Skocz do zawartości
Opublikowano

Siema, ostatnio mi się bardzo nudzi i potrzebuje lekkiej odskoczni od robienia serwera bo się powoli wypalam wiec postanowiłem zrobić drop toola do metina i go tutaj udostępnię jako ze nie znalazłem żadnego fajnego. Teraz pytanie do was, co byście chcieli w takim toolu zobaczyć?

Featured Replies

Opublikowano

~ mozliwość wczytania swojego item_names & mob_drop_item & special_item_drop w celu łatwiejszej konfiguracji
~ Rozpisane typy dropu z procentami
~ uwzględnianie rękawic i szansy na drop
~ przykładowe obliczenia gdy ustawimy drop na bossie/ czy skrzyni obliczanie średniej szansy na x przedmiot z rachunku prawdopodobieństwa
~ Jakiś licznik ile łącznie jest potworów / itemów w dropie / duplikatów id moze być
~ edycja common_drop_item oraz etc_item_drop
~ wyjaśnienie nadawania bonusów przez special_item_drop oraz przypisania effektów

to propozycje ode mnie, nie wiem jak reszta

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Hydro napisał(a):

~ mozliwość wczytania swojego item_names & mob_drop_item & special_item_drop w celu łatwiejszej konfiguracji
~ Rozpisane typy dropu z procentami
~ uwzględnianie rękawic i szansy na drop
~ przykładowe obliczenia gdy ustawimy drop na bossie/ czy skrzyni obliczanie średniej szansy na x przedmiot z rachunku prawdopodobieństwa
~ Jakiś licznik ile łącznie jest potworów / itemów w dropie / duplikatów id moze być
~ edycja common_drop_item oraz etc_item_drop
~ wyjaśnienie nadawania bonusów przez special_item_drop oraz przypisania effektów

to propozycje ode mnie, nie wiem jak reszta

Powinienem napisać w poście w sumie co już mam na myśli, ale większość właśnie tych rzeczy miałem w myśli zeby zrobić, a szczególnie symulacja dropu jakaś na x zabitych mobach, co do common_drop i etc_item_drop wiesz może czy jest jakiś tool w którym latwiej to odczytać? 

Opublikowano
21 godzin temu, mvstyk napisał(a):

Powinienem napisać w poście w sumie co już mam na myśli, ale większość właśnie tych rzeczy miałem w myśli zeby zrobić, a szczególnie symulacja dropu jakaś na x zabitych mobach, co do common_drop i etc_item_drop wiesz może czy jest jakiś tool w którym latwiej to odczytać? 

gdzies kiedys cos widzialem ale czy to znajdę to wątpie