Skocz do zawartości
Opublikowano

Hejka, ma ktoś może jakiś converter pobierający z mysql do txt? Niestety, m2tool mi nie działa (Entry-Core) a skrypt, który jest tam zawarty nie działa, a że jestem kiepski w szukaniu dziur i zajmie mi to długo, to wolałbym znaleźć na ten moment coś, co ruszy moją pracę naprzód.

Dziękuję.

Rozwiązane przez nightfury

Przejdź do rozwiązania

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor
  • Rozwiązanie
W dniu 12.02.2025 o 20:30, Drip-133 napisał(a):

To jest od Paszki? To zmieni mi pliki .frm .myd .mdi na txt?

C:\Program Files (x86)\Microsoft Visual Studio\2019\Community\VC\Tools\MSVC\14.29.30133\include\hash_map(22,1): fatal error C1189: #error:  <hash_map> is deprecated and will be REMOVED. Please use <unordered_map>. You can define _SILENCE_STDEXT_HASH_DEPRECATION_WARNINGS to acknowledge that you have received this warning.
// po uporaniu się, teraz mam to

CsvFile.cpp
  dump_proto.cpp
D:\Pobrane\Source Dump_Proto\dump_proto\dump_proto.cpp(292,32): warning C4244: "=": konwersja z "int" do "float", możliwa utrata danych
D:\Pobrane\Source Dump_Proto\dump_proto\dump_proto.cpp(219,2): warning C4996: 'strncpy': This function or variable may be unsafe. Consider using strncpy_s instead. To disable deprecation, use _CRT_SECURE_NO_WARNINGS. See online help for details.
D:\Pobrane\Source Dump_Proto\dump_proto\dump_proto.cpp(225,3): warning C4996: 'strncpy': This function or variable may be unsafe. Consider using strncpy_s instead. To disable deprecation, use _CRT_SECURE_NO_WARNINGS. See online help for details.
D:\Pobrane\Source Dump_Proto\dump_proto\dump_proto.cpp(227,3): warning C4996: 'strncpy': This function or variable may be unsafe. Consider using strncpy_s instead. To disable deprecation, use _CRT_SECURE_NO_WARNINGS. See online help for details.
D:\Pobrane\Source Dump_Proto\dump_proto\dump_proto.cpp(257,2): warning C4996: 'strncpy': This function or variable may be unsafe. Consider using strncpy_s instead. To disable deprecation, use _CRT_SECURE_NO_WARNINGS. See online help for details.
D:\Pobrane\Source Dump_Proto\dump_proto\dump_proto.cpp(494,19): warning C4477: „fprintf”: ciąg formatu „%s” wymaga argumentu typu „char *”, ale argument 6 ze zmienną liczbą argumentów ma typ „int”
D:\Pobrane\Source Dump_Proto\dump_proto\dump_proto.cpp(453,4): warning C4996: 'strncpy': This function or variable may be unsafe. Consider using strncpy_s instead. To disable deprecation, use _CRT_SECURE_NO_WARNINGS. See online help for details.
D:\Pobrane\Source Dump_Proto\dump_proto\dump_proto.cpp(454,4): warning C4996: 'strncpy': This function or variable may be unsafe. Consider using strncpy_s instead. To disable deprecation, use _CRT_SECURE_NO_WARNINGS. See online help for details.
