Opublikowano 14 Lutego14 Lut Siema, ostatnio mi się bardzo nudzi i potrzebuje lekkiej odskoczni od robienia serwera bo się powoli wypalam wiec postanowiłem zrobić drop toola do metina i go tutaj udostępnię jako ze nie znalazłem żadnego fajnego. Teraz pytanie do was, co byście chcieli w takim toolu zobaczyć?
Opublikowano 14 Lutego14 Lut ~ mozliwość wczytania swojego item_names & mob_drop_item & special_item_drop w celu łatwiejszej konfiguracji ~ Rozpisane typy dropu z procentami ~ uwzględnianie rękawic i szansy na drop ~ przykładowe obliczenia gdy ustawimy drop na bossie/ czy skrzyni obliczanie średniej szansy na x przedmiot z rachunku prawdopodobieństwa ~ Jakiś licznik ile łącznie jest potworów / itemów w dropie / duplikatów id moze być ~ edycja common_drop_item oraz etc_item_drop ~ wyjaśnienie nadawania bonusów przez special_item_drop oraz przypisania effektów to propozycje ode mnie, nie wiem jak reszta
Opublikowano 14 Lutego14 Lut Autor 2 godziny temu, Hydro napisał(a): ~ mozliwość wczytania swojego item_names & mob_drop_item & special_item_drop w celu łatwiejszej konfiguracji ~ Rozpisane typy dropu z procentami ~ uwzględnianie rękawic i szansy na drop ~ przykładowe obliczenia gdy ustawimy drop na bossie/ czy skrzyni obliczanie średniej szansy na x przedmiot z rachunku prawdopodobieństwa ~ Jakiś licznik ile łącznie jest potworów / itemów w dropie / duplikatów id moze być ~ edycja common_drop_item oraz etc_item_drop ~ wyjaśnienie nadawania bonusów przez special_item_drop oraz przypisania effektów to propozycje ode mnie, nie wiem jak reszta Powinienem napisać w poście w sumie co już mam na myśli, ale większość właśnie tych rzeczy miałem w myśli zeby zrobić, a szczególnie symulacja dropu jakaś na x zabitych mobach, co do common_drop i etc_item_drop wiesz może czy jest jakiś tool w którym latwiej to odczytać?
Opublikowano 15 Lutego15 Lut 21 godzin temu, mvstyk napisał(a): Powinienem napisać w poście w sumie co już mam na myśli, ale większość właśnie tych rzeczy miałem w myśli zeby zrobić, a szczególnie symulacja dropu jakaś na x zabitych mobach, co do common_drop i etc_item_drop wiesz może czy jest jakiś tool w którym latwiej to odczytać? gdzies kiedys cos widzialem ale czy to znajdę to wątpie