Opublikowano 16 Kwietnia 20251 r W dniu 11.04.2025 o 05:42, wojciech74 napisał(a):Przecież tu wszystko jest po polsku, questy skompilowałeś?Tak, ale ja robiłem z innej paczki, clon git'a od marty, pobiorę może tą paczkę i sprawdzę czy jest tak samo.
Opublikowano 7 Lipca 20257 Lip Podczas odpalania miał ktoś taki błąd:syserrUnknown packet header: 100, last: 32 17 Odpaliłem pierwszy raz i próbuje wejść do gry ale klient się zamyka i wywala ten błąd :/
Opublikowano 7 Lipca 20257 Lip Autor Jesteś pewny, że nic nie zmieniałeś, albo nie pominąłeś przy aktualizacji?
Opublikowano 7 Lipca 20257 Lip W dniu 7.07.2025 o 19:08, wojciech74 napisał(a):Jesteś pewny, że nic nie zmieniałeś, albo nie pominąłeś przy aktualizacji?Mb jednak, fałszywy alarm sorki.
Opublikowano 6 Października 20256 Paź No męczę się ze 3h z tym i mam taki o to problem:SQLKod został skopiowanyCOMMON_SQL: DirectQuery failed : SELECT mKey, mValue FROM localedb/syserrroot@u258986:/home/gdb_serverfiles/main # tail -10 srv1/db/syserrSYSERR: Oct 6 22:05:19 :: InitializeLocalization: InitializeLocalization() ==> DirectQuery failed(SELECT mValue, mKey FROM locale)SYSERR: Oct 6 22:06:17 :: DirectQuery: AsyncSQL::DirectQuery : mysql_query error: No database selected query: SELECT mValue, mKey FROM localeSYSERR: Oct 6 22:06:17 :: InitializeLocalization: InitializeLocalization() ==> DirectQuery failed(SELECT mValue, mKey FROM locale)SYSERR: Oct 6 22:16:20 :: DirectQuery: AsyncSQL::DirectQuery : mysql_query error: No database selected query: SELECT mValue, mKey FROM localeSYSERR: Oct 6 22:16:20 :: InitializeLocalization: InitializeLocalization() ==> DirectQuery failed(SELECT mValue, mKey FROM locale)SYSERR: Oct 6 22:18:04 :: DirectQuery: AsyncSQL::DirectQuery : mysql_query error: No database selected query: SELECT mValue, mKey FROM localeSYSERR: Oct 6 22:18:04 :: InitializeLocalization: InitializeLocalization() ==> DirectQuery failed(SELECT mValue, mKey FROM locale)
Opublikowano 6 Października 20256 Paź W dniu 6.10.2025 o 20:20, Gargamel napisał(a):No męczę się ze 3h z tym i mam taki o to problem:SQLKod został skopiowanyCOMMON_SQL: DirectQuery failed : SELECT mKey, mValue FROM localedb/sysserroot@u258986:/home/gdb_serverfiles/main # tail -10 srv1/db/syserrSYSERR: Oct 6 22:05:19 :: InitializeLocalization: InitializeLocalization() ==> DirectQuery failed(SELECT mValue, mKey FROM locale)SYSERR: Oct 6 22:06:17 :: DirectQuery: AsyncSQL::DirectQuery : mysql_query error: No database selected query: SELECT mValue, mKey FROM localeSYSERR: Oct 6 22:06:17 :: InitializeLocalization: InitializeLocalization() ==> DirectQuery failed(SELECT mValue, mKey FROM locale)SYSERR: Oct 6 22:16:20 :: DirectQuery: AsyncSQL::DirectQuery : mysql_query error: No database selected query: SELECT mValue, mKey FROM localeSYSERR: Oct 6 22:16:20 :: InitializeLocalization: InitializeLocalization() ==> DirectQuery failed(SELECT mValue, mKey FROM locale)SYSERR: Oct 6 22:18:04 :: DirectQuery: AsyncSQL::DirectQuery : mysql_query error: No database selected query: SELECT mValue, mKey FROM localeSYSERR: Oct 6 22:18:04 :: InitializeLocalization: InitializeLocalization() ==> DirectQuery failed(SELECT mValue, mKey FROM locale)Rozwińmysql_query error: No database selected
Opublikowano 6 Października 20256 Paź Nic mi to nie mówi :D baza danych jest utworzona przy run.shW CONF wszystko jest ustawione prawidłowo i w conf.txt teżNaprawiłem, był błąd w src/db trzeba było przepisać pod mariadb10.11Potem wrzucę rozwiązanie dla potomnych.Rozwiązanie błędu dla MariaDB v10.11Linia 138 w AsyncSQL.cpp:BŁĄD!my_bool nie istnieje w MySQL 8.0 / MariaDB 10.6+!DB został skompilowany ze starym kodem i może mieć problemy z połączeniem!# 1. Naprawa my_bool → boolcd /home/gdb_server_source/Srcs/Serverfind . -type f \( -name "*.cpp" -o -name "*.h" \) -print0 | xargs -0 sed -i.bak 's/my_bool/bool/g'# 2. Sprawdź czy zamieniłogrep "my_bool" libsql/AsyncSQL.cpp# Powinno być puste!# 3. Wyczyść i przekompilujgmake cleangmake all -j4EDIT2:Nie działa mi client :D uruchamia się, pokazuje okienko i po sekundzie zamyka.Rozwiązanie
Opublikowano 9 Października 20259 Paź @wojciech74 Poprosił mnie, aby wrzucić tu poprawionego klienta, który udostępnił w odpowiedzi na rozwiązanie tego problemu: https://sharegon.pl/topic/2214-problem-z-uruchomieniem-klienta-martysama-uruchamia-si%C4%99-i-zamyka-po-sekundzie/ przesłałem go na nasz host jako załącznik. Z tego co widziałem w odpowiedziach ten klient rozwiązuje problem z uruchomieniem. Client-02.11.2024-Fixed.rarNiedostępne
Opublikowano 24 Listopada 202524 Lis @wojciech74 takie pytanie odnosnie tego buga z ulepszaniem, PythonNetworkStreamPhaseGame.cpp w tym pliku to trzeba edytowac? dobrze rozkminiam?
