Skocz do zawartości
Opublikowano

Witam, czy ktoś mógłby mi pomóc? 🥲
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć w skrócie, jakich funkcji najlepiej uzywac do tworzenia instancji dungeonu i zarządzania nim? Co forum/źródło/quest to inne podejście.
Spotkalem sie z funkcjami d.join() d.jump d.new_jump d.new_jump_all itp...
Uzywam d.join(idx) -> do tworzenia instancji dungeona i teleportacji na niego. Do tego chce dołożyć powrót na dungeon, po wyjściu z niego/wylogowaniu i zalogowaniu tworze sobie zadanie z opcją powrotu. Mam wszystkie potrzebne wartości do zarządzania tym (id prywatnej instancji, czas itp). Jednak nie jestem w stanie żadną funkcją wrócić na niego (przekazuje wtedy w d.join() prywatny index np. 350002 ale bez skutku).
Czy to kwestia tego, ze d.join() tylko tworzy nową i teleportuje jednoczesnie do srodka? Powinienem uzyc inneej funkcji?

[rozmawiamy w kontekscie dungeonów prywatnych -> jednoosobowych]

Nie szukam gotowego rozwiązania, potrzebuje tylko nakierowania na poprawne tory. Może ktoś zna temat i jest w stanie się wypowiedzieć? Ewentualnie podesłać jakieś rzetelne źródło? 🫡

Featured Replies

Opublikowano
  • Programista

Kazda z wymienionych funkcji ma inne działanie, więc zależy co chcesz osiągnąć. Samym questem nie zrobisz powrotu na dungeon. Powroty na dungeon dostępne w necie też są zbugowane, bo można wejść na cudzy dungeon

Edytowane przez KoYGeR

Opublikowano
  • Autor
6 godzin temu, KoYGeR napisał(a):

Kazda z wymienionych funkcji ma inne działanie, więc zależy co chcesz osiągnąć. Samym questem nie zrobisz powrotu na dungeon. Powroty na dungeon dostępne w necie też są zbugowane, bo można wejść na cudzy dungeon

Można prosić jakieś uzasadnienie tezy, ze samym questem nie da rady zrobic powrotu na dungeona? Czego brakuje, zeby nie móc tego zrobic? Bo wydaje mi sie, ze wszystko co potrzeba jest, wystarczy tylko odpowiednio wykorzystac i zarządzać czasem instancji oraz przewidziec wszystkie mozliwe scenariusze i nikt nikomu nie powinien wejsc na glowe. Byc może o czyms nie wiem, jakiejs kluczowej funkcjonalnosci, ktora uniemozliwilaby zrobienie tego samym questem, bardzo chetnie sie dowiem.

A co do tematu bezposrednio to funkcja pc.warp -> wersja 3 argumentowa (longxmap, longymap, longindexmap (czyli prywatny index utworzonej instancji) teleportuje na dungeon.

• Sevence zmienił(a) tytuł na Powrót na dungeon - jak to zrobić w queście?
  • Sevence zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.