początek powiedz z jakich plików korzystasz?
Opublikowano 2 Lutego2 Lut Autor 9 minut temu, Sevence napisał(a): To może na początek powiedz z jakich plików korzystasz? martysama 5.8 with ikarus v2 pro
Opublikowano 4 Lutego4 Lut W dniu 2.02.2025 o 23:11, Tareep napisał(a): Zawsze tylko zmieniam w Navicat w zakładce item i zawsze działało z kostiumem np. działa albo z dodaniem bonusów do broni lub zbroi. Jak już wspominałem w którymś temacie. Nie wprowadzasz zmian w tabeli 'item' w niej przechowywane są przedmioty na postaciach graczy, które zostały utworzone. Modyfikując tam daną wartość, faktycznie będzie się zmieniać po restarcie. Jeśli chcesz żeby konkretny przedmiot bazowo miał inne wartości to one są pobierane z tabeli 'item_proto' w bazie player. Wprowadzasz zmiany w kolumnach limittype (typ bonusu) i limitvalue (wartość). Po tych zmianach wartości i bonusy się zmienią, ale nadal mogę nie być widoczny nowe po utworzeniu i w tym celu potrzeba właśnie utworzyć plik item_proto, spakowany do klienta gry, który odczytuje tego typu wartości. Aby to zrobić na plikach martysama udostępnia on bardzo fajne narzędzie o nazwie Mysql2Proto o którym również wspominałem i tłumaczyłem Ci kilka razy w innym temacie więc nie będę się tu powtarzał. Jeśli masz jakieś dodatkowe pytania w związku z tym tematem to proszę opisz je w miarę precyzyjnie. Mam wrażenie, że czasem nie czytasz moich wypowiedzi i nie stosujesz wskazówek, pytań które Ci zadaję więc wybacz, ciężko pomóc. Gdy ja mówię A ty robisz B i odpowiadasz o czymś innym.
Opublikowano 4 Lutego4 Lut Autor 2 godziny temu, Sevence napisał(a): Jak już wspominałem w którymś temacie. Nie wprowadzasz zmian w tabeli 'item' w niej przechowywane są przedmioty na postaciach graczy, które zostały utworzone. Modyfikując tam daną wartość, faktycznie będzie się zmieniać po restarcie. Jeśli chcesz żeby konkretny przedmiot bazowo miał inne wartości to one są pobierane z tabeli 'item_proto' w bazie player. Wprowadzasz zmiany w kolumnach limittype (typ bonusu) i limitvalue (wartość). Po tych zmianach wartości i bonusy się zmienią, ale nadal mogę nie być widoczny nowe po utworzeniu i w tym celu potrzeba właśnie utworzyć plik item_proto, spakowany do klienta gry, który odczytuje tego typu wartości. Aby to zrobić na plikach martysama udostępnia on bardzo fajne narzędzie o nazwie Mysql2Proto o którym również wspominałem i tłumaczyłem Ci kilka razy w innym temacie więc nie będę się tu powtarzał. Jeśli masz jakieś dodatkowe pytania w związku z tym tematem to proszę opisz je w miarę precyzyjnie. Mam wrażenie, że czasem nie czytasz moich wypowiedzi i nie stosujesz wskazówek, pytań które Ci zadaję więc wybacz, ciężko pomóc. Gdy ja mówię A ty robisz B i odpowiadasz o czymś innym. ja czytam wszystko ale polowy conajmniej nie rozumiem to bardziej o to chodzi. wczoraj a raczej dziś w nocy ogarnalem ten mysql2proto jest on w plikach martysama i dump proto tez jest tylko nie wiem jak tego używać wiesz dla innych którzy w tym siedzą jest to banalne ale no dla mnie jak klikam unpack i sie nic nie dzieje to nie wiem czy to sie unpakuje w folderze z mysql2proto czy w innym wiec bardziej o to chodzi ze takich rzeczy nie ogarniam
Opublikowano 4 Lutego4 Lut Dlatego zachęcam cię do zadawania pytań czego nie rozumiesz. Wyżej już ci sporo opisałem. Mysql2proto.json otwórz ten plik notatnikiem nawet i możesz sobie uzupełnić konfigurację do bazy danych. Później klikasz plik w tym folderze z rozszerzeniem.bat pack i unpack masz używasz pack i powinno ci spakować item_proto na bazie twojej tabeli w bazie danych. Później plik item_proto podmieniasz w kliencie gry w patchu locale i pakujesz go i cieszysz się widocznymi zmianami. 😁
Nie mogę zmienić bonusów we fryzurze nawet tych podanych na stronie Gameforge z kostiumem poszło normalnie.