Opublikowano 17 Marca17 Mar Cześć, od jakiegoś czasu mam problem z ustawieniem flag i nie mogę tego zrobić poprawnie. Kiedy próbuję je ustawić, zamiast oczekiwanego efektu, widzę coś w stylu:[FLAGA] |Lp|I Mój_Nick: TekstNie rozumiem tego |Lpl|I <-- wiem że to odnośnie języka Tutaj znajduje się mój kod:#ifdef ENABLE_CHAT_COLOR_SYSTEMif (CHAT_TYPE_SHOUT == pinfo->type){static const char* colorbuf[] = {"|cFFffa200|H|h[Staff]|h|r", "|cFFf77f77|H|h[Shinsoo]|h|r", "|cFFf5ef78|H|h[Chunjo]|h|r", "|cFF6d8cf2|H|h[Jinno]|h|r"};int len = snprintf(chatbuf, sizeof(chatbuf), "%s %s : %s", (ch->IsGM()?colorbuf[0]:colorbuf[MINMAX(0, ch->GetEmpire(), 3)]), ch->GetName(), buf);}else{int len = snprintf(chatbuf, sizeof(chatbuf), "%s : %s", ch->GetName(), buf);}#elseint len = snprintf(chatbuf, sizeof(chatbuf), "%s : %s", ch->GetName(), buf);#endifA to musze dodać xD// Searchint len = snprintf(chatbuf, sizeof(chatbuf), "%s : %s", ch->GetName(), buf);// Replace with#ifdef __MULTI_LANGUAGE_SYSTEM__int len = snprintf(chatbuf, sizeof(chatbuf), "|L%s|l %s : %s", LC_LOCALE(ch->GetDesc()->GetLanguage()), ch->GetName(), buf);#elseint len = snprintf(chatbuf, sizeof(chatbuf), "%s : %s", ch->GetName(), buf);#endifJakby mógł mi to ktoś ustawić byłbym wdzięczny. Edytowane 17 Marca17 Mar przez YeeeY
Opublikowano 17 Marca17 Mar Sprawdź#ifdef ENABLE_CHAT_COLOR_SYSTEM if (CHAT_TYPE_SHOUT == pinfo->type) { static const char* colorbuf[] = {"|cFFffa200|H|h[Staff]|h|r", "|cFFf77f77|H|h[Shinsoo]|h|r", "|cFFf5ef78|H|h[Chunjo]|h|r", "|cFF6d8cf2|H|h[Jinno]|h|r"}; const char* color_tag = (ch->IsGM() ? colorbuf[0] : colorbuf[MINMAX(0, ch->GetEmpire(), 3)]); #ifdef __MULTI_LANGUAGE_SYSTEM__ const char* lang_flag = LC_LOCALE(ch->GetDesc()->GetLanguage()); int len = snprintf(chatbuf, sizeof(chatbuf), "|L%s|l %s %s : %s", lang_flag, color_tag, ch->GetName(), buf); #else int len = snprintf(chatbuf, sizeof(chatbuf), "%s %s : %s", color_tag, ch->GetName(), buf); #endif } else { #ifdef __MULTI_LANGUAGE_SYSTEM__ const char* lang_flag = LC_LOCALE(ch->GetDesc()->GetLanguage()); int len = snprintf(chatbuf, sizeof(chatbuf), "|L%s|l %s : %s", lang_flag, ch->GetName(), buf); #else int len = snprintf(chatbuf, sizeof(chatbuf), "%s : %s", ch->GetName(), buf); #endif } #else #ifdef __MULTI_LANGUAGE_SYSTEM__ const char* lang_flag = LC_LOCALE(ch->GetDesc()->GetLanguage()); int len = snprintf(chatbuf, sizeof(chatbuf), "|L%s|l %s : %s", lang_flag, ch->GetName(), buf); #else int len = snprintf(chatbuf, sizeof(chatbuf), "%s : %s", ch->GetName(), buf); #endif #endifNapisz, co widzisz w grze, jak dalej to samo to może formatowanie albo przejrzyj LC_LOCALESprawdźconst char* lang_flag = "pl"; int len = snprintf(chatbuf, sizeof(chatbuf), "|L%s|l %s %s : %s", lang_flag, color_tag, ch->GetName(), buf);Jak teraz |Lpl|I zniknie to problem z LC_LOCALE Edytowane 18 Marca18 Mar przez kris006
Opublikowano 17 Marca17 Mar Programista Rozwiązanie "|L%s|l"Sugeruje, że jest to jakiś TextTag, który prawdopodobnie nie jest obsługiwany, lub jest źle obsługiwany przez Twoją binkę. Albo braki w dodanym systemie multi-language, albo źle wyciągnięty system z jakiegoś src.
Opublikowano 18 Marca18 Mar Autor Rozwiązane. Dzięki @KoYGeR za naprowadzenie mnie. Edytowane 18 Marca18 Mar przez YeeeY
Cześć, od jakiegoś czasu mam problem z ustawieniem flag i nie mogę tego zrobić poprawnie. Kiedy próbuję je ustawić, zamiast oczekiwanego efektu, widzę coś w stylu:
[FLAGA] |Lp|I Mój_Nick: Tekst
Nie rozumiem tego |Lpl|I <-- wiem że to odnośnie języka
Tutaj znajduje się mój kod:
#ifdef ENABLE_CHAT_COLOR_SYSTEM
if (CHAT_TYPE_SHOUT == pinfo->type)
{
static const char* colorbuf[] = {"|cFFffa200|H|h[Staff]|h|r", "|cFFf77f77|H|h[Shinsoo]|h|r", "|cFFf5ef78|H|h[Chunjo]|h|r", "|cFF6d8cf2|H|h[Jinno]|h|r"};
int len = snprintf(chatbuf, sizeof(chatbuf), "%s %s : %s", (ch->IsGM()?colorbuf[0]:colorbuf[MINMAX(0, ch->GetEmpire(), 3)]), ch->GetName(), buf);
}
else
{
int len = snprintf(chatbuf, sizeof(chatbuf), "%s : %s", ch->GetName(), buf);
}
#else
#endif
A to musze dodać xD
// Search
// Replace with
#ifdef __MULTI_LANGUAGE_SYSTEM__
int len = snprintf(chatbuf, sizeof(chatbuf), "|L%s|l %s : %s", LC_LOCALE(ch->GetDesc()->GetLanguage()), ch->GetName(), buf);
#else
#endif
Jakby mógł mi to ktoś ustawić byłbym wdzięczny.
Edytowane przez YeeeY