Opublikowano 5 Lutego5 Lut Łelo, byłem se na wakacjach na tydzień i zapomniałem dokończyć czegoś z odświeżaniem HP po wejściu/zejściu z monta, i tak se siadam do tego wczoraj a tu normalnie czary, na filmie widać all, dajcie jakaś rade gdzie szukać bo kur** najebałem tutaj już z 30 fixów z różnych forów a potem diabeł mnie podkusił i zacząłem ładować kod z arezzo 😭 f9Dlg8Z.mp4 Jak coś ten zmienną tam na HP mam na int
Opublikowano 5 Lutego5 Lut 8 godzin temu, Dex666 napisał(a): Jak coś ten zmienną tam na HP mam na int Rozumiem, że wprowadzałeś tą poprawkę, ale czy po wprowadzeniu zmian w common rekompilowałeś game oraz db?
Opublikowano 5 Lutego5 Lut Autor ta, zawsze dla bezpieczenstwa wale wszystko na raz, a to dodalem juz mega wczesniej dzis se wyczyscilem i na nowo dodalem ale i tak bez zmian
Opublikowano 5 Lutego5 Lut A co robiłeś, że taki problem zaczął występować? Dodałeś coś? Wcześniej nie było tego problemu?
Opublikowano 5 Lutego5 Lut Autor 12 godzin temu, Sevence napisał(a): A co robiłeś, że taki problem zaczął występować? Dodałeś coś? Wcześniej nie było tego problemu? ci powiem dodalem na pewno od ciebie na wierzchowce, potem CHYBA (slaba pamiec) na status i potem jeszcze tak samo chyba na status, SetHP(GetMaxHP()); SetSP(GetMaxSP()); potem myslalem ze to przez mala pamiec z inta to zamienilem na long ale finalnie czego bym nie zrobil i jak bym do pierwotnego stanu nie wrocil to i tak ciagle mam tak samo, jedynie co to mi np ponizej tam chyba 20k nie skacze (XD!) a mam longi ustawione w hp
Opublikowano 6 Lutego6 Lut Autor trzymaj https://pastebin.com/9qScaKfT char.cpp Edytowane 6 Lutego6 Lut przez Dex666
Opublikowano 6 Lutego6 Lut Dlaczego używasz long dla iMaxHP, iMaxSP? Tu jest problem, bo żeby to poprawnie działało trzeba pozmieniać w kilku miejscach tylko po co to robisz bo nie rozumiem? Na twoim klipie widać, że masz tam ledwo 20k HP, a int obsługuje wartości do 2kkk. Przywróć dla powyższych int jak było i wszędzie gdzie zmieniałeś na long przywróć int, a wszystko wróci do normy. Jedyna zmiana to w tables.h z short na int, aby była spójność w danych jedynie to powoduje overflow.