Skocz do zawartości

Problem z wyświetlaniem ikony affecty Obrony Boga Smoków...

Opublikowano

Cześć, mam pewien problem i nie jestem pewien, gdzie zacząć szukać rozwiązania.

Otóż, kiedy używam przedmiotów takich jak: Obrona Boga Smoków, Życie Boga Smoków, czy Atak Boga Smoków, efekty zdają się działać poprawnie, ale nie są widoczne na liście Affectów.

Nie korzystam z żadnych dodatków, takich jak np. ładniejsze Affecty od Filipa czy podobnych modyfikacji, więc nie wiem, co może powodować ten problem.

Rozwiązane przez YeeeY

Przejdź do rozwiązania

Featured Replies

Opublikowano

uaffectshower.py sprawdz czy te affekty są dobrze przypisane do wyświetlania ikony i z tego co pamiętam ten błąd jest od zarania dziejów z terenzo

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, Hydro napisał(a):

uaffectshower.py sprawdz czy te affekty są dobrze przypisane do wyświetlania ikony i z tego co pamiętam ten błąd jest od zarania dziejów z terenzo

Mam tylko to:

MALL_DESC_IDX_START+player.POINT_MALL_ATTBONUS : (localeInfo.TOOLTIP_MALL_ATTBONUS_STATIC, "d:/ymir work/ui/skill/common/affect/att_bonus.sub",),
			MALL_DESC_IDX_START+player.POINT_MALL_DEFBONUS : (localeInfo.TOOLTIP_MALL_DEFBONUS_STATIC, "d:/ymir work/ui/skill/common/affect/def_bonus.sub",),
			MALL_DESC_IDX_START+player.POINT_MALL_EXPBONUS : (localeInfo.TOOLTIP_MALL_EXPBONUS, "d:/ymir work/ui/skill/common/affect/exp_bonus.sub",),
			MALL_DESC_IDX_START+player.POINT_MALL_ITEMBONUS : (localeInfo.TOOLTIP_MALL_ITEMBONUS, "d:/ymir work/ui/skill/common/affect/item_bonus.sub",),
			MALL_DESC_IDX_START+player.POINT_MALL_GOLDBONUS : (localeInfo.TOOLTIP_MALL_GOLDBONUS, "d:/ymir work/ui/skill/common/affect/gold_bonus.sub",),
			MALL_DESC_IDX_START+player.POINT_CRITICAL_PCT : (localeInfo.TOOLTIP_APPLY_CRITICAL_PCT,"d:/ymir work/ui/skill/common/affect/critical.sub"),
			MALL_DESC_IDX_START+player.POINT_PENETRATE_PCT : (localeInfo.TOOLTIP_APPLY_PENETRATE_PCT, "d:/ymir work/ui/skill/common/affect/gold_premium.sub"),
			MALL_DESC_IDX_START+player.POINT_MAX_HP_PCT : (localeInfo.TOOLTIP_MAX_HP_PCT, "d:/ymir work/ui/skill/common/affect/gold_premium.sub"),
			MALL_DESC_IDX_START+player.POINT_MAX_SP_PCT : (localeInfo.TOOLTIP_MAX_SP_PCT, "d:/ymir work/ui/skill/common/affect/gold_premium.sub"),
Opublikowano
51 minut temu, YeeeY napisał(a):

Mam tylko to:

