Skocz do zawartości
Opublikowano

Dobry wieczór, skończyłem prace nad patcherem, wszystko smiga jak powinno, jest tylko jedna rzecz która mnie zastanawia, otóż, dajac do pobrania winrara z calym klientem jest tam jedna luka, patch.ini a dokladniej edytujac pliki jest na nim IP hosta, serwera czy jest jakas szansa zeby to jakos zaszyfrować?

image.png.06c7f733b4d065c742d5a33fff0ff17f.png

image.png.57c3e7d0f3fb62739180688df4d1cef3.png

poradnik wzialem od paszki i smiga, 1 linijka ip, i kazdy jakby chcial mialby do niej dostep,

czy ktoś rozumie o co mi chodzi haha i jak zaradzic zeby ludzie nie mieli do tego dostepu?

Edytowane przez eksyyy

Featured Replies

Opublikowano

przeciez nawet jak zaszyfrujesz tą informacje o ip hosta z którego są pobierane pliki, to wystarczy jedna komenda w cmd która pokaze aktywne połączenia z przypisanymi hostami i ip z jakimi dany uzytkownik jest połączony

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, Hydro napisał(a):

przeciez nawet jak zaszyfrujesz tą informacje o ip hosta z którego są pobierane pliki, to wystarczy jedna komenda w cmd która pokaze aktywne połączenia z przypisanymi hostami i ip z jakimi dany uzytkownik jest połączony

Tak, ale mi chodzi o to że losowy gracz przykladowo edytujac sobie patch.ini jest w stanie zobaczyc ip hosta serwera, jakby to nie zmienia nic aktualnie tylko chcialbym sie na przyszlosc dowiedziec, chcialbym to zaszyfrowac jakos zanim wrzucze ten plik do głowegno pliku do pobrania.

Mozliwe ze cie zle zrozumialem, jak tak to sorki, ucze sie dopiero.

Opublikowano
3 minuty temu, eksyyy napisał(a):

Tak, ale mi chodzi o to że losowy gracz przykladowo edytujac sobie patch.ini jest w stanie zobaczyc ip hosta serwera, jakby to nie zmienia nic aktualnie tylko chcialbym sie na przyszlosc dowiedziec, chcialbym to zaszyfrowac jakos zanim wrzucze ten plik do głowegno pliku do pobrania.

Mozliwe ze cie zle zrozumialem, jak tak to sorki, ucze sie dopiero.

Nic Ci to nie da. Nawet jak sobie zaszyfrujesz ten plik to i tak jedna komenda w cmd możesz sprawdzić z jakim hostem się obecnie twój komp łączy 

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Kamil506 napisał(a):

Nic Ci to nie da. Nawet jak sobie zaszyfrujesz ten plik to i tak jedna komenda w cmd możesz sprawdzić z jakim hostem się obecnie twój komp łączy 

a w porzadku rozumiem, a jakis tip jak zaszyfrowac tak czy siak?

Opublikowano

Kolega miał na myśli, że zaszyfrowanie tego pliku mija się z celem bo i tak można z łatwością sprawdzić adres serwera.

Teraz, eksyyy napisał(a):

Piszemy Ci, że to nie ma sensu. 

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Sevence napisał(a):

Kolega miał na myśli, że zaszyfrowanie tego pliku mija się z celem bo i tak można z łatwością sprawdzić adres serwera.

Tak tak juz rozumiem, myslalem ze pisal o cmd admin panela haha. Mój bląd przepraszam

Opublikowano
1 minutę temu, eksyyy napisał(a):

Obstawiam ze nawet jak go zaszyfrujesz to wtedy patcher go nie odczyta. Wiec tak czy siak nic nie zrobisz. Pewnie trzeba będzie przepisać src patchera żeby odczytywał inny typ pliku, gdybys chciał go zaszyfrować. Wiec daj sobie spokój 

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Kamil506 napisał(a):

Obstawiam ze nawet jak go zaszyfrujesz to wtedy patcher go nie odczyta. Wiec tak czy siak nic nie zrobisz. Pewnie trzeba będzie przepisać src patchera żeby odczytywał inny typ pliku, gdybys chciał go zaszyfrować. Wiec daj sobie spokój 

okii, bardzo dziekuje za informacje

Dziekuje rowniez za kazda odpowiedz bo wiem ile spamuje ostatnio haha

• Sevence zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.