Opublikowano 8 Lutego8 Lut Tło na które chce podmienić 1024x1024 w pliku z klientem gry pack -->locale->pl>ui Login.sub, podmienione serverlist.sub podmienione loginwindow.py --> zmienione width i height na 1024x1024 Robilem z poradnikiem Paszki ale i tak mi nie dziala, packuje locale, restart serwa nic nie pomaga, cos pominlem, gdzies sie pomylilem?
Opublikowano 8 Lutego8 Lut Rozumiem, że rozdzielczość pliku to 1024x1024? Upewnij się że loginwindow.py jest wczytywany z locale, a nie np. uiscript. Gdy pakujesz patch, rób to przy wyłączonym kliencie gry, bo czasem paczka potrafi się nie spakować.
Opublikowano 8 Lutego8 Lut Autor Tak format zdjecia to 1024x1024 "1024x1024? Upewnij się że loginwindow.py jest wczytywany z locale," <-- Jak moge to zobaczyc czy dobrze sie wczytuje? Edytowane 8 Lutego8 Lut przez eksyyy
Opublikowano 8 Lutego8 Lut Sprawdź w intrologin.py ten plik znajdziesz w root, że masz w def Open(self): linia typu uiScriptLocale.LOCALE_UISCRIPT_PATH + "LoginWindow.py"): wtedy wiadomo że loginwindow.py jest ładowany z locale.
Opublikowano 8 Lutego8 Lut Autor 3 minuty temu, Sevence napisał(a): Sprawdź w intrologin.py ten plik znajdziesz w root, że masz w def Open(self): linia typu uiScriptLocale.LOCALE_UISCRIPT_PATH + "LoginWindow.py"): wtedy wiadomo że loginwindow.py jest ładowany z locale. Tylko te 2 linijki wyszukiwuje mi po def Open w intrologin.py, Mam dodać? def Open(self) uiScriptLocale.LOCALE_UISCRIPT_PATH + "LoginWindow.py") <--- czy ta linijka jest dobrze napisana?
Opublikowano 8 Lutego8 Lut Każdy klient się nieco różni wyszukaj loginwindow.py i zobacz z jakiego katalogu jest ładowany.
Opublikowano 8 Lutego8 Lut Autor 1 minutę temu, Sevence napisał(a): Każdy klient się nieco różni wyszukaj loginwindow.py i zobacz z jakiego katalogu jest ładowany. Kurcze, troche nie czytelne dla mnie te linijki jeszcze haha Edytowane 8 Lutego8 Lut przez eksyyy
Opublikowano 8 Lutego8 Lut No to powinno być ładowane z locale tam gdzie modyfikujesz. Spróbuj wyłączyć klienta gry, spakować locale i sprawdzić. Nic się nie zmienia?
Opublikowano 8 Lutego8 Lut Autor 3 minuty temu, Sevence napisał(a): No to powinno być ładowane z locale tam gdzie modyfikujesz. Spróbuj wyłączyć klienta gry, spakować locale i sprawdzić. Nic się nie zmienia? ;/// Masakra nie wiem o co chodzi ;/ syserr tez nic nie mówi
Opublikowano 8 Lutego8 Lut Autor 1 minutę temu, Sevence napisał(a): Hmm, 'ENABLE_SERVER_SELECT_RENEWAL' wrzuć mi tu jeszcze ui.py ui.py
Opublikowano 8 Lutego8 Lut Autor 33 minuty temu, Sevence napisał(a): Hmm, 'ENABLE_SERVER_SELECT_RENEWAL' wrzuć mi tu jeszcze ui.py @SevenceI jak tam cos ciekawego znalazles?
Opublikowano 8 Lutego8 Lut Nic, pojebało mi się zauważyłem tam nową klasę i myślałem że może tam jest zdefiniowane, my bad. Zerknąłem jeszcze raz tło dla LoginBoard określasz w pliku loginwindow.sub znajdziesz go w locale.
Opublikowano 8 Lutego8 Lut Autor 2 minuty temu, Sevence napisał(a): Nic, pojebało mi się zauważyłem tam nową klasę i myślałem że może tam jest zdefiniowane, my bad. Zerknąłem jeszcze raz tło dla LoginBoard określasz w pliku loginwindow.sub znajdziesz go w locale. AAA jakoś takim jezykiem bym bardziej zrozumial haha w sensie nie do konca czaje 😄
Opublikowano 8 Lutego8 Lut Tło edytujesz w pliku ---> locale/ui/pl/login/loginwindow.sub A nie czekaj xd kurwa xd
Opublikowano 8 Lutego8 Lut Autor 2 minuty temu, Sevence napisał(a): Tło edytujesz w pliku ---> locale/ui/pl/login/loginwindow.sub mam tu wkleic to tlo?
Opublikowano 8 Lutego8 Lut Nieee, poczekaj spróbuj zmienić "image" : "locale/pl/ui/login.sub", na ścieżkę po prostu do tła np. "image" : "locale/pl/ui/aleria222.jpg", dla obu bg chuj wie jak tam w tym oryginalnym intrologin jest pojebanym może gdzieś masz inny login.sub i ci nadpisuje nwm.
Opublikowano 8 Lutego8 Lut Autor 7 minut temu, Sevence napisał(a): Nieee, poczekaj spróbuj zmienić "image" : "locale/pl/ui/login.sub", na ścieżkę po prostu do tła np. "image" : "locale/pl/ui/aleria222.jpg", dla obu bg chuj wie jak tam w tym oryginalnym intrologin jest pojebanym może gdzieś masz inny login.sub i ci nadpisuje nwm. Dobrze? bo jak widzisz ja mam pack- locale-locale-pl-ui jakby 2 razy locale i tu jeszcze Edytowane 8 Lutego8 Lut przez eksyyy
Opublikowano 8 Lutego8 Lut Autor 1 minutę temu, Sevence napisał(a): Nie, miałem na myśli w pliku loginwindow.py w ścieżkach. oj robi sie ciezko XD
Opublikowano 8 Lutego8 Lut Autor 1 minutę temu, Sevence napisał(a): Dałem Ci screena. tak tak widze widze teraz
Opublikowano 8 Lutego8 Lut Autor 7 minut temu, Sevence napisał(a): Nie, miałem na myśli w pliku loginwindow.py w ścieżkach. Tu: Zrobiłem to, podmienilem tamte tak jak byly wczesniej, spackowalem locale i roota dla pewnosci zrestartowalem klienta i nic ;/ kurcze taka prosta rzecz a tyle problemow ty
Opublikowano 8 Lutego8 Lut 24 minuty temu, eksyyy napisał(a): Zrobiłem to, podmienilem tamte tak jak byly wczesniej, spackowalem locale i roota dla pewnosci zrestartowalem klienta i nic ;/ kurcze taka prosta rzecz a tyle problemow ty No widzisz, podaj mi anydeska na pw
Tło na które chce podmienić 1024x1024 w pliku z klientem gry pack -->locale->pl>ui
Login.sub, podmienione
serverlist.sub podmienione
loginwindow.py --> zmienione width i height na 1024x1024
Robilem z poradnikiem Paszki ale i tak mi nie dziala, packuje locale, restart serwa nic nie pomaga, cos pominlem, gdzies sie pomylilem?