Skocz do zawartości
Opublikowano

Witam, jakiś miesiąc temu ziomuś postawił mi serwis na plikach martysamy 5.8 z tymi offlineshopami ale w ogóle tam brakowalo jakis rzeczy sie dowiedzialem, alchemia niby jest ale nie działa ogolnie duzo rzeczy tam było dziwnych.

Pytanko jest takie

Jest ktoś w posiadaniu jakiś fajnych plików serwerowych do nauki na start by postawić z bazą danych oraz hostingiem, oczywiscie odplatnie, za hosting tez zaplace i ogarne chyba ze ktoś poleci coś fajnego!

Z ofertami piszczie na PW najbardziej interesują mnie jakie były by to pliki serwerowe. Ostatnio uzywalem tak jak wspomnialem marty same oraz navicata jako baze danych, No i Putty

Featured Replies

Opublikowano
9 minut temu, eksyyy napisał(a):

Witam, jakiś miesiąc temu ziomuś postawił mi serwis na plikach martysamy 5.8 z tymi offlineshopami ale w ogóle tam brakowalo jakis rzeczy sie dowiedzialem, alchemia niby jest ale nie działa ogolnie duzo rzeczy tam było dziwnych.

Pytanko jest takie

Jest ktoś w posiadaniu jakiś fajnych plików serwerowych do nauki na start by postawić z bazą danych oraz hostingiem, oczywiscie odplatnie, za hosting tez zaplace i ogarne chyba ze ktoś poleci coś fajnego!

Z ofertami piszczie na PW najbardziej interesują mnie jakie były by to pliki serwerowe. Ostatnio uzywalem tak jak wspomnialem marty same oraz navicata jako baze danych, No i Putty

Już wczesniej w prywatnej wiadomości proponowałem do nauki pliki Terenzo albo TMP4

Opublikowano

Jeśli uda ci się ogarnąć te pliki i wszystko będzie gotowe, mogę postawić dla ciebie serwer na VPS byś nie miał z tym problemu.

Opublikowano
2 godziny temu, eksyyy napisał(a):

Pytanko jest takie

Navicat to nie baza danych, navi to oprogramowanie służące do zarządzania bazą danych.

Opublikowano

Terenzo

Ups (terenzo)

TMP4

rw3

Nie bierz systemow z systemami bo możesz mieć tam niespodzianki ;)

Dodając je sam możesz się czegoś nauczyć.

Opublikowano
16 godzin temu, YeeeY napisał(a):

Jeśli uda ci się ogarnąć te pliki i wszystko będzie gotowe, mogę postawić dla ciebie serwer na VPS byś nie miał z tym problemu.

Jak to pod nauke i sam bedzie robil na vps mu nie potrzebny, wystarczy zwykla virutalna maszynka na localu postawiona

Opublikowano

poklikaj sobie na terrenzo na virtualce skoro chcesz sie pobawic i uczyc to nie ma sensu placic za host

Opublikowano
3 godziny temu, ARK napisał(a):

Jak to pod nauke i sam bedzie robil na vps mu nie potrzebny, wystarczy zwykla virutalna maszynka na localu postawiona

To się nauczy przenosić baze/sf z Virtuala na VPS'a xD

Opublikowano
Godzinę temu, YeeeY napisał(a):

To się nauczy przenosić baze/sf z Virtuala na VPS'a xD

posiedzi chwile przy plikach to sam zrozumie jak to sie robi, nawet bez poradników :P