Skocz do zawartości
Opublikowano

Gdzie znajdę edycje mov speeda wierzchowców?

Rozwiązane przez Tareep

Przejdź do rozwiązania

Featured Replies

Opublikowano

Po prostu modyfikujesz szybkość poruszania się postaci. W wierzchowcu możesz dostosować animację ruchu run.gr2 03.gr2 najczęściej, ale to wyższa szkoła jazdy. 

Opublikowano
  • Autor
Teraz, bo_ss napisał(a):

W bazie ustawiasz szybkość. Ale żeby Cię nie cofało bo ustawisz 1000 to jeszcze zmiany po stronie source czekają 

Interesuje mnie np zeby dac kadzemu taką samą wartość np 100 lub 150

Opublikowano

Możesz spróbować w move_speed w mob_proto, ale nie jestem pewien jak to się ma do wierzchowców.

Opublikowano
  • Autor

a gdzie mam to zrobic w mob_proto?

Opublikowano
Teraz, Tareep napisał(a):

a gdzie mam to zrobic w mob_proto?

Tak w bazie player tabela mob_proto. Szukasz id mounta, który jest przypisany do danej pieczęci zwykle się gdzieś zaczynają 20110 itd. 

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Sevence napisał(a):

Możesz spróbować w move_speed w mob_proto, ale nie jestem pewien jak to się ma to wierzchowców.

problem jest taki ze w mob_proto nie mam wierzchowców

Opublikowano
1 minutę temu, bo_ss napisał(a):

Albo jak napisałem na pieczęć najszybciej będzie mu dać bonus szybkość poruszania 😆 

Właśnie nie jestem pewien, czy move_speed w mob_proto w jakiś sposób działa na poruszanie się postaci na wierzchowcu. Mam nadzieję że to działa po prostu dla grup i zrespionego wierzchowca, który się porusza na mapie i właśnie to określa. A dla postaci trzeba będzie dodać wartość ruchu jako bonus do pieczęci. A każdy wierzchowiec ma inną animację ruchu i ciężko będzie dostosować. 

Teraz, Tareep napisał(a):

problem jest taki ze w mob_proto nie mam wierzchowców

Muszą być zawsze tam jest dodany model wierzchowca. W item_proto jest tylko pieczęć i w queście przypisany jest zwykle model do pieczęci. 

Opublikowano
  • Autor
  • Rozwiązanie
Teraz, Sevence napisał(a):

Właśnie nie jestem pewien, czy move_speed w mob_proto w jakiś sposób działa na poruszanie się postaci na wierzchowcu. Mam nadzieję że to działa po prostu dla grup i zrespionego wierzchowca, który się porusza na mapie i właśnie to określa. A dla postaci trzeba będzie dodać wartość ruchu jako bonus do pieczęci. A każdy wierzchowiec ma inną animację ruchu i ciężko będzie dostosować. 

dobra dzięki w takim razie nie bede sie w to bawił

• Sevence zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.