Skocz do zawartości
Opublikowano

Witam,

Posiadam gotowe skończone pliki z dodanymi systemami, które mnie interesowały oraz mapy, dungi itd itd.

Grafikę, dc oraz całą resztę, która mnie interesowała.

Jedyne co teraz trzeba zrobić to ułożyć rozgrywkę. Potrzebuję przy tym pomocy gdyż mam swoją wizję, ale trochę się wypaliłem.

Do tego pomoc w promocji serwera oraz opieka na serwerem DC.

Po więcej info zapraszam na pw. Od razi podaj mi swój dc, gg

THX

Featured Replies

Opublikowano

Typowa sytuacja, gdzie ktoś wrzuca ci gotowe pliki, a potem mówi, że potrzebuje pomocy w „układaniu” reszty. No cóż, jak ma wizję, to niech sam ją ogarnia, a nie liczy na to, że ktoś mu wszystko poukłada. To trochę jak zaprosić kogoś na imprezę, a potem powiedzieć: „Zrób wszystko za mnie, bo nie mam siły”. xD

Opublikowano
  • Autor
20 minut temu, YeeeY napisał(a):

Typowa sytuacja, gdzie ktoś wrzuca ci gotowe pliki, a potem mówi, że potrzebuje pomocy w „układaniu” reszty. No cóż, jak ma wizję, to niech sam ją ogarnia, a nie liczy na to, że ktoś mu wszystko poukłada. To trochę jak zaprosić kogoś na imprezę, a potem powiedzieć: „Zrób wszystko za mnie, bo nie mam siły”. xD

No i w czym widzisz problem. Boli Cię coś, że szukam kogoś do pomocy? No i skąd wniosek, że ktoś będzie mi wszystko układał od początku do końca?

Opublikowano

Normalna sprawa też miałem ten sam problem co kolega po miesiącach działań. Tylko czy jesteś otwarty na większe zmiany typu - usunięcie systemu, modyfikacja albo przepisanie w inny sposób. Czy taka osoba miałaby bazować na tym co ma dostępne i GP ma tylko poukładać to co już jest na nim i nic więcej? bo wtedy to trochę małe możliwości.

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Sevence napisał(a):

Normalna sprawa też miałem ten sam problem co kolega po miesiącach działań. Tylko czy jesteś otwarty na większe zmiany typu - usunięcie systemu, modyfikacja albo przepisanie w inny sposób. Czy taka osoba miałaby bazować na tym co ma dostępne i GP ma tylko poukładać to co już jest na nim i nic więcej? bo wtedy to trochę małe możliwości.

Tak. Dodałem takie must have + kilka smaczków. Do tego dodałem kilka map do przodu oraz dungow. Nie wiem czy ich użyje i czy będą potrzebne, ale nudziło mi się i je dodałem.

Tak czy siak szukam kogoś bardziej do pomocy przy układaniu, doradzaniu nie oczekuje zrobienia całego serwisu. To tak czy siak ogarnę. Kogoś kto podważy moją wizję i powie słuchaj można to zrobić tak i tak. Po prostu wspólnika który się zaangażuje w mniejszym lub większym stopniu. Najważniejsze aby był 😀

Opublikowano

W pełni rozumiem, a przewidujesz wynagrodzenie dla takiej osoby, czy jakieś korzyści bo to też może być istotna informacja. Myślę, że to dość naturalna sprawa jeśli ktoś by się mocno zaangażował w projekt i dał ci sporo wartości w postaci dobrego zaplanowania i rozkmin.

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Sevence napisał(a):

W pełni rozumiem, a przewidujesz wynagrodzenie dla takiej osoby, czy jakieś korzyści bo to też może być istotna informacja. Myślę, że to dość naturalna sprawa jeśli ktoś by się mocno zaangażował w projekt i dał ci sporo wartości w postaci dobrego zaplanowania i rozkmin.

Jasne. Jak ktoś powie coś w stylu " słuchaj powiedz mi czego oczekujesz i za tyle i tyle Ci to ogarnę i się rozchodzimy. " Wtedy mówię mu co i jak odpalam CS go i czekam na finalny efekt. W innym przypadku po prostu działamy razem za to co ktoś tam sobie wymyśli.

