Skocz do zawartości
Opublikowano

Witam uprzejmie,

piszę odnośnie dziwnego buga z mapami, który jest nie tylko u mnie (z tego co zauważyłem), ale też na innych serwerach.

Więc opis błędu:

Mam atlasinfo managera, mam wszystkie mapy poukładane po stronie clienta, po stronie serwera, wykonwertowane i zrobione na nowo, poprzez program WorldEditor, ale są jakby kordy "zablokowane", które nie pozwalają na resp mobów.  

Wiem, że to jest niby pierdoła, że czemu nie ustawie innych kordów i problem z głowy, ale ja jestem perfekcjonistą, więc u mnie wszystko musi być dokładnie poukładane - nie ważne czy to są okienka (x, y), czy to są jakieś literówki - żadne błędy, niedokładności u mnie miejsca nie mają.

Poniżej umieszczam screena z atlasinfo managera. Pola zablokowane zaznaczyłem czarnym kwadratem, wygenerowanym w programie paint.

Wie ktoś może, od czego może ten błąd być? Naprawiał go ktoś u siebie? Ja siedziałem nad tym 8 dni i nie mam żadnego pomysłu, kompletnie. 

Postaram się odwdzięczyć, jeśli zna ktoś rozwiązanie. 

NaForum.png

Featured Replies

Opublikowano

rzuć sysser z ch jaki wypluwa błąd podczas respawnu mobów
oznaczyłeś te mapy kwadratami czarnymi o ile się nie mylę ale mógłbyś podać ich nazwy dodatkowo czy są to stare mapy czy nowe
Jeśli mapa została stworzona w starej wersji world edytora, a Ty tworzyłeś serwer_attr na nowej to mogą być błędy

+ mozesz w te same kordy wstawić resp losowego npc, czy tez się nie zrespi tak jak potwory, czy błąd tylko dotyczy mobów

Edytowane przez Hydro

Opublikowano
  • Autor

Patrzyłem kilka map na kordach. Mapy nowe, jak i mapy stare - wszystkie miały problem z respawnem. Attr są okej.

Edytowane przez Krzysztof

Opublikowano
  • Programista

Jesteś w stanie przesunąć mapy na wadliwe koordynaty i je tutaj podać?

Opublikowano
  • Autor
43 minuty temu, Thorek napisał(a):

Jesteś w stanie przesunąć mapy na wadliwe koordynaty i je tutaj podać?

Raczej tak, ale to nie dzisiaj.

Opublikowano
2 godziny temu, bo_ss napisał(a):

Server attr walnięty. Weź inny program

Ten pan ma racje world editor psuje server_attr 😛 

MapConv.rar

Wygeneruj go np tym  i daj znac czy działa

Opublikowano
  • Programista
19 godzin temu, Krzysztof napisał(a):

Raczej tak, ale to nie dzisiaj.

xD

Edytowane przez Thorek

• Sevence zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.