Opublikowano 12 Lutego12 Lut Witam uprzejmie, piszę odnośnie dziwnego buga z mapami, który jest nie tylko u mnie (z tego co zauważyłem), ale też na innych serwerach. Więc opis błędu: Mam atlasinfo managera, mam wszystkie mapy poukładane po stronie clienta, po stronie serwera, wykonwertowane i zrobione na nowo, poprzez program WorldEditor, ale są jakby kordy "zablokowane", które nie pozwalają na resp mobów. Wiem, że to jest niby pierdoła, że czemu nie ustawie innych kordów i problem z głowy, ale ja jestem perfekcjonistą, więc u mnie wszystko musi być dokładnie poukładane - nie ważne czy to są okienka (x, y), czy to są jakieś literówki - żadne błędy, niedokładności u mnie miejsca nie mają. Poniżej umieszczam screena z atlasinfo managera. Pola zablokowane zaznaczyłem czarnym kwadratem, wygenerowanym w programie paint. Wie ktoś może, od czego może ten błąd być? Naprawiał go ktoś u siebie? Ja siedziałem nad tym 8 dni i nie mam żadnego pomysłu, kompletnie. Postaram się odwdzięczyć, jeśli zna ktoś rozwiązanie.
Opublikowano 12 Lutego12 Lut rzuć sysser z ch jaki wypluwa błąd podczas respawnu mobów oznaczyłeś te mapy kwadratami czarnymi o ile się nie mylę ale mógłbyś podać ich nazwy dodatkowo czy są to stare mapy czy nowe Jeśli mapa została stworzona w starej wersji world edytora, a Ty tworzyłeś serwer_attr na nowej to mogą być błędy + mozesz w te same kordy wstawić resp losowego npc, czy tez się nie zrespi tak jak potwory, czy błąd tylko dotyczy mobów Edytowane 12 Lutego12 Lut przez Hydro
Opublikowano 12 Lutego12 Lut Autor Patrzyłem kilka map na kordach. Mapy nowe, jak i mapy stare - wszystkie miały problem z respawnem. Attr są okej. Edytowane 12 Lutego12 Lut przez Krzysztof
Opublikowano 12 Lutego12 Lut Programista Jesteś w stanie przesunąć mapy na wadliwe koordynaty i je tutaj podać?
Opublikowano 12 Lutego12 Lut Autor 43 minuty temu, Thorek napisał(a): Jesteś w stanie przesunąć mapy na wadliwe koordynaty i je tutaj podać? Raczej tak, ale to nie dzisiaj.
Opublikowano 12 Lutego12 Lut 2 godziny temu, bo_ss napisał(a): Server attr walnięty. Weź inny program Ten pan ma racje world editor psuje server_attr 😛 MapConv.rar Wygeneruj go np tym i daj znac czy działa
Opublikowano 13 Lutego13 Lut Programista 19 godzin temu, Krzysztof napisał(a): Raczej tak, ale to nie dzisiaj. xD Edytowane 13 Lutego13 Lut przez Thorek