D:\Pobrane\Source Dump_Proto\dump_proto\dump_proto.cpp(464,4): warning C4996: 'strncpy': This function or variable may be unsafe. Consider using strncpy_s instead. To disable deprecation, use _CRT_SECURE_NO_WARNINGS. See online help for details.
D:\Pobrane\Source Dump_Proto\dump_proto\dump_proto.cpp(564,7): warning C4996: 'fopen': This function or variable may be unsafe. Consider using fopen_s instead. To disable deprecation, use _CRT_SECURE_NO_WARNINGS. See online help for details.
D:\Pobrane\Source Dump_Proto\dump_proto\dump_proto.cpp(606,7): warning C4996: 'fopen': This function or variable may be unsafe. Consider using fopen_s instead. To disable deprecation, use _CRT_SECURE_NO_WARNINGS. See online help for details.
D:\Pobrane\Source Dump_Proto\dump_proto\dump_proto.cpp(683,2): warning C4996: 'strncpy': This function or variable may be unsafe. Consider using strncpy_s instead. To disable deprecation, use _CRT_SECURE_NO_WARNINGS. See online help for details.
D:\Pobrane\Source Dump_Proto\dump_proto\dump_proto.cpp(689,3): warning C4996: 'strncpy': This function or variable may be unsafe. Consider using strncpy_s instead. To disable deprecation, use _CRT_SECURE_NO_WARNINGS. See online help for details.
D:\Pobrane\Source Dump_Proto\dump_proto\dump_proto.cpp(691,3): warning C4996: 'strncpy': This function or variable may be unsafe. Consider using strncpy_s instead. To disable deprecation, use _CRT_SECURE_NO_WARNINGS. See online help for details.
D:\Pobrane\Source Dump_Proto\dump_proto\dump_proto.cpp(878,4): warning C4996: 'strncpy': This function or variable may be unsafe. Consider using strncpy_s instead. To disable deprecation, use _CRT_SECURE_NO_WARNINGS. See online help for details.
D:\Pobrane\Source Dump_Proto\dump_proto\dump_proto.cpp(879,4): warning C4996: 'strncpy': This function or variable may be unsafe. Consider using strncpy_s instead. To disable deprecation, use _CRT_SECURE_NO_WARNINGS. See online help for details.
D:\Pobrane\Source Dump_Proto\dump_proto\dump_proto.cpp(1001,7): warning C4996: 'fopen': This function or variable may be unsafe. Consider using fopen_s instead. To disable deprecation, use _CRT_SECURE_NO_WARNINGS. See online help for details.
D:\Pobrane\Source Dump_Proto\dump_proto\dump_proto.cpp(1046,7): warning C4996: 'fopen': This function or variable may be unsafe. Consider using fopen_s instead. To disable deprecation, use _CRT_SECURE_NO_WARNINGS. See online help for details.
  Previous IPDB not found, fall back to full compilation.
LINK : warning LNK4098: domyślna biblioteka „LIBCMT” powoduje konflikt z innymi bibliotekami; użyj opcji /NODEFAULTLIB:biblioteka
  Trwa generowanie kodu
  All 918 functions were compiled because no usable IPDB/IOBJ from previous compilation was found.
  Zakończono generowanie kodu
  dump_proto.vcxproj -> D:\Pobrane\Source Dump_Proto\Release\dump_proto.exe

