Witam wszystkich, przychodzę z pytaniem odnośnie flagi wearable tj: Chce dodać szybką zmianę ekwipunku i zauważyłem że belt nie ma swojej WEARABLE flag, a do tego chciałbym żeby przy zmianie ekwipunku dodatkowo zmieniała się też szarfa i mój nowo dodany przedmiot (z unikalnym subtype).
i te flagi są po stronie klienta i serwera w enumach oraz w bazie danych, czy jak dodam te flagi odpowiednio w ENUMACH i w bazie danych, to czy jest jeszcze coś w source i klienta i serwera co muszę uwzględnić?
Następne pytanie, czy nie lepiej by było sprawdzać po fladze WEAR i przyrównać do statycznych (XD) liczb?
Featured Replies
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
Witam wszystkich, przychodzę z pytaniem odnośnie flagi wearable tj:
Chce dodać szybką zmianę ekwipunku i zauważyłem że belt nie ma swojej WEARABLE flag, a do tego chciałbym żeby przy zmianie ekwipunku dodatkowo zmieniała się też szarfa i mój nowo dodany przedmiot (z unikalnym subtype).
elif itemSlotIndex == 12 and item.IsWearableFlag(item.WEARABLE_<pasek>): # pas self.tokens[itemSlotIndex - 1] = attachedSlotPos elif itemSlotIndex == 13 and item.IsWearableFlag(item.WEARABLE_<szarfa>): # szarfa self.tokens[itemSlotIndex - 1] = attachedSlotPos elif itemSlotIndex == 14 and item.IsWearableFlag(item.WEARABLE_<pierscionek>): # pierscionek self.tokens[itemSlotIndex - 1] = attachedSlotPos
i te flagi są po stronie klienta i serwera w enumach oraz w bazie danych, czy jak dodam te flagi odpowiednio w ENUMACH i w bazie danych, to czy jest jeszcze coś w source i klienta i serwera co muszę uwzględnić?
Następne pytanie, czy nie lepiej by było sprawdzać po fladze WEAR i przyrównać do statycznych (XD) liczb?