Witam, przychodzę z pytaniem odnośnie pakietów, po stronie klienta zostanie wysłany pakiet -> SendItemUsePackiet:
boolCPythonNetworkStream::SendItemUsePacket(TItemPos pos){Tracen("Item use packet sent successfully.");if(!__CanActMainInstance())returntrue;if(__IsEquipItemInSlot(pos)){if(CPythonExchange::Instance().isTrading()){PyCallClassMemberFunc(m_apoPhaseWnd[PHASE_WINDOW_GAME],"BINARY_AppendNotifyMessage",Py_BuildValue("(s)","CANNOT_EQUIP_EXCHANGE"));returntrue;}if(CPythonShop::Instance().IsOpen()){PyCallClassMemberFunc(m_apoPhaseWnd[PHASE_WINDOW_GAME],"BINARY_AppendNotifyMessage",Py_BuildValue("(s)","CANNOT_EQUIP_SHOP"));returntrue;}if(__IsPlayerAttacking())returntrue;}
__PlayInventoryItemUseSound(pos);TPacketCGItemUse itemUsePacket;
itemUsePacket.header = HEADER_CG_ITEM_USE;
itemUsePacket.pos = pos;if(!Send(itemUsePacket)){Tracen("SendItemUsePacket Error");returnfalse;}returnSendSequence();}
No i powiedzmy że pakiet wysłał się poprawnie, w którym miejscu na serwerze znajduje się kod który odczyta ten pakiet?
Moje kolejne pytania to o mechanikę działania, bo skąd serwer niby ma wiedzieć że to akurat ten gracz to użył, skoro wysyłam tylko idSlota w ekwipunku, znalezienie odpowiedniego kodu po stronie serwera pewnie odpowie na moje pytania. 🙂
Witam, przychodzę z pytaniem odnośnie pakietów, po stronie klienta zostanie wysłany pakiet -> SendItemUsePackiet:
No i powiedzmy że pakiet wysłał się poprawnie, w którym miejscu na serwerze znajduje się kod który odczyta ten pakiet?
Moje kolejne pytania to o mechanikę działania, bo skąd serwer niby ma wiedzieć że to akurat ten gracz to użył, skoro wysyłam tylko idSlota w ekwipunku, znalezienie odpowiedniego kodu po stronie serwera pewnie odpowie na moje pytania. 🙂