Skocz do zawartości
Opublikowano

image.png.4c9495ff6ac8ffd498d2ec7de7b5a263.png

Witam w pliku scp w quest, narobilem troche syfu jakby nawet sam do konca nie wiem co odjebalem, czy jest mozliwosc wypierdolenia tego i wgrania wszystkiego Kompletnie na nowo tak zeby serwer zostal ale all questy do 0 i od nowa?

Featured Replies

Opublikowano

Tak, wpisz w konsole polecenie: 

cd /usr/home/s3ll_svfiles/main/srv1/share/locale/germany/ 

Następnie usuń folder quest poleceniem: 

rm -rf quest

Kolejno uruchom Navicat połącz z bazą i wyczyść zawartość tabeli quest: 

TRUNCATE TABLE quest;

image.gif.b85a7fca2e2e8db9c0dce53b7717debf.gif

Następnie przenieś oryginalne zadania z plików czyli cały folder quest lokalizacji w której były wcześniej czyli /usr/home/s3ll_svfiles/main/srv1/share/locale/germany/ i w germany wchodzisz i wrzucasz. I teraz jak chcesz dodawać nowe zadanie dodajesz do quest_list pliku nowe zadanie jak już opisywałem w innym temacie. I używasz admin_panel.sh i kompilujesz wszystkie zadania w listy. 

• Sevence zmienił(a) tytuł na Jak usunąć questy i wgrać od nowa na Martysama v5.8?
Opublikowano
  • Autor
59 minut temu, Sevence napisał(a):

Tak, wpisz w konsole polecenie: 

cd /usr/home/s3ll_svfiles/main/srv1/share/locale/germany/ 

Następnie usuń folder quest poleceniem: 

rm -rf quest

Kolejno uruchom Navicat połącz z bazą i wyczyść zawartość tabeli quest: 

TRUNCATE TABLE quest;

image.gif.b85a7fca2e2e8db9c0dce53b7717debf.gif

Następnie przenieś oryginalne zadania z plików czyli cały folder quest lokalizacji w której były wcześniej czyli /usr/home/s3ll_svfiles/main/srv1/share/locale/germany/ i w germany wchodzisz i wrzucasz. I teraz jak chcesz dodawać nowe zadanie dodajesz do quest_list pliku nowe zadanie jak już opisywałem w innym temacie. I używasz admin_panel.sh i kompilujesz wszystkie zadania w listy. 

. I używasz admin_panel.sh i kompilujesz wszystkie zadania w listy. 

To wyzej to twój cytat, dziekuje za pomoc lecz nie do konca rozumiem, admin_panel.sh,? i kompilacja gdzie w konsoli? 😄

Przepraszam jestem totatlnym swiezakiem 

Opublikowano

Konsola czyli program do łączenia z SSH czy to Putty czy cmd obojętnie to określam jako konsola. Tak w katalogu /usr/home/s3ll_svfiles/main/ powinieneś mieć taki skrypt o nazwie admin_panel.sh służy on do zarządzania serwerem i między innymi do kompilacji wszystkich zadań z listy w pliku quest_list. Musisz wejść do tego katalogu poprzez cd /usr/home/s3ll_svfiles/main/ i uruchomić skrypt poprzez ./admin_panel.sh

1 minutę temu, eksyyy napisał(a):

Przepraszam jestem totatlnym swiezakiem 

Kto pyta nie błądzi. 

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, Sevence napisał(a):

Konsola czyli program do łączenia z SSH czy to Putty czy cmd obojętnie to określam jako konsola. Tak w katalogu /usr/home/s3ll_svfiles/main/ powinieneś mieć taki skrypt o nazwie admin_panel.sh służy on do zarządzania serwerem i między innymi do kompilacji wszystkich zadań z listy w pliku quest_list. Musisz wejść do tego katalogu poprzez cd /usr/home/s3ll_svfiles/main/ i uruchomić skrypt poprzez ./admin_panel.sh

Kto pyta nie błądzi. 

image.png.836363b414a21ab0299c90dc7a1507b7.png

image.png.eb6cd0664560d6c250a80f093a3efb9c.png

HMMMM, cos nie tak

Opublikowano
  • Autor

image.png.2e31559f109684ca69b65930850fec88.pngaaaaaha ty ottym panelu mowiles caly czas hhaha?

