Skocz do zawartości
Opublikowano

Siemanko.

Łapcie prosty kalkulator do naszej ukochanej gry, który pomaga obliczyć całkowity koszt ulepszaczy w grze (do sprzedaży, czy też całkowitego zarobku). Aplikacja pozwala na wprowadzenie nazwy ulepszacza, jego ceny oraz ilości, a następnie oblicza całkowity koszt.

Jak używać:

1. Wprowadź nazwę ulepszacza.
  2. Wprowadź ilość ulepszaczy.
  3. Wprowadź cenę za 1 sztukę (w formacie Yang, kk, kkk, kkkk).
  4. Kliknij przycisk "Oblicz" – wyniki pojawią się w liście wyników.
  5. Możesz zapisać wyniki do pliku, każde obliczenia można zapisać do osobnego pliku. 

1 WON - 1.000.000.000 YANG!

Może komuś się przyda, może nie.

------------------------------------------------------------------------------V1------------------------------------------------------------------------------

Screen_V1:

Spoiler

image.png.4dffd6ff899200a6255d5fe82ccba94a.png

image.png.2024d30fdbc43ad639b66011a1c2d055.png

Dodano:

• Możliwość zapisu do pliku txt

[DLL]

Spoiler

🔐 Ukryta Treść 🔐

🔐 Ukryta Treść 🔐

------------------------------------------------------------------------------V2------------------------------------------------------------------------------

Screen V2:

Spoiler

image.png.f4c52c8fccf66316857fcf5ac7f3c975.pngimage.png.67b4eccf616229f7d4a2b774dbc6adbd.png

Dodano:

• Możliwość zapisu do pliku xlsx
  • Możliwość odczytu z pliku xlsx
  • Możliwość usunięcia wybranej pozycji
  • Bardziej przyjazne dla oka. 

[DLL]

Spoiler

🔐 Ukryta Treść 🔐

🔐 Ukryta Treść 🔐

Pozdrawiam BioPanda.

Edytowane przez BioPanda

Featured Replies

Opublikowano

Zastanawiam się, czy ten program kwalifikuje się do działu cheatów.🤔W zasadzie to bardziej do działu Metin2 - narzędzia, ale tam zwykle zaglądają twórcy niż zwykli gracze i mam dylemat na razie zostawię tu. 

Uczysz się programować w C++? Wygląda to trochę na początkowy projekt do utrwalania wiedzy. To bardzo dobry pomysł, tworzyć tego typu narzędzia, które przy okazji mogą być użyteczne dla innych. O ile dobrze trafiłem z tą nauką. 😁

Opublikowano
  • Programista
47 minut temu, Sevence napisał(a):

Zastanawiam się, czy ten program kwalifikuje się do działu cheatów.🤔W zasadzie to bardziej do działu Metin2 - narzędzia, ale tam zwykle zaglądają twórcy niż zwykli gracze i mam dylemat na razie zostawię tu. 

Uczysz się programować w C++? Wygląda to trochę na początkowy projekt do utrwalania wiedzy. To bardzo dobry pomysł, tworzyć tego typu narzędzia, które przy okazji mogą być użyteczne dla innych. O ile dobrze trafiłem z tą nauką. 😁

To Python jest przy użyciu py2exe czy innego paździerza

Opublikowano
2 minuty temu, Thorek napisał(a):

To Python jest przy użyciu py2exe czy innego paździerza

Aaa, no to z tym C++ nie trafiłem, ale nie sprawdzałem tego exe nawet. Jak zerknąłem na ten temat to przypomniały mi się początki z nauką i pisanie właśnie takich programików. 😜

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie, jest to w pythonie, lecz nie powiedziane jak będzie zainteresowanie,  że nie powstanie właśnie w C++. 

Opublikowano

Bardzo fajna robota, na pewno wykorzystam! 🙂