Dobra, może jednak zainstaluje 2013 albo znajdę inny sposób.

N A P R A W I O N E

WINSCP --> znajdź pliki --> wpisujemy table2names.php 

wyszukuje nam coś takiego i klikamy po czym idziemy cofamy się /usr/home/mt2/share/converter/.worker/config/common i w pliku mysql.conf wpisujemy IP i hasło zgodnie z zaleceniem w pliku.

odpalać konwerter musimy ręcznie, aby to zrobić w maszynie: cd /usr/home/mt2/share/converter && sh generator.sh 

Skonwertowane proto do txt mamy w ścieżce /usr/home/mt2/db_process

obraz_2025-02-15_180827369.png

obraz_2025-02-15_181215471.png

Edytowane przez nightfury
naprawiłem błąd

Opublikowano

hash_map jest przestarzały i wywala ci error, musiałbyś to zrobić w visualu 2k13

Opublikowano
  • Programista
4 minuty temu, Drip-133 napisał(a):

hash_map jest przestarzały i wywala ci error, musiałbyś to zrobić w visualu 2k13

Nie. Wystarczy, że zamieni hash_map na unordered_map, jeju, nawet w opisie błędu jest instrukcja co i jak trzeba zrobić, żeby to ruszyło.

Edytowane przez Thorek

Opublikowano
3 minuty temu, Thorek napisał(a):

Nie. Wystarczy, że zamieni hash_map na unordered_map, jeju, nawet w opisie błędu jest instrukcja co i jak trzeba zrobić, żeby to ruszyło.

taaa, właśnie chciałem edytować post, ale zostałem uprzedzony. Mój błąd 🙂

Opublikowano
  • Autor
11 godzin temu, Drip-133 napisał(a):

taaa, właśnie chciałem edytować post, ale zostałem uprzedzony. Mój błąd 🙂

Mam już, klikam w dump_proto i nie konwertuje tych plików. Pobrałem też inne + użyłem te z paczki Entry-Core i jest ten sam efekt.

Opublikowano
pkg install py27-pymysql
pkg install python27

Spróbuj to wrzucić na swój serwer i użyj tych komend w swojej maszynie. Być może tamte pliki z paczki były pod starsze freebsd

py27-pymysql-0.10.1.txz

Opublikowano

Dodatkowo odpaliłbym pliki jak Generacja.py i spróbował ustawić tam wszystkie type i subtype pod twoją kolejność serwera. Odpal jeszcze ItemCSVReader i tam tak samo radzę ustawić prawidłową kolejność

Opublikowano

Jak już to zrobisz to spróbuj użyć komendy /usr/home/mt2/db && python Generacja.py 

Opublikowano
  • Autor
11 minut temu, Drip-133 napisał(a):

Dodatkowo odpaliłbym pliki jak Generacja.py i spróbował ustawić tam wszystkie type i subtype pod twoją kolejność serwera. Odpal jeszcze ItemCSVReader i tam tak samo radzę ustawić prawidłową kolejność

Mam rozumieć ta Generacja od Paszki? Wiem, że ogólnie temat dosyć z dupy, ale nie spodziewałem się, że na starcie z bomby wleci taki problem jak brak możliwości przemiany mob i item proto. Ale patrząc po ilości tutaj rzeczy zaczynam się zastanawiać nad czystym terenzo na bsd 12 i próbie samemu dojść do takich efektów jak na tych plikach.

Opublikowano

Tak, to jest z tego. Nie miałem innego pomysłu i chciałem żebyś spróbował w ten sposób.

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, Drip-133 napisał(a):

Tak, to jest z tego. Nie miałem innego pomysłu i chciałem żebyś spróbował w ten sposób.

Oglądając ten poradnik też nad tym myślałem ale nie wiem czemu uznałem, że to nie zadziała. W każdym razie faktycznie spróbuje i dam znaka co i jak. W ostateczności rozważę zmianę plików do czasu, aż nie złapię więcej doświadczenia by uporać się z tak prostymi problemami. Jestem na początku swojej drogi z programowaniem, zabawą z plikami bawiłem się, miałem wiele podejść ale z braku dobrych privów postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce, a każda taka pomoc jest giga przydatna. Dzięki!

Opublikowano

Spoko, ja się zajmuje edytowaniem serwerka dla funu i też jestem zielony. Jestem bardziej taki copy paste człowiek, ale co mogę to pomogę 😄 

Opublikowano
  • Autor

Trochę pomęczyłem bułę ale na samym początku takie coś. Print nie może być?

obraz_2025-02-13_205847526.png

PO WYJEBANIU WSZYSTKICH "PRINTÓW"

obraz_2025-02-13_210522577.png

N A P R A W I O N E

WINSCP --> znajdź pliki --> wpisujemy table2names.php 

wyszukuje nam coś takiego i klikamy po czym idziemy cofamy się /usr/home/mt2/share/converter/.worker/config/common i w pliku mysql.conf wpisujemy IP i hasło zgodnie z zaleceniem w pliku.

odpalać konwerter musimy ręcznie, aby to zrobić w maszynie: cd /usr/home/mt2/share/converter && sh generator.sh 

Skonwertowane proto do txt mamy w ścieżce /usr/home/mt2/db_process

obraz_2025-02-15_180827369.png

obraz_2025-02-15_181215471.png

• Poly zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.