Cześć. mam problem z rozwiązaniem tej zagadki. Robiąc dungeon po przejściu do kolejnego pokoju wybiciu potworów wylatuje pieczęć którą musze użyć na 1 z 3 kamieni. Jak użyję to niestety dalej się nic nie dzieje a powinno stworzyć potwora o id 4094 który pozwoli przejść do dalszego etapu.
W quest mam linijkę taką.. wydaje mi się że to ona jest odpowiedzialna za to żeby ten mob zrespił i aby dungeon szedł dalej
when kill with MagicTrollDungeonLIB.isActive() and not npc.is_pc() and npc.get_race() == 4094 begin
local settings = MagicTrollDungeonLIB.Settings();
if d.getf("MagicTrollCave_level") == 8 then
d.notice(string.format("Magic troll cave: Great job! Destroy all %s now!", mob_name(8459)))
d.regen_file("data/dungeon/magic_troll_cave/regen_2c.txt");
elseif d.getf("MagicTrollCave_level") == 9 then
d.notice(string.format("Magic troll cave: Great job! Destroy all %s now!", mob_name(8460)))
d.regen_file("data/dungeon/magic_troll_cave/regen_2d.txt");
elseif d.getf("MagicTrollCave_level") == 10 then
d.notice("Magic troll cave: Great job! Monsters are coming! Kill them!")
d.setf("MagicTrollCave_level", 11);
server_timer("MagicTrollCave_last_wave", 13, d.get_map_index())
end
end
Cześć. mam problem z rozwiązaniem tej zagadki. Robiąc dungeon po przejściu do kolejnego pokoju wybiciu potworów wylatuje pieczęć którą musze użyć na 1 z 3 kamieni. Jak użyję to niestety dalej się nic nie dzieje a powinno stworzyć potwora o id 4094 który pozwoli przejść do dalszego etapu.
Jest to tutaj pokazane na filmiku 4:40
https://vimeo.com/389484232
W quest mam linijkę taką.. wydaje mi się że to ona jest odpowiedzialna za to żeby ten mob zrespił i aby dungeon szedł dalej