Witam, czy ktoś mógłby mi pomóc? 🥲 Czy ktoś mógłby mi powiedzieć w skrócie, jakich funkcji najlepiej uzywac do tworzenia instancji dungeonu i zarządzania nim? Co forum/źródło/quest to inne podejście. Spotkalem sie z funkcjami d.join() d.jump d.new_jump d.new_jump_all itp... Uzywam d.join(idx) -> do tworzenia instancji dungeona i teleportacji na niego. Do tego chce dołożyć powrót na dungeon, po wyjściu z niego/wylogowaniu i zalogowaniu tworze sobie zadanie z opcją powrotu. Mam wszystkie potrzebne wartości do zarządzania tym (id prywatnej instancji, czas itp). Jednak nie jestem w stanie żadną funkcją wrócić na niego (przekazuje wtedy w d.join() prywatny index np. 350002 ale bez skutku). Czy to kwestia tego, ze d.join() tylko tworzy nową i teleportuje jednoczesnie do srodka? Powinienem uzyc inneej funkcji?
[rozmawiamy w kontekscie dungeonów prywatnych -> jednoosobowych]
Nie szukam gotowego rozwiązania, potrzebuje tylko nakierowania na poprawne tory. Może ktoś zna temat i jest w stanie się wypowiedzieć? Ewentualnie podesłać jakieś rzetelne źródło? 🫡
Featured Replies
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
Witam, czy ktoś mógłby mi pomóc? 🥲
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć w skrócie, jakich funkcji najlepiej uzywac do tworzenia instancji dungeonu i zarządzania nim? Co forum/źródło/quest to inne podejście.
Spotkalem sie z funkcjami d.join() d.jump d.new_jump d.new_jump_all itp...
Uzywam d.join(idx) -> do tworzenia instancji dungeona i teleportacji na niego. Do tego chce dołożyć powrót na dungeon, po wyjściu z niego/wylogowaniu i zalogowaniu tworze sobie zadanie z opcją powrotu. Mam wszystkie potrzebne wartości do zarządzania tym (id prywatnej instancji, czas itp). Jednak nie jestem w stanie żadną funkcją wrócić na niego (przekazuje wtedy w d.join() prywatny index np. 350002 ale bez skutku).
Czy to kwestia tego, ze d.join() tylko tworzy nową i teleportuje jednoczesnie do srodka? Powinienem uzyc inneej funkcji?
[rozmawiamy w kontekscie dungeonów prywatnych -> jednoosobowych]
Nie szukam gotowego rozwiązania, potrzebuje tylko nakierowania na poprawne tory. Może ktoś zna temat i jest w stanie się wypowiedzieć? Ewentualnie podesłać jakieś rzetelne źródło? 🫡