Opublikowano 3 Lutego3 Lut Dodałem wartość ataku 50 za biologa na 30 poziom, a dostałem, dalej szybkość ruchu, zrobiłem reset misji, serwera po zapisaniu. Ktoś coś :D?
Opublikowano 3 Lutego3 Lut Aby zmiany zaszły potrzebujesz przekompilować questa i w grze wpisać /reload q, ew. zrestartować serwer
Opublikowano 3 Lutego3 Lut Autor W dniu 3.02.2025 o 02:43, ValkeryE napisał(a): Aby zmiany zaszły potrzebujesz przekompilować questa i w grze wpisać /reload q, ew. zrestartować serwer Wszystko tak zrobiłem, nagroda dalej ta podstawowa a nie na która zmieniłem.
Opublikowano 3 Lutego3 Lut 6 godzin temu, eksyyy napisał(a): Wszystko tak zrobilem, nagroda dalej ta podstawowa a nie na ktora zmienilem Co dokładnie zrobiłeś możesz opisać krok po kroku? Musisz użyć skrypt do przekompilowania wszystkich zadań lub skompilować bezpośrednio zadanie, które zmodyfikowałeś. Przechodząc do katalogu questów /usr/home/mt2/share/locale/poland/quest/ - katalog może się różnic w zależności od plików. Następnie używasz polecenia ./qc nazwa_zadania.lua lub .quest i wtedy zadanie jest skompilowane i zmiany wejdą w życie po restarcie serwera. I tu mała uwaga wszystkie tego typu operacje wykonujesz na wyłączonym serwerze gry.
Opublikowano 3 Lutego3 Lut Autor W dniu 3.02.2025 o 09:05, Sevence napisał(a): Co dokładnie zrobiłeś możesz opisać krok po kroku? Musisz użyć skrypt do przekompilowania wszystkich zadań lub skompilować bezpośrednio zadanie, które zmodyfikowałeś. Przechodząc do katalogu questów /usr/home/mt2/share/locale/poland/quest/ - katalog może się różnic w zależności od plików. Następnie używasz polecenia ./qc nazwa_zadania.lua lub .quest i wtedy zadanie jest skompilowane i zmiany wejdą w życie po restarcie serwera. I tu mała uwaga wszystkie tego typu operacje wykonujesz na wyłączonym serwerze gry. Tutaj, wkleiłem ATT_GRADE_BONUS 50, wartość ataku 50 zamiast 10 MOV_SPEED a nie działa, i tak zrobiłem to co napisałeś wyżej. DO ZAMKNIECIA
Dodałem wartość ataku 50 za biologa na 30 poziom, a dostałem, dalej szybkość ruchu, zrobiłem reset misji, serwera po zapisaniu. Ktoś coś :D?