Skocz do zawartości

Martysama v5.8 LITE Mali Multilanguage + ULTIMATE Ikarus Offline Shop v2

Opublikowano

Narazie sam link do pobrania, w wolnej chwili napisze jak to uruchomić od podstaw lokalnie/VPSx64

FreeBSD 14.0
MariaDB 10.11
VisualStudio 2022 v14x
ftp,sql,ssh: root/password
Gra: root/12345
Gdyby ktoś nie mógł się połączyć to zakomentować
v_bindHostname='192.168.1.60'
v_proxyHostname='192.168.1.60'

Jesli nie możesz odpalic admin_panel.py to pkg install python3+ i wpisz tą komende w konsole

ln -s /usr/local/bin/python3 /usr/local/bin/python

python (sprawdzenie wersji)
python admin_panel.py
VDI

SKAN
Pliki
Co do skanu plików to powiem szczerze bytłbym wdzięczny, gdyby ktoś po pobraniu podrzucił link do virustotal, bo osobiście nie wiem które pliki przeskanować u siebie, a nie chce mi się drugi raz tego pobierać😅

Jakby były problemy z odpaleniem to wrzucajcie odrazu ss z opisem co się dzieje, postaram się pomóc.

untitled.bmp

Featured Replies

Opublikowano

Mozna wiedziec skad Pan to ma? Z tak zwanego second handa przeklejone?

Opublikowano
Teraz, ouiai napisał(a):

Mozna wiedziec skad Pan to ma? Z tak zwanego second handa przeklejone?

Paylaşım için teşekkürler - mówi to panu coś panie @ouiai ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano
Teraz, Januszek napisał(a):

Jak rozumiesz język turecki to będziesz wiedział skąd ( ͡° ͜ʖ ͡°)

kusura bakmayın linke tıklamadan önce yazdım 😅

Opublikowano

Wchodzę w definicje i mówię dziękuje. Niedługo wam udostępnię entrycore z shopami i multilangiem

Opublikowano
  • Autor

@ouiai Z tak zwanego second handa przeklejone?/// Jak to pytanie o linki to tak, reszte sam napisałem. Jeśli dziwnie brzmi to sory, ale miałem ciężki dzień 😝
Jeśli linki Ci nie pasują mogę wrzucić na dysk google. Nie wiem czy tu można pisać nazwe innych for, ewentualnie admin wyedytuje, turkmmo, autor tematu, GDB
image.png

Edytowane przez wojciech74

Opublikowano

ma ktos polskie proto :# baza

Opublikowano

Widziałem już podobne, wiadomo tego się wala na forach u turków, interfejs clienta jest w wielu językach w tym eng/pl nie tylko turek jak zazwyczaj więc mega plus bo faktycznie można to odpalić bardzo szybko wszystko jest już na maszynie.

Questy niestety po turku (domyślnie większość wyłączona ale są wgrane w maszynie) , tu jest max 120lvl więc coś aka global, systemy tylko alchemia i szarfy z tego co widzę no i shopy offline wiadomo

Skoro tu jest mariadb to ciekawe czy dałoby na tej maszynce odpalić pliki z tematu od Hydro z globala które mają wszystko z tego co widzę na ss.

Aa jeśli chodzi o pełny język PL to odkryłem że poza zmianą w kliencie trzeba na maszynie wywalić domyślne pliki translate i locale_string w share/locale/germany i na ich miejsce dać te polskie z końcówką _PL i mamy w pełni polski client wiadomo pewnie będą jakieś nieprzetłumaczone teksty ale questy są w pełni w PL wszystkie z globala więc spoko jak widzę te tureckie to nie mam ochoty nic robić :P

Opublikowano

Niech zgadnę jak z leaku to pewnie coś w kodzie wycięte albo backdoory?

Opublikowano
  • Autor

@Lukej9x caly klient, questy, wszystko jest po polsku. Jak dokładnie to wygląda zaraz po uruchomieniu Ci nie powiem, bo już trochę przerobiłem itp. Jesli chcesz podeslij mi link to tych plików to spróbuję Ci je odpalić.

