Opublikowano 21 Marca21 Mar Panowie nie mogę wbić na serwer kolegi wyrzuca przy wyborze postaci sysser
Opublikowano 21 Marca21 Mar Czy to serwer postawiony na serwerze vps czy lokalnie u niego? Podrzuć plik sysser.txt jeśli zamyka klienta z niego się dowiemy więcej.
Opublikowano 21 Marca21 Mar Autor u niego przez radmin vpn nie zamyka klienta tylko wywala przy wyborze postaci do okna logowania
Opublikowano 21 Marca21 Mar Miałeś dać znać:Podeślij logi z auth i channela i możesz z db Edytowane 21 Marca21 Mar przez YeeeY
Opublikowano 21 Marca21 Mar Autor okki chwilapliki syser czy syslog?Jeśli chodziło sysser to jest z DB Tutaj z channela Porty mam takie włączone
Opublikowano 22 Marca22 Mar Jezu chryste czlowieku, WIN + SHIFT + S, a fix na swoj problem prawdopodobnie masz napisany juz w pierwszym zdjeciu.(tip: kolumna name nie jest unikatowa, mozesz zmienic na cos typu: SELECT pid, player.name, date FROM monarch_candidacy a, player b where a.pid = b.id) Edytowane 22 Marca22 Mar przez mvstyk
Opublikowano 22 Marca22 Mar Autor Czyli co mam zrobić krok po kroku ?Nie znam się aż tak na tym to możesz wytłumaczyć ?
Opublikowano 22 Marca22 Mar Wyszukaj to zapytanie w "bool CMonarch::LoadMonarch()" w db/src>Monarch.cpp i podmień z tym:SELECT a.empire, a.pid, b.name, a.money, a.windate FROM monarch a, player%s b WHERE a.pid=b.id
Opublikowano 22 Marca22 Mar Autor Okej znajdę i dam znać czy pomogło o ile to znajdę 😂Czyli zalogowac sie do Winscp i ścieżka db/src i plik monarch.cpp ?
Opublikowano 22 Marca22 Mar Najlepiej wyślij nam plik sysser i syslog z channeli, logowania, db ten błąd z monarch raczej nie powoduje problemu z zalogowaniem.
Opublikowano 22 Marca22 Mar 4 minuty temu, bodziooo___ napisał(a):Wyżej wysyłałemMiałem na myśli pliki sysser i syslog, a nie screen, które nie pokazuje wszystkiego.
Opublikowano 22 Marca22 Mar Autor Okej chwilka i wysyłam masz z ch1 to jest syserr syslogto jest z db syslogA tutaj jest z DB syslog jak loguje się kontem
Opublikowano 22 Marca22 Mar Auth,db, kanały. Najlepiej jakiś napisał jakie pliki masz, bo w niektórych jak generujesz strukturę to ustawiasz w pliku konfiguracyjnym, generujesz i masz zmienione we wszystkich configach. Wpisz najlepiej w google IP bind for friends metin2, bo ja z tel pisze i nie mam jak pokazać o co chodzi
Opublikowano 22 Marca22 Mar Autor Panowie to raczej nie jest problem serwera stworzyłem na plikach Terenzo drugi serwer i też wyrzuca na drugim komputerze może być tak że router coś blokuje albo coś ?
Opublikowano 22 Marca22 Mar 21 minut temu, bodziooo___ napisał(a):Panowie to raczej nie jest problem serwera stworzyłem na plikach Terenzo drugi serwer i też wyrzuca na drugim komputerze może być tak że router coś blokuje albo coś ?Żeby druga osoba mogła wejść przez hamachi jak masz serwer na source to musisz poprzerabiać kilka rzeczy w kodzie żeby drugiej osoby nie wyrzucało przy wyborze postaci, ale to powoduje z kolei inne problemy. Odblokowywanie portów, zmiana adresów czy plików serwerowych nic Ci w tym przypadku nie da, weź to postaw na jakimś VPS, a nie pierdolisz sie w 2025 z jakimś hamachi xD// No ewentualnie zbinduj IP w configach tak jak Ci pisali wyżej i wtedy sprawdź. Edytowane 22 Marca22 Mar przez Zephyr
Opublikowano 22 Marca22 Mar ehh, ale Ty uparty jesteś, po co piszesz następne wiadomości i stawiasz kolejne pliki skoro nie pokazujesz o co Cie poprosilem ... tu masz bindowanie ip i sprawdz czy masz wlaczone w enable_newstuff jeśli to jest na martysamie, jeśli masz innego to trzeba kod przerobić troche tak jak kolega wyżej napisal
Opublikowano 23 Marca23 Mar 16 godzin temu, wojciech74 napisał(a):ehh, ale Ty uparty jesteś, po co piszesz następne wiadomości i stawiasz kolejne pliki skoro nie pokazujesz o co Cie poprosilem ... tu masz bindowanie ip i sprawdz czy masz wlaczone w enable_newstuff jeśli to jest na martysamie, jeśli masz innego to trzeba kod przerobić troche tak jak kolega wyżej napisalPrzecież on nie ma bladego pojęcia co to source. Robi pewnie na game 2089 albo 34k Edytowane 23 Marca23 Mar przez Rain94
Panowie nie mogę wbić na serwer kolegi wyrzuca przy wyborze postaci sysser