MALL_DESC_IDX_START+player.POINT_MALL_ATTBONUS : (localeInfo.TOOLTIP_MALL_ATTBONUS_STATIC, "d:/ymir work/ui/skill/common/affect/att_bonus.sub",),
			MALL_DESC_IDX_START+player.POINT_MALL_DEFBONUS : (localeInfo.TOOLTIP_MALL_DEFBONUS_STATIC, "d:/ymir work/ui/skill/common/affect/def_bonus.sub",),
			MALL_DESC_IDX_START+player.POINT_MALL_EXPBONUS : (localeInfo.TOOLTIP_MALL_EXPBONUS, "d:/ymir work/ui/skill/common/affect/exp_bonus.sub",),
			MALL_DESC_IDX_START+player.POINT_MALL_ITEMBONUS : (localeInfo.TOOLTIP_MALL_ITEMBONUS, "d:/ymir work/ui/skill/common/affect/item_bonus.sub",),
			MALL_DESC_IDX_START+player.POINT_MALL_GOLDBONUS : (localeInfo.TOOLTIP_MALL_GOLDBONUS, "d:/ymir work/ui/skill/common/affect/gold_bonus.sub",),
			MALL_DESC_IDX_START+player.POINT_CRITICAL_PCT : (localeInfo.TOOLTIP_APPLY_CRITICAL_PCT,"d:/ymir work/ui/skill/common/affect/critical.sub"),
			MALL_DESC_IDX_START+player.POINT_PENETRATE_PCT : (localeInfo.TOOLTIP_APPLY_PENETRATE_PCT, "d:/ymir work/ui/skill/common/affect/gold_premium.sub"),
			MALL_DESC_IDX_START+player.POINT_MAX_HP_PCT : (localeInfo.TOOLTIP_MAX_HP_PCT, "d:/ymir work/ui/skill/common/affect/gold_premium.sub"),
			MALL_DESC_IDX_START+player.POINT_MAX_SP_PCT : (localeInfo.TOOLTIP_MAX_SP_PCT, "d:/ymir work/ui/skill/common/affect/gold_premium.sub"),

https://metin2.dev/topic/3751-dragon-god-attack-icon-on-left-corner/
https://metin2.dev/topic/25768-dragon-god-attack-not-show/

Tu masz dwa rozwiązania, powinny pomóc w drugim temacie na samym dole.

Opublikowano
  • Autor
37 minut temu, Hydro napisał(a):
  1. Nie dało oczekiwanego efektu

2. Daje efekt błędu:

networkModule.SetSelectCharacterPhase - <type 'exceptions.AttributeError'>:'module' object has no attribute 'POINT_ATT_BONUS'

@Hydro A byłbyś w stanie dać mi urywek z Navicat'a item_proto? Dokładnie ID 71044 A podgląd Od value0 do Value3

Domyślnie ustawiłem tak:

510	15	20	600

I efekt jest tego taki, że po kliknięciu na Critical Strike pojawia się ikona natomiast znika wraz z efektem i można się tak bawić godzinami

Edytowane przez YeeeY

Opublikowano
Godzinę temu, YeeeY napisał(a):
  1. Nie dało oczekiwanego efektu

2. Daje efekt błędu:

networkModule.SetSelectCharacterPhase - <type 'exceptions.AttributeError'>:'module' object has no attribute 'POINT_ATT_BONUS'

@Hydro A byłbyś w stanie dać mi urywek z Navicat'a item_proto? Dokładnie ID 71044 A podgląd Od value0 do Value3

Domyślnie ustawiłem tak:

510	15	20	600

I efekt jest tego taki, że po kliknięciu na Critical Strike pojawia się ikona natomiast znika wraz z efektem i można się tak bawić godzinami

image.png

Opublikowano

Musisz w value1 ustawić odpowiednie point dla bonusów. Domyślnie, chyba było dla dwóch Obrony Boga Smoków I Ataku Boga Smoków.

Sprawdź, czy masz ten plik .sub oraz plik graficzny z ikonami. Następnie zaktualizuj w bazie value1 dla Ataku Boga Smoków na 114, dla Obrony Boga Smoków na 115.

• Sevence zmienił(a) tytuł na Problem z wyświetlaniem ikony affecty Obrony Boga Smoków...
Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Sevence napisał(a):

Musisz w value1 ustawić odpowiednie point dla bonusów. Domyślnie, chyba było dla dwóch Obrony Boga Smoków I Ataku Boga Smoków.

Sprawdź, czy masz ten plik .sub oraz plik graficzny z ikonami. Następnie zaktualizuj w bazie value1 dla Ataku Boga Smoków na 114, dla Obrony Boga Smoków na 115.

Ogólnie to działa, daje bonusy ale na 1 sekundę + ikona znika po 1 sekundzie, gdy przejedziesz szybko kursorem to pokazuje normalnie, że czas zostaje odliczany, ale znika po sekundzie a pokazuje 10 mintut.

Coś jest nie tak z tymi efektami, wszystkie jakby odpały:
Critical Strike

Piercing Strike
Dragon God Life

Dragon God Attack

Dragon God Intelligence

Dragon God Defence

Edytowane przez YeeeY

Opublikowano
  • Autor
  • Rozwiązanie

Problem rozwiązany.

Stworzyłem nowy Affect i śmiga, czegoś nowego się nauczyłem chociaż.

• Sevence zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.