Opublikowano

cos ciekawego z systemow masz czy tylko ulepszanie go i wkladanie w slota? swoje wizje masz na easy medium hard? kiedy ostatnio grales w metina? wiesz jak dzisiejsza scena wyglada? malutko napisales w temacie

Opublikowano
1 minutę temu, Dex666 napisał(a):

cos ciekawego z systemow masz czy tylko ulepszanie go i wkladanie w slota? swoje wizje masz na easy medium hard? kiedy ostatnio grales w metina? wiesz jak dzisiejsza scena wyglada? malutko napisales w temacie

Myślę, że właśnie też z tego powodu szuka osoby, która to lepiej ogarnia. 🤔

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Dex666 napisał(a):

Pisanie dużo wcale nie zwiększa moich szans na scenie metina. Poza jakimiś rozwiazaniem gildyjnym, masą ulep i nową wersją dungeonów no i Voice Chatem to mam głownie wkładanie w sloty kamieni i tyle. Wizja na mediuma. Scena metina wygląda niezmiennie kiedyś to było teraz to nima a jak już jest to jest źle ;]

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Sevence napisał(a):

Myślę, że właśnie też z tego powodu szuka osoby, która to lepiej ogarnia. 🤔

@Sevence @Dex666 https://www.youtube.com/watch?v=ov-JyIrQMDA źle obsa ustawiłem, ale ogólnie to tam wiadomo jak jest. Ogarniam wystarczająco dużo aby to robić do tego DEV i oto efekty. Oczywiście technikiem nie jestem. Po prostu ogarniam wystarczająco dużo aby to robić.

Opublikowano

Nie wiem czy bym polecał współpracować z osoba, która ma się za technika a prosi o pomoc na forach. Dodatkowo sprzedajesz systemy które nie należą do Ciebie

https://imgur.com/a/VqX5psi

Edytowane przez Rain94

Opublikowano
  • Autor
15 godzin temu, Rain94 napisał(a):

Nie wiem czy bym polecał współpracować z osoba, która ma się za technika a prosi o pomoc na forach. Dodatkowo sprzedajesz systemy które nie należą do Ciebie

Uuu jaka Pańska wtopa. W którym miejscu napisałem, że jestem technikiem lub mam się za technika? Nawet w tym temacie wyżej masz napisane jak sam stwierdzam, że nim nie jestem i się za niego nie uważam. A więc taki mamy świat Metina. Płacz tam sobie w komentarzach i udawaj, że coś znaczysz a pociąg jedzie dalej.

Opublikowano
16 godzin temu, Rain94 napisał(a):

Nikogo nie bronie, ani nic, ale czy To nie Ty wrzucałeś system Luzera, który nie jest twój? xD

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Krzysztof napisał(a):

Nikogo nie bronie, ani nic, ale czy To nie Ty wrzucałeś system Luzera, który nie jest twój? xD

Nie sądzę, że warto komentować takie rzeczy lub posądzać kogoś o takie coś skoro wszyscy korzystamy z src do którego średnio mamy prawa to raz. A dwa niech czyta ze zrozumieniem posty, komentarze pod nimi to wiele w życiu mu wyjaśni. A trzy jak będzie chciał więcej ss'ow to mogę mu podesłać bo wszystko publik. Mogę również z moich prywatnych rozmów z dev'em który mnie wspiera gdyż nie jestem technikiem.

Coś komuś jeszcze przynieść, podać?

Opublikowano
3 minuty temu, PracownikZUS napisał(a):

Nie sądzę, że warto komentować takie rzeczy lub posądzać kogoś o takie coś skoro wszyscy korzystamy z src do którego średnio mamy prawa to raz. A dwa niech czyta ze zrozumieniem posty, komentarze pod nimi to wiele w życiu mu wyjaśni. A trzy jak będzie chciał więcej ss'ow to mogę mu podesłać bo wszystko publik. Mogę również z moich prywatnych rozmów z dev'em który mnie wspiera gdyż nie jestem technikiem.

Coś komuś jeszcze przynieść, podać?

Ależ ja nikogo nie posądzam, tylko zapytałem. Jeśli dla kogoś pytanie jest twierdzeniem, to nie wiem, czy warto pisać drugiej osobie, aby czytała posty ze zrozumieniem, gdyż samemu ma się problem z interpretacją.

Edytowane przez Krzysztof

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Krzysztof napisał(a):

Ależ ja nikogo nie posądzam, tylko zapytałem. Jeśli dla Ciebie pytanie jest twierdzeniem, to nie wiem, czy warto pisać komuś, aby czytał posty ze zrozumieniem, gdyż samemu ma się problem z interpretacją.

O nic Cię nie posądzam i nie twierdzę, że coś stwierdziłeś o mnie etc. Miałem na myśli to, że w jednym z komentarzy napisałem aby tamten ziomek czytał ze zrozumieniem i dowie się, że napisałem, że nie jestem technikiem no i nie mam zamiaru nim zostać.

