Opublikowano 24 Lutego24 Lut Witam, czy ktoś może ma pomysł o co tutaj chodzi? Coś najebałem, że mi nie wczytuje obiektów? Mostów, budynków, szałasów itp.?
Opublikowano 24 Lutego24 Lut Musisz mieć bezpośrednio na partycji D:/ wrzucony folder ymir work tak, aby kierowały bezpośrednio do folderów np. ymir work\tree i w ymir work wrzucasz tree od razu i tak samo do zone itd. dodatkowo musisz wrzucić folder property, a dalej sprawdź logi WE ma tryb debugera, a na zwykłym też chyba generuje plik sysser.
Opublikowano 24 Lutego24 Lut Autor No mam wszystko na d:/ymir work (textureset, zone, terrainmaps, environment itp.). Nie wiem w którą stronę tu drążyć dalej.
Opublikowano 24 Lutego24 Lut Sprawdzić plik syserr, który powie trochę więcej, sprawdź czy katalog property od razu po wejściu nie ma w sobie kolejnego property, a od razu katalogi z folderami obiektów.
Opublikowano 24 Lutego24 Lut Autor 10 minut temu, Sevence napisał(a):Sprawdzić plik syserr, który powie trochę więcej, sprawdź czy katalog property od razu po wejściu nie ma w sobie kolejnego property, a od razu katalogi z folderami obiektów.CANNOT_FIND_PACK_FILE [locale/ymir/mob_proto]CMapOutdoor::RenderBeforeLensFlare mc_pEnvironmentData is NULLTylko to jest w syserze
Opublikowano 24 Lutego24 Lut Myślę, że tryb debug powie więcej w konsoli. To wygląda jak brak poprawnego wczytania property. Na pewno w ymir work masz folder property i jeśli w niego wejdziesz masz od razu katalogi?
Opublikowano 24 Lutego24 Lut Autor 1 minutę temu, Sevence napisał(a):Myślę, że tryb debug powie więcej w konsoli. To wygląda jak brak poprawnego wczytania property. Na pewno w ymir work masz folder property i jeśli w niego wejdziesz masz od razu katalogi?Coś tu się dziwnego odwala, dam sobie rękę uciąć ze jeszcze 2 dni temu wszystko dobrze wczytywało...
Opublikowano 24 Lutego24 Lut Rozwiązanie czasem jak jeździsz postacią po mapie w WE = i nagle wyłączy Ci program mogą się usunąć informacje w folderze mapy jeśli wcześniej ją edytowałeś i nie dałeś "save"Która wersja We? korzystaj z najnowszejPrzerzuć property od nowa z klienta oraz mapę i sprawdź czy działaUruchamiaj program jako AdministratorWłącz tryb debugowania i sprawdź jakie błędy Ci będzie sypał I sprawdź czy na pewno masz plik zone, tree w ymir worku
Opublikowano 24 Lutego24 Lut 26 minut temu, ouiai napisał(a):Coś tu się dziwnego odwala, dam sobie rękę uciąć ze jeszcze 2 dni temu wszystko dobrze wczytywało...Oznaczyłeś jako rozwiązane, czyli udało się ogarnąć?
Opublikowano 24 Lutego24 Lut Autor 35 minut temu, Hydro napisał(a):czasem jak jeździsz postacią po mapie w WE = i nagle wyłączy Ci program mogą się usunąć informacje w folderze mapy jeśli wcześniej ją edytowałeś i nie dałeś "save"Która wersja We? korzystaj z najnowszejPrzerzuć property od nowa z klienta oraz mapę i sprawdź czy działaUruchamiaj program jako AdministratorWłącz tryb debugowania i sprawdź jakie błędy Ci będzie sypał I sprawdź czy na pewno masz plik zone, tree w ymir workuWywalilem wszystko i na nowo powrzucalem i czyta normalnie. dzięki wielkie. Można zamknac temat :D Edytowane 24 Lutego24 Lut przez ouiai
Opublikowano 24 Lutego24 Lut 1 minutę temu, ouiai napisał(a):Wywalilem wszystko i na nowo powrzucalem i czyta normalnie. dzięki wielkie. Jakbys jeszcze mogl nakierowac jak usunąć juz istniejący obiekt na mapie, bo tylko do tego nie moge jeszcze dojsc :Dwchodzisz w rubrykę trzecią tam gdzie są pliki property, podczas edycji mapy i zaznaczasz obiekt na mapie po czym klikasz "delete"jeśli jest to drzewo, lub efekt musisz je zaznaczyć myszką, obszar w którym jest aby się zaznaczyło.Jeśli obiekt ten który chcesz usunąć, rzucał cień musisz zrobić od nowa cieniowanie mapy. Przycisk Insert do tego służy
Witam, czy ktoś może ma pomysł o co tutaj chodzi? Coś najebałem, że mi nie wczytuje obiektów? Mostów, budynków, szałasów itp.?