Skocz do zawartości
Opublikowano

Witam, czy ktoś może ma pomysł o co tutaj chodzi? Coś najebałem, że mi nie wczytuje obiektów? Mostów, budynków, szałasów itp.?

image.png

Rozwiązane przez Hydro

Przejdź do rozwiązania

Featured Replies

Opublikowano

Musisz mieć bezpośrednio na partycji D:/ wrzucony folder ymir work tak, aby kierowały bezpośrednio do folderów np. ymir work\tree i w ymir work wrzucasz tree od razu i tak samo do zone itd. dodatkowo musisz wrzucić folder property, a dalej sprawdź logi WE ma tryb debugera, a na zwykłym też chyba generuje plik sysser.

Opublikowano
  • Autor

No mam wszystko na d:/ymir work (textureset, zone, terrainmaps, environment itp.). Nie wiem w którą stronę tu drążyć dalej.

Opublikowano

Sprawdzić plik syserr, który powie trochę więcej, sprawdź czy katalog property od razu po wejściu nie ma w sobie kolejnego property, a od razu katalogi z folderami obiektów.

Opublikowano
  • Autor
10 minut temu, Sevence napisał(a):

Sprawdzić plik syserr, który powie trochę więcej, sprawdź czy katalog property od razu po wejściu nie ma w sobie kolejnego property, a od razu katalogi z folderami obiektów.

CANNOT_FIND_PACK_FILE [locale/ymir/mob_proto]
CMapOutdoor::RenderBeforeLensFlare mc_pEnvironmentData is NULL

Tylko to jest w syserze

Opublikowano

Myślę, że tryb debug powie więcej w konsoli. To wygląda jak brak poprawnego wczytania property. Na pewno w ymir work masz folder property i jeśli w niego wejdziesz masz od razu katalogi?

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Sevence napisał(a):

Myślę, że tryb debug powie więcej w konsoli. To wygląda jak brak poprawnego wczytania property. Na pewno w ymir work masz folder property i jeśli w niego wejdziesz masz od razu katalogi?

image.png
Coś tu się dziwnego odwala, dam sobie rękę uciąć ze jeszcze 2 dni temu wszystko dobrze wczytywało...

Opublikowano
  • Rozwiązanie
  1. czasem jak jeździsz postacią po mapie w WE = i nagle wyłączy Ci program mogą się usunąć informacje w folderze mapy jeśli wcześniej ją edytowałeś i nie dałeś "save"

2. Która wersja We? korzystaj z najnowszej

3. Przerzuć property od nowa z klienta oraz mapę i sprawdź czy działa

4. Uruchamiaj program jako Administrator

5. Włącz tryb debugowania i sprawdź jakie błędy Ci będzie sypał

I sprawdź czy na pewno masz plik zone, tree w ymir worku

Opublikowano
26 minut temu, ouiai napisał(a):

image.png
Coś tu się dziwnego odwala, dam sobie rękę uciąć ze jeszcze 2 dni temu wszystko dobrze wczytywało...

Oznaczyłeś jako rozwiązane, czyli udało się ogarnąć?

Opublikowano
  • Autor
35 minut temu, Hydro napisał(a):
  1. czasem jak jeździsz postacią po mapie w WE = i nagle wyłączy Ci program mogą się usunąć informacje w folderze mapy jeśli wcześniej ją edytowałeś i nie dałeś "save"

2. Która wersja We? korzystaj z najnowszej

3. Przerzuć property od nowa z klienta oraz mapę i sprawdź czy działa

4. Uruchamiaj program jako Administrator

5. Włącz tryb debugowania i sprawdź jakie błędy Ci będzie sypał

I sprawdź czy na pewno masz plik zone, tree w ymir worku

Wywalilem wszystko i na nowo powrzucalem i czyta normalnie. dzięki wielkie. Można zamknac temat :D

Edytowane przez ouiai

Opublikowano
1 minutę temu, ouiai napisał(a):

Wywalilem wszystko i na nowo powrzucalem i czyta normalnie. dzięki wielkie. Jakbys jeszcze mogl nakierowac jak usunąć juz istniejący obiekt na mapie, bo tylko do tego nie moge jeszcze dojsc :D

wchodzisz w rubrykę trzecią tam gdzie są pliki property, podczas edycji mapy i zaznaczasz obiekt na mapie po czym klikasz "delete"
jeśli jest to drzewo, lub efekt musisz je zaznaczyć myszką, obszar w którym jest aby się zaznaczyło.
Jeśli obiekt ten który chcesz usunąć, rzucał cień musisz zrobić od nowa cieniowanie mapy. Przycisk Insert do tego służy

• Sevence zmienił(a) tytuł na Problem z załadowaniem obiektów na mapie w WorldEditorze
  • Sevence zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.