Opublikowano
1 minutę temu, PracownikZUS napisał(a):

O nic Cię nie posądzam i nie twierdzę, że coś stwierdziłeś o mnie etc. Miałem na myśli to, że w jednym z komentarzy napisałem aby tamten ziomek czytał ze zrozumieniem i dowie się, że napisałem, że nie jestem technikiem no i nie mam zamiaru nim zostać.

Napisałeś, cytuję: "posądzać kogoś o takie coś skoro wszyscy korzystamy z src do którego średnio mamy prawa to raz", więc proponuję następnym razem, abyś bardziej doprecyzował, o kogo Ci chodzi, gdyż niekiedy przesłanie jest niejasne i odbiorca odbiera, że treść jest ustalona w jego kierunku, ponieważ cytowana jest odpowiedź ostatniego komentującego - w tym wypadku mnie.

Edytowane przez Krzysztof

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, Krzysztof napisał(a):

Napisałeś, cytuję: "posądzać kogoś o takie coś skoro wszyscy korzystamy z src do którego średnio mamy prawa to raz", więc proponuję następnym razem, abyś bardziej doprecyzował, o kogo Ci chodzi, gdyż niekiedy przesłanie jest niejasne i odbiorca odbiera, że treść jest ustalona w jego kierunku, ponieważ cytowana jest odpowiedź ostatniego komentującego - w tym wypadku mnie.

Zgadza się. Mój błąd.

Opublikowano
Teraz, PracownikZUS napisał(a):

Zgadza się. Mój błąd.

Cieszę się, że się rozumiemy i potrafisz przyznać się do błędu - doceniam.

Opublikowano
  • Autor
32 minuty temu, Krzysztof napisał(a):

Cieszę się, że się rozumiemy i potrafisz przyznać się do błędu - doceniam.

Otóż to.

Opublikowano

coś mi tu śmierdzi

image.png

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, Arta napisał(a):

coś mi tu śmierdzi

image.png

No tak. W czym problem? Co Ci śmierdzi? Posiadam działający VC do sprzedania.

Opublikowano

Mnie to bardziej śmieszy @Arta XD

1WcoRpW.png

Sylwuś, coś słabo tobie idzie szukanie. Może zaprzestań?

59NE1dL.png

Opublikowano
37 minut temu, YeeeY napisał(a):

Mnie to bardziej śmieszy @Arta XD

1WcoRpW.png

Sylwuś, coś słabo tobie idzie szukanie. Może zaprzestań?

59NE1dL.png

Ale prosze nie szydzić z kolegi sympatycznego. CO to za moda aby żywić się niepowodzeniem innych????? To nie jest wykop kropka PL tylko profesjonalne forum. Trochę powagi, bo jest to naprawdę niesmaczne. 🙄 Precz z tą znieczulicą społeczną. Jakiejś minimalnej empati...

Opublikowano
2 godziny temu, ouiai napisał(a):

Ale prosze nie szydzić z kolegi sympatycznego. CO to za moda aby żywić się niepowodzeniem innych????? To nie jest wykop kropka PL tylko profesjonalne forum. Trochę powagi, bo jest to naprawdę niesmaczne. 🙄 Precz z tą znieczulicą społeczną. Jakiejś minimalnej empati...

Profesjonalizm to nie użytkownicy forum, ale jego fundamenty i zasady, na których opiera się cała dyskusja. Twoja wypowiedź jest nieco dziwna, biorąc pod uwagę, że sam niejednokrotnie prowokowałeś innych na ChatBoxie.

Dlatego trudno mi zrozumieć, dlaczego teraz krytykujesz moje podejście do tematu.

Od jakiegoś czasu cię obserwowałem i mogę z czystym sumieniem stwierdzić, że jesteś "dupowłazem" administracji forum ( oczywiście bez obrazy administracji ).

Zauważyłem, że często wyrażasz ogromne uznanie wobec wypowiedzi administratorów, co sugeruje, że trudno ci znaleźć swoje własne stanowisko.

Obawiam się, że może cię to kiedyś zgubić. Kiedy zaczyna się robić gorąco wokół twojej osoby, często unikasz odpowiedzi lub zmieniasz temat, co nie wygląda zbyt profesjonalnie.

W życiu, jak i w każdej grupie, ludzie wybierają swoje strony, ale twoje postawy przypominają raczej 'chorągiewkę', zmieniającą kierunek w zależności od sytuacji, bez zwracania uwagi na opinie innych.

To nie jest obraza, ani nic personalnego, jedynie moja obserwacja sytuacji.