Skocz do zawartości
Opublikowano

Cześć !

Mam problem ponieważ wszystko poprawnie zainstalowałem zgodnie z TYM PORADNIKIEM . 

Sprawdzałem logi wszystko uruchamia się poprawnie i wszystko łączy się z bazą bez problemu. 
Wszędzie da się połączyć, porty w kliencie zmieniłem na te z plików i nie wyskakują mi żadne błędy a mimo to po zmianie IP i portów w cliencie (Terenzo oraz Entry Core) pokazuje mi channele OFFLINE. I nie da się z nimi połączyć. 

Czy o czymś zapomniałem o czym nie jest wspomniane w tym poradniku ? 
Trochę mam mind-fuck bo nie wiem czego nawet szukać skoro wszystko działa a client się nie chce połączyć.

PS. Tak próbowałem pingować IP z portami i wszystkie są otwarte 😛

Featured Replies

Opublikowano

Spoko, opisałeś nam w miarę przyzwoicie problem, ale nie podałeś nam żadnych konkretnych informacji, które są niezbędne aby cokolwiek pomóc. Jakiego klienta gry użyłeś? Najczęściej w kliencie gry ustawia się dane serwera w serverinfo.py, ale czasem dane do logowania może być ustawiana w intrologin.py. Jeśli procesy działają i żadnych błędów w logach nie widać w start.log i sysser zwłaszcza w db oraz auth to sprawdź jeszcze syslog w auth, czy podczas w ogóle nawiązujesz połączenie z serwerem. Tak więc informacje o kliencie, screen z aktywnych procesów, pliki logów, upewnienie się że pozmieniałeś dane w kliencie gry poprawnie i spakowałeś, sprawdzenie czy połączenie zostaje nawiązane z serwerem. 

• Sevence zmienił(a) tytuł na Problem z uruchomieniem serwera na VPS - nie można się połączyć
Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, Sevence napisał(a):

Spoko, opisałeś nam w miarę przyzwoicie problem, ale nie podałeś nam żadnych konkretnych informacji, które są niezbędne aby cokolwiek pomóc. Jakiego klienta gry użyłeś? Najczęściej w kliencie gry ustawia się dane serwera w serverinfo.py, ale czasem dane do logowania może być ustawiana w intrologin.py. Jeśli procesy działają i żadnych błędów w logach nie widać w start.log i sysser zwłaszcza w db oraz auth to sprawdź jeszcze syslog w auth, czy podczas w ogóle nawiązujesz połączenie z serwerem. Tak więc informacje o kliencie, screen z aktywnych procesów, pliki logów, upewnienie się że pozmieniałeś dane w kliencie gry poprawnie i spakowałeś, sprawdzenie czy połączenie zostaje nawiązane z serwerem. 

Używam systemu FreeBSD 13.4 64bit (nie wiem czy to ma duże znaczenie w przypadku MT2, że system jest nowszy niż ten z poradnika).
Jedyne błędy jakie miałem to coś na zasadzie braku ustalonego prefixu w configu auth. 
W start.log wszystko czysto, uruchamia się bez najmniejszego problemu i zero nawet wzmianek jakoby miało coś nie działać. 
Clienta używałem Terenzo 2024 (***Top) oraz twojego który dodałeś w odnośniku z poradnika jako basicowy client. 
Szukałem w intrologin.py, nic nie ma odnośnie logowania oraz IP. Jedyna opcja to ta w serverinfo.py i tam wszystko zostało ustawione zgodnie z portami które były przypisane do bazy i channeli w plikach. 
Sprawdziłem też firewall co by mieć pewność że nie działa i nic nie blokuje ( i tak też było że nie działał i nic nie blokował ). 
Miałem jakieś podstawowe błędy rzędu coś źle zostało przeczytane przez baze itp ale to sobie poradziłem bez najmniejszego problemu. 
Natomiast właśnie w tym tkwi problem że wszystko wygląda jakby miało działać a nie działa i tu mam największą zagwostkę co jest nie tak. Bo dla porównania jak odpalam jakiś preinstalowany serwer na Virtual Boxie i konfiguruje klienta dosłownie tak samo jak tego z VPS to od razu wyskakują channele Online itp. 
W aktywnych procesach widnieją channele oraz game i auth i tak dalej jako aktywne. Sprawdziłem porty i wszystkie są "Listening" nasłuchujące na połączenie.
Mogę normalnie pingować moje IP z Portem.

Czytałem troche po innych forach o tym i tam ludzie dodają dosyć zaawansowane "fixy" do tego zjawiska a nie wydaje mi się żeby to było w jakikolwiek sposób aż tak zaawansowane tylko widocznie o czymś zapomniałem, coś przeoczyłem na co nie mogę wpaść. Bo skoro zrobiłem 1:1 tak jak Ty w poradniku i używam wszystkich twoich plików to nie widzę jakby powodu dla którego mogłoby to być aż tak zagmatwane.

Jestem nowy jeśli chodzi o metina ale spędziłem sporo lat na innych MMORPG przy serwerach i nie sądziłem że mnie metin tak zagnie 😄

(Sorki za długą odpowiedź 🙂 )

• Poly zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.