Skocz do zawartości
Opublikowano

Łelo, byłem se na wakacjach na tydzień i zapomniałem dokończyć czegoś z odświeżaniem HP po wejściu/zejściu z monta, i tak se siadam do tego wczoraj a tu normalnie czary, na filmie widać all, dajcie jakaś rade gdzie szukać bo kur** najebałem tutaj już z 30 fixów z różnych forów a potem diabeł mnie podkusił i zacząłem ładować kod z arezzo 😭

Jak coś ten zmienną tam na HP mam na int

Rozwiązane przez Dex666

Przejdź do rozwiązania

Featured Replies

Opublikowano
8 godzin temu, Dex666 napisał(a):

Jak coś ten zmienną tam na HP mam na int 

Rozumiem, że wprowadzałeś tą poprawkę, ale czy po wprowadzeniu zmian w common rekompilowałeś game oraz db? 

• Sevence zmienił(a) tytuł na Problem z minusowymi wartościami HP podczas przeładowania
Opublikowano
  • Autor

ta, zawsze dla bezpieczenstwa wale wszystko na raz, a to dodalem juz mega wczesniej dzis se wyczyscilem i na nowo dodalem ale i tak bez zmian 

Opublikowano

A co robiłeś, że taki problem zaczął występować? Dodałeś coś? Wcześniej nie było tego problemu? 

Opublikowano
  • Autor
12 godzin temu, Sevence napisał(a):

A co robiłeś, że taki problem zaczął występować? Dodałeś coś? Wcześniej nie było tego problemu? 

ci powiem dodalem na pewno od ciebie na wierzchowce, potem CHYBA (slaba pamiec) na status i potem jeszcze tak samo chyba na status,

SetHP(GetMaxHP());
SetSP(GetMaxSP());

potem myslalem ze to przez mala pamiec z inta to zamienilem na long ale finalnie czego bym nie zrobil i jak bym do pierwotnego stanu nie wrocil to i tak ciagle mam tak samo, jedynie co to mi np ponizej tam chyba 20k nie skacze (XD!) a mam longi ustawione w hp

Opublikowano
  • Autor

trzymaj 

https://pastebin.com/9qScaKfT

char.cpp

Edytowane przez Dex666

Opublikowano

Dlaczego używasz long dla iMaxHP, iMaxSP? Tu jest problem, bo żeby to poprawnie działało trzeba pozmieniać w kilku miejscach tylko po co to robisz bo nie rozumiem? Na twoim klipie widać, że masz tam ledwo 20k HP, a int obsługuje wartości do 2kkk. Przywróć dla powyższych int jak było i wszędzie gdzie zmieniałeś na long przywróć int, a wszystko wróci do normy. Jedyna zmiana to w tables.h z short na int, aby była spójność w danych jedynie to powoduje overflow. 

Opublikowano
  • Autor
  • Rozwiązanie

rozwiazane, wina bylo te gowno po //

image.png.89c75dd5e9cbb06a196ad6215dfdca32.png