Opublikowano

Tak, na 5.8 widzę że on jest w pythonie więc py admin_panel.py lub zamiast py to python. 

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, Sevence napisał(a):

Tak, na 5.8 widzę że on jest w pythonie więc py admin_panel.py lub zamiast py to python. 

tak, mam zapisane w notatniczku haha

Opublikowano
  • Autor
Teraz, eksyyy napisał(a):

Ja to wiedzialem od poczatkut tylko nie wiedzialem ze to tak sie nazywa dokladnie haha

Opublikowano
2 minuty temu, eksyyy napisał(a):

To właśnie ciągle o nim mówiłem i kompilacje questów robisz właśnie przez niego tylko i wyłącznie. A quest który chcesz dodać dopisujesz w quest_list i zapisz to sobie w tym notatniczki bo mam wrażenie że pisze o tym 10 raz. 😆

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, Sevence napisał(a):

To właśnie ciągle o nim mówiłem i kompilacje questów robisz właśnie przez niego tylko i wyłącznie. A quest który chcesz dodać dopisujesz w quest_list i zapisz to sobie w tym notatniczki bo mam wrażenie że pisze o tym 10 raz. 😆

Wytłumacz mi jedną rzecz prosze cie jeszcze, bo zobacz, przykladowo ten give_basic_weapon.quest domyslnie jest w /usr/home/s3ll_svfiles/main/srv1/share/locale/germany/quest/systems, i jak widzisz na screenie jak probuje go odpalic komenda ./qc to nie idzie, lecz dopiero jak go luzno przeniose do /usr/home/s3ll_svfiles/main/srv1/share/locale/germany/quest/ czyli usune go z folderu systems to dziala i sie odpala klasunia. I teraz moje pytanie 1, dlaczego tak jest ze musi byc luzno w quest a nie w folderze, i tak jest z kazdym questem, i druga sprawa, czy jezeli przykladowo robie jakas poprawke w tym quescie, to wystarczy ze wpisze tak jak ponizej, zrobie reload q w gierce i wystarczy, czy musze cos w admin panelu, przykladowo 777 zeby skompilowac? Czym rozni sie komenda 777 czyli kompilacja od tej komendy recznej ./qc ...? 🙂

image.png.eb7b75bd5c0dba05ff66b534cfd62ffe.png

Opublikowano

Jak pisałem wyżej NIE kompilujesz zadań poprzez ./qc ręcznie !! 😩

Robisz to tylko poprzez panel wpisując 777. A żeby on się skompilował dodajesz go do listy zadań w pliku quest_list. Opisywałem ci to przecież. Ten plik znajdziesz w share/locale/germanu/quest/

Opublikowano
  • Autor

Okej, czyli dodajac nowe misje przykladowo Polowanie, moge zrobic sobie folder (Polowania)

w quest. list --> dopisac #Polowanie i nazwa questa i potem za kazda edycja questa 777 tak:)?

Opublikowano

Dokładnie z tym że bez #. Jeśli jest # na początku to znaczy że ten quest nie zostanie wczytany jest po prostu wyłączony. 

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, Sevence napisał(a):

Dokładnie z tym że bez #. Jeśli jest # na początku to znaczy że ten quest nie zostanie wczytany jest po prostu wyłączony. 

Aaaa to takie buty, dobrze wiedziec do czego jest # 🙂

Dziekuje bardzo za pomoc a w szczegolnosci dziekuje za cierpliwosc do mnie. W metina gram 3/4 mojego zycia haha i jak mam byc szczery to w weekend byla moja pierwsza stycznosc z jakim kolwiek tykaniem tej gry od podstawy/budowy wlasnego serwera, pisac, wgrywac jakies rzeczy do gier tez za bardzo nigdy nie mialem okazji, totalnie nie ogarniam jeszcze choc juz jakies podstawy lapie. Bardzo dziekuje za pomoc, mocno sie wczulem 😄 

Edytowane przez eksyyy

• Sevence zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.