Opublikowano 8 Marca8 Mar Siema, sprawa wyglada tak, że próbowałem dodać bonus na bossy i na metinyno i wszystko zostało skompilowane poprawnie (bin / game) wszystko myślę, że dobrze dodałem, tak jak powinno być.Dodałem w item_attr, aby bonusy się pojawiały w broni i zbroi, dla testu. Nie pokazują się.dodałem również w uitooltip.py wpisy, w locale_game również.zrobiłem wpisy w item_attr, wygenerowałem nowe item_proto i mob_proto.(bonusy w source mają podane numery w kolejności)I właśnie pytanie.. czemu to się nie wyświetla w kliencie?
Opublikowano 8 Marca8 Mar Autor Screeny wszystkiego jak zostało to dodane. 16 minut temu, Sasori napisał(a):a do dump_proto dopisales bonus ?a czy to potrzebne, jeśli używam mysql2proto?
Opublikowano 8 Marca8 Mar 6 minut temu, Krystian napisał(a):a czy to potrzebne, jeśli używam mysql2proto?Musisz zrekompilować Mysql2Proto bazuje na twoich plikach z binarki jeśli masz poprawnie podpięty.
Opublikowano 8 Marca8 Mar Autor W takim razie muszę ogarnąć te narzędzia do visuala, tak? Dobra w sumie zrekompilowałem te mysql2proto i teraz problem.. po tym, nie generuje mi item_proto, mob_proto z jakiegoś powodu.s
Opublikowano 8 Marca8 Mar Skompiluj Mysql2Proto z v141 albo v142 zwłaszcza lzo w przeciwnym razie nie będziesz mógł spakować proto.
Opublikowano 9 Marca9 Mar Autor Niestety mimo nawet rekompilacji mysql2proto niestety nie działa to, nie widzę bonusów w kliencie. Ktoś jeszcze jakieś sugestie?
Opublikowano 9 Marca9 Mar 59 minut temu, Krystian napisał(a):Niestety mimo nawet rekompilacji mysql2proto niestety nie działa to, nie widzę bonusów w kliencie. Ktoś jeszcze jakieś sugestie?Dlaczego na serwerze określiłeś wartość dla point, a w binarce dodałeś bez wartości przez co ma inną i prawdopodobnie dlatego ci nie działa.
Siema, sprawa wyglada tak, że próbowałem dodać bonus na bossy i na metiny
no i wszystko zostało skompilowane poprawnie (bin / game) wszystko myślę, że dobrze dodałem, tak jak powinno być.
Dodałem w item_attr, aby bonusy się pojawiały w broni i zbroi, dla testu. Nie pokazują się.
dodałem również w uitooltip.py wpisy, w locale_game również.
zrobiłem wpisy w item_attr, wygenerowałem nowe item_proto i mob_proto.
(bonusy w source mają podane numery w kolejności)
I właśnie pytanie.. czemu to się nie wyświetla w kliencie?