Skocz do zawartości

Problem z wyświetlaniem modelu broni na wyższych identyfikatorach

Opublikowano

witam mam taki problem ze jak dodaje nowa bron na id 95000 np Miecz Chwaly to nie wyswietla mi tekstur , wystarczy ze zmienie to na np na id 18 to mi tekstury wyskakuja te co wgralem sam

Zrzut ekranu 2025-03-25 203153.png

Zrzut ekranu 2025-03-25 203210.png

jeszcze dodam source i od paszki i client 2k15 wiem ze może to gdzies bylo ale ja mam taki problem

Rozwiązane przez Rain94

Przejdź do rozwiązania

Featured Replies

Opublikowano

Przekroczyłeś limit ID dla broni ;P dlatego nie jest wyświetlana zbroje tez takowy posiadają ewentualnie, niepoprawne ścieżki w item_list.txt

Opublikowano
  • Rozwiązanie
24 minuty temu, tricker napisał(a):

witam mam taki problem ze jak dodaje nowa bron na id 95000 np Miecz Chwaly to nie wyswietla mi tekstur , wystarczy ze zmienie to na np na id 18 to mi tekstury wyskakuja te co wgralem sam

Zrzut ekranu 2025-03-25 203153.png

Zrzut ekranu 2025-03-25 203210.png

jeszcze dodam source i od paszki i client 2k15 wiem ze może to gdzies bylo ale ja mam taki problem

Z tego co się orientuję to w source musisz zwiększyć limit ID broni, jak też się to robi w przypadku mob_proto.

Zejdź z ID niżej, masz kilka tysięcy nieużytych ID w normalnym przedziale 1-30000

Opublikowano
  • Autor

Ktoś ma jakiś poradnik ewentualnie jak to znieść to człowiek by sobie to normalnie poukładał :#

Opublikowano
Teraz, tricker napisał(a):

ktos ma jakis poradnik ewentualnie jak to zniesc to czlowiek by sobie to normalnie poukladal :#

Normalnie to się dodaje kolejne identyfikatory po ostatnich użytych na broniach, dlaczego aż tak odległy zakres wybierasz?

Opublikowano
  • Autor
17 minut temu, Sevence napisał(a):

Normalnie to się dodaje kolejne identyfikatory po ostatnich użytych na broniach, dlaczego aż tak odległy zakres wybierasz?

Wiesz co, lepiej mi jest, bo tak to trzeba się bawić i szukać, a tak sobie zjadę na dół i mam wszystko elegancko.

Opublikowano
  • Programista

W binarce masz typ danych vnumu ustawiony jako WORD, a powinieneś użyć DWORD lub uint32_t.

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, KoYGeR napisał(a):

W bince masz typ danych vnumu dla modelu WORD a powinieneś mieć DWORD lub uint32_t

Dzięki rozwiązane.🥉

• Sevence zmienił(a) tytuł na Problem z wyświetlaniem modelu broni na wyższych identyfikatorach
  • Sevence zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.