@marcin9994PL wiesz co, śmiać mi się chce jak ktoś pyta o backdoory w kodzie, który sam może skompilować, a obok wisi temat, że typ wrzuca sobie na serwer paczkę libów z neta

Opublikowano

Ten wyciek ma bardzo dużo błędów i zawiera sporo wątpliwych systemów od Turkow. Takie wstawki powinny być odrazu usuwane, potencjalny początkujący już w pierwszej minucie nie poradzi sobie z błędem dotyczącym alchemi. O sklepach nie wspomnę

Opublikowano
21 godzin temu, Rain94 napisał(a):

Ten wyciek ma bardzo dużo błędów i zawiera sporo wątpliwych systemów od Turkow. Takie wstawki powinny być odrazu usuwane, potencjalny początkujący już w pierwszej minucie nie poradzi sobie z błędem dotyczącym alchemi. O sklepach nie wspomnę

Z sklepami to nie wiem o co chodzi ale jeśli chodzi o alchemię to faktycznie nie jest ona poprawnie wgrana ale trzeba wgrać w klienta i maszynę patch 2.5 czy jak on tam jest oznaczony masz w paczce i instrukacja instalacji w pliku txt z potrzebnymi komendami ja dałem radę to wgrać a jestem zielony, maszyna fajnie działa no i jest w pełni po polsku klient, niektóre questy są źle napisane i do poprawy ale domyślnie są wyłączone no i zawsze można swoje wgrać. Dodam jeszcze że po wgraniu patcha trzeba skompilować na nowo binke (exe) gry mi się udało bez problemów na VS2022 no i znika postać likana pewnie trzeba gdzieś ją przywrócić ale wiadomo ta postać i tak ma się nijak do metina.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 15.03.2025 o 09:59, Rain94 napisał(a):

Ale ja nikomu nie mówię, ze ma tego używać. Jak ktoś potrzebuje to przejrzy kod i poprawi co trzeba, ewentualnie jakiś system wyciągnie. Ja osobiście używam tego dluższy czas i sam poprawiam co trzeba. Jeśli masz lepsze source to udostępnij, nikt się nie obrazi

Opublikowano
22 minuty temu, Krystian napisał(a):

@wojciech74 o co chodzi? (:

obraz_2025-03-19_131811151.png

CREATE DATABASE srv1_player;

Opublikowano

zmieńcie "srv1_player" na "player" pewnie to będzie w configach ale nie używałem tych plików więc tak strzelam xd ogólnie jak używacie martysamy 5.8 to jednak polecam bez tych dodanych systemów

Edytowane przez Ymirah

Opublikowano
2 godziny temu, ValkeryE napisał(a):

CREATE DATABASE srv1_player;

Chodzi o to, że jest "unknown" mimo to wszystko mam to wszystko w mysql.

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Krystian napisał(a):

Chodzi o to, że jest "unknown" mimo to wszystko mam to wszystko w mysql.

pokaż swoją tabele i konfiguracje serwera. Albo brak tabeli, albo za konfiguracja, bo jej nie widzi po prostu
image.png

Opublikowano
2 godziny temu, Ymirah napisał(a):

zmieńcie "srv1_player" na "player" pewnie to będzie w configach ale nie używałem tych plików więc tak strzelam xd ogólnie jak używacie martysamy 5.8 to jednak polecam bez tych dodanych systemów

15 minut temu, wojciech74 napisał(a):

pokaż swoją tabele i konfiguracje serwera. Albo brak tabeli, albo za konfiguracja, bo jej nie widzi po prostu
image.png

mam na myśli wgrywanie tego update, 2.5 do tych plików i tam jest właśnie moment z

cd /var/db

rm -rf mysql

tar zxvf UPDATE-2.5--mysql-update-2.5.tar.gz

cd /home/gdb_serverfiles/sql

sh run.sh

sh run_proto.sh

i przy tych komentach wyżej wyskakuje ten error.

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Krystian napisał(a):

mam na myśli wgrywanie tego update, 2.5 do tych plików i tam jest właśnie moment z

cd /var/db

rm -rf mysql

tar zxvf UPDATE-2.5--mysql-update-2.5.tar.gz

sh run.sh

sh run_proto.sh

i przy tych komentach wyżej wyskakuje ten error.

Edytowaleś skrypt? run.sh

image.png

i run_proto.sh

image.png
Tu mają być twoje dane(login,haslo)

Opublikowano
Godzinę temu, wojciech74 napisał(a):

Edytowaleś skrypt? run.sh

image.png

i run_proto.sh

image.png
Tu mają być twoje dane(login,haslo)

Tak mam to zrobione

1.png

22.png

3333.png

Opublikowano

Nie ważne, wystarczyło zrobić reset mysql :)