Opublikowano 24 Listopada 202524 Lis Autor W dniu 24.11.2025 o 09:34, sawfrak napisał(a):@wojciech74 takie pytanie odnosnie tego buga z ulepszaniem, PythonNetworkStreamPhaseGame.cpp w tym pliku to trzeba edytowac? dobrze rozkminiam?Tak, okolo 400 linijki
Opublikowano 24 Listopada 202524 Lis @wojciech74 chyba spoko jest nie? ale wyskakuje dalej ten sam błąd przy ulepszaniu, jakas podpowiedz co pominąłem? :D@wojciech74
Opublikowano 24 Listopada 202524 Lis Autor W dniu 24.11.2025 o 12:07, sawfrak napisał(a):@wojciech74 chyba spoko jest nie? ale wyskakuje dalej ten sam błąd przy ulepszaniu, jakas podpowiedz co pominąłem? :D@wojciech74 Z tego co widze powinno dzialac, wylacz VS, wlacz, wyczysc projekt i skompiluj ponownie
Opublikowano 25 Listopada 202525 Lis @sawfrak A jaki ty masz tak w ogóle problem bo wspominasz o jakimś błędzie przy ulepszaniu?
Opublikowano 25 Listopada 202525 Lis Autor W dniu 25.11.2025 o 18:21, sawfrak napisał(a):@wojciech74 probowałem bracie, jednak dalej porażkaniemożliwe, że masz ten błąd jeśli to poprawiłeś według tego co wrzuciłem, chyba, że Ty mówisz o czymś innym Edytowane 25 Listopada 202525 Lis przez wojciech74
Opublikowano 23 Grudnia 202523 Gru W dniu 23.12.2025 o 16:12, chinese1111 napisał(a):Ktoś wie czemu po ./start serwer się rebootuje a nie uruchamia?Logi powiedzą coś więcej na pewno. Sprawdź, czy procesy się uruchamiają poprzez polecenie ps w konsoli. Sprawdź sysser, start.log w kanałach gry, auth - logowaniu i db.
Opublikowano 21 Stycznia21 Sty W dniu 5.03.2025 o 20:46, wojciech74 napisał(a):Na razie sam link do pobrania, w wolnej chwili napisze jak to uruchomić od podstaw lokalnie/VPS x64.Dane techniczneSystem: FreeBSD 14.0Baza: MariaDB 10.11IDE: VisualStudio 2022 v14xDaneftp, sql, ssh: root/passwordGra: root/12345Gdyby ktoś nie mógł się połączyć to za komentować:v_bindHostname='192.168.1.60'v_proxyHostname='192.168.1.60'Jeśli nie możesz odpalić admin_panel.py to pkg install python3+ i wpisz tą komendę w konsole:ln -s /usr/local/bin/python3 /usr/local/bin/pythonpython (sprawdzenie wersji)python admin_panel.py🔒 Ukryta zawartość✨ Wspieraj twórców forum! 👍 Zareaguj na post, aby odkryć tę treść🔒 Ukryta zawartość✨ Wspieraj twórców forum! 👍 Zareaguj na post, aby odkryć tę treść🔒 Ukryta zawartość✨ Wspieraj twórców forum! 👍 Zareaguj na post, aby odkryć tę treśćCo do skanu plików to powiem szczerze byłbym wdzięczny, gdyby ktoś po pobraniu podrzucił link do virustotal, bo osobiście nie wiem które pliki przeskanować u siebie, a nie chce mi się drugi raz tego pobierać😅 Jakby były problemy z odpaleniem to wrzucajcie od razu ss z opisem co się dzieje, postaram się pomóc.Jeśli błąd ulepszania jak na poniżejTo tutaj dwie male poprawki dzięki @MalikRozwińmerci a toi
Opublikowano 25 Lutego25 Lut Ogolnie widze ze w localach nie ma przetlumaczonych sklepow offline ogolnie jak chcecie mozecie podpiac tutaj to komus zawsze może uratowac 5 minut w bawieniu sie tlumaczac tego wiec dorzucam tego clienta wiem ze to chwila roboty ale dla takiego nooba jak ja to sie jednak komus przyda Marty5.8 .rarNiedostępne
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Da się łatwo ogarnąć aby po wyborze języka w cliencie gry pobierało tłumaczenia questów ?
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Szukałeś sponsora do serwera bo chciałeś stawiać serwer a nie ogarniasz takich rzeczy?No to będzie jeden z najlepszych serwerów w Polsce z tego co widzę…
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. 12 godzin temu, MilA napisał(a):Szukałeś sponsora do serwera bo chciałeś stawiać serwer a nie ogarniasz takich rzeczy?No to będzie jeden z najlepszych serwerów w Polsce z tego co widzę…W sumie juz odechciało mi się <3 nie robie.... Edytowane 12 godzin temu12 godz. przez Nestfar
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. 12 godzin temu, Nestfar napisał(a):W sumie juz odechciało mi się <3 nie robie....Wiedziałem że pizdeusz
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 12 godzin temu, Sevence napisał(a):Wiedziałem że pizdeuszno to można usunąć temat z jego poszukiwaniami sponsoringu, skoro mu sie odechcialo xd Edytowane 11 godzin temu11 